Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda druhé řady kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se vrací k mediálně známým kauzám. Vrah, který utloukl dvě pracovnice advokátní kanceláře v centru Prahy, byl usvědčen vyšetřovacím pokusem, který se zapsal do dějin domácí kriminalistiky. Příběh už byl jednou televizně zpracován, ale tentokrát ho uvidíte s důrazem na skutečný průběh vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

mh.mail

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% - I první epizoda druhé série zůstává věrná kvalitě i stylu série první. Snad s jednou výtkou, která u mě měla za následek snížení hodnocení: Na můj vkus až příliš do popředí prosáknul konflikt Vetchý - Hanuš, přičemž autoři dávají jasně najevo, komu v něm fandí. Na minulé sérii se mi líbilo, že šéf byl sice šéf a tak trochu blbec, ale ne zas tak moc - přece jenom to byl kriminalista a něco o té práci věděl. Tady se ty nůžky rozevřely trochu více, než se mi líbí. ()

MTA 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dvou letech konečně dočkali! :) A stálo to určitě za to! Perfektní herecké výkony Vetchého, Polívky, ale i Javorskýho ve vedlejší roli. Upřímně nevím, co bych mohl vytknout. Mělo to děj, mělo to vše, co by krimi seriál měl mít. I tak si ale v rámci tohoto seriálu nechám drobnou rezervu a tak včerejší díl ohodnotím 90%, další díly mi jistě napoví, jestli mám s hodnocení výš, nebo níž... :) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V průběhu první řady jsem byl několikrát nespokojen s výší trestu pro individua, která by se podle mého názoru už neměla vracet do běžné společnosti, ale měla by si užívat blízkosti sobě podobných až do konce své zbytečné existence. Z toho logicky vyplývá, že jsem byl tentokrát s uzavřením celé kauzy velmi, velmi spokojen a přál bych si takových výsledků co možná nejvíc, protože mám pak kromě pocitu zadostiučinění i radost z ušetřených prostředků daňových poplatníků. Potěšilo mě obsazení Vladimíra Javorského, který mě neustále přesvědčuje o tom, že čím je starší, tím je lepší. Asi jako archivní víno. Jsem taky přesvědčen o tom, že Miroslav Hanuš svou rolí u mnohých diváků skončil, takže by si měl dávat pozor, aby se při plavání nezačal topit, protože by se mohlo stát, že by mu nebyl hozen záchranný kruh. Jeho major Josef Korejs je fakt figurou na zabití (nebo k zblití) a pan Hanuš ji dává s nádherným přehledem. No, dojmy z úvodu druhé série jsou jasně pozitivní a těším se na pokračování. / Poučení: Když vidíš větší množství chlazených kuřat, nepředjímej. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na výborné výkony Vetchého a spol. už jsme si tak nějak zvykli. Ale Vladimír Javorský byl naprosto dokonalý (smekám a kvůli němu jsem si díl pustil ještě 2x) to prostě doplnil, že si celek prostě zaslouží 5*... A také ten námět z pera života. A jako zvukař mám rád lidi, kteří mají také v pořádku uši a nespoléhají se jen na oči :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"My o hovně a hovno na botě." Tak to je správná reakce vedoucího, když mu volá jeho zástupce. Major Korejs by, i se svým horolezeckým genem, mohl bez problémů vést jakýkoli útvar policie. Tohle bylo opravdu jako ze života. Navíc mě potěšil nástup mjr. Vrány, jehož přísný výraz se patrně nelíbí vůbec nikomu, ale v tomto případě pouze chtěl, aby jeho parťák uměl střílet, aby se při vyšetřování dodržoval trestní řád a rozhodně to nebyl on, kdo odmítl podanou ruku. Předpokládám, že se v dalších dílech bude chovat jako kretén a já budu mít chuť zabít ho 17-ti způsoby holýma rukama, ale zatím bych ho nehaněl, protože tento díl byl skvělý. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Když je mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) s advokátem doktorem Hřebíkem (Jiří Štrébl) ve své kanceláři a dozvídá se o nálezu lešenářské trubky, otvírá šuplík s pistolí. Pod ní jsou vidět desky s nadpisem „ČST Ostrava - Skladový areál / Rozpočtová část / 010 Komíny a Kouřovody“ které do kanceláře vyšetřovatele jistě nepatří. (azcr)
  • Případ zavražděných advokátek, jenž se stal předlohou pro 1. díl 2. série, se pod názvem Hyena objevil již v září 2011 v seriálu Expozitura (od r. 2008) a stal se spouštěcím impulzem pro vznik Případů 1. oddělení: Tehdy ještě budoucí scnárista a šéf pražské mordparty Josef Mareš, který tento případ sám vyšetřoval a považoval jej za osobní, byl velmi nespokojen s jeho zpracováním v seriálu Expozitura. Nabídku účasti na vzniku nového detektivního seriálu, kterou Josef Mareš dostal od scénáristy Jana Malindy, přijal mj. právě proto, že chtěl divákům nabídnout realističtější pohled na policejní vyšetřování. (Šéfik)
  • Na konci epizody při cvičných střelbách vidíme kriminalisty Anděla (Petr Stach) a Pražáka (Filip Blažek) střílet ze skutečných zbraní. Je to poprvé a naposledy v seriálu. Jinak nosí představitelé policistů 1. oddělení makety policejních pistolí a tasí je např. při vstupu do bytu, kde pátrají po podezřelém (v epizodě Policajt na odstřel, 2014), ale přímo v terénu nikdy nestřílejí. (melica)

Reklama

Reklama