Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda taxikáře v pražských Kunraticích přivede policisty k překvapivým souvislostem mezi několika zločiny. I nejzkušenější policisté občas chybují, což může zkomplikovat vyšetřování. Kriminální seriál podle reálných případů uplynulých dvaceti let pokračuje vraždou taxikáře na opuštěném místě v pražských Kunraticích, která souběžně zaměstnává hned několik policejních týmů v hlavním městě, než se vše spojí v jeden případ. Pachatel s mimořádnou dovedností, díky níž dlouho uniká dopadení, byl odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

frantisekly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som Petra Buchtu nevidel predtým hrať, tak by som prisahal že režiséri stiahli z ulice nejakého pernikára a naučili ho text. Pekne spojené tri prípady - na prvý pohľad nesúvisiace a potom to išlo do skladačky. Ako v románoch Van Gulika. A to ja rád. Ešte jeden poznatok. Čas kráča nemenným tempom a buď je operatívec v teréne, alebo šuští papierom a stopy chladnú. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to pravda a já jsem si jí plně vědom; nemohl bych pracovat u kriminálky, protože bych byl jejím předpojatým příslušníkem, což by vyplývalo z mého vztahu (který se dá jednoznačně nazvat rasismem) vůči jedné ze zde žijících minorit. A nemyslím tím Vietnamce, k nimž mám naopak vztah veskrze kladný. No, a když by se v rámci vyšetřování vynořilo nějaké charakteristické příjmení, je možné, že bych začal trpět tunelovým viděním, což by mě naprosto diskvalifikovalo. Kriminalisté z 1. oddělení naštěstí žádnými předsudky netrpěli a i ve druhé epizodě měřili všem stejně, přičemž tu a tam nějakému tomu potřebnému i lehce finančně přilepšili. Ani tento díl nebyl vůbec špatný a dobře jsem se u něj bavil možná i proto, že mi přináší potěšení sledovat, jak si Josef Mareš ve scénářích k jednotlivým epizodám postupně vybíjí všechny své frustrace z předchozího zaměstnání. / Poučení: Jsou chvíle, kdy něco vypadá tak jednoduše, až se ani nechce věřit, že by to mohla být pravda. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně zábavná epizoda o jednom cigošovi, který rád pomáhal policejnímu sboru s vyšetřování vražd za pětikilo. Docela zajímavý propletenec několika zločinů, kterých se negramotný cigoš stihl dopustit v rekordně krátkém čase. Zatím mě v rámci této série docela baví Igor Chmela, který vnáší do policejního sboru to správné napětí a rozkládá ho zevnitř. [75 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sršňův informátor ala Žiga co neumí psát ani číst, neměl chybu – horší je, že skutečný vrah taxikáře byl (vlastně je) vážně takový dement i ve skutečnosti + k tomu dva pokusy o vraždu. Šéfův popis jak se Sršeň „vyšplhal“ až na vraždy, byl rovněž humorný a vlastně tomu i věřím – ti dva si můžou podat ruky. Chmela tu taky hraje blbečka, ale nějak zásadně mi nevadí. Tuhle skládačku na první pohled nesouvisejících případů bych ale fakt řešit osobně nechtěl – bylo to propletené až běda… ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty na tom končíš, vrací se Ti spis...." ..Zobrať kvalitnému vyšetrovateľovi nový prípad len preto, že v starom spise mu chýba jeden podpis na poučení a nejaký 1-2 výsluchy svedkov, je fakt fraška........ to by Tomáš Kozák v pohode stihol doplniť behom dvoch dní... Ale nie, šéfove EGO nepustí... Prípad bude riešiť nováčik na stáži Dušan Vrána. A ten sa hneď prekvapivo krásne vozí po operatívcoch...... V skutočnosti by dostal asi hneď po papuli. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • V čase 01:01:40, když mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) při závěrečném výslechu Emila Žigy (Ondřej Hampl) zjistí, že obviněný neumí psát, napíše do sešitu číslo 8 a ukáže ho obviněnému. V dalším záběru je ale sešit obráceně. (Drinian)
  • Místo zločinu taxikáře se točilo v Praze-Dubeči. (sator)
  • Policejní informátor a mnohanásobný recidivista Slovák Luboš Miko popravil taxikáře a pokusil se zabít dvě ženy, za což byl doživotně odsouzen v roce 2011. (sator)

Reklama

Reklama