Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (420)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Majn gott, co to je za žalostné dřevo, co by bylo přehráno i hereckým výkonem uhnilé petrželové naťe s obrnou obličejových svalů? Vážně, tenhle... Osoba... Má sice dost svalů, ale charisma asi tolik, co králičí pacička pro štěstí na sjezdu ochránců zvířat a je to právě on, kdo sráží tuhle Herkulí verzi do stratosfér podprůměru, protože i bez něj by to bylo jen další průměrné fantasy béčko s ucházející akcí a hloupým scénářem s debilníma postavama. A jelikož jsem dneska viděl obě Herkulovské verze roku 2014, tak si dovolím říct, že obě chtějí být tímtéž, zábavnou hrdinkou žánrovkou, jenže u Zeussonna s Dwaynem Johnsonem to funguje, béčkově, ale funkčně. Tady nefunguje nic a ani kdyby to bylo s krví a odhalenejma ženštinama, tak by to lepší nebylo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chudák Héraklés, jistě se na Olympu obrací. Renny Harlin s jednoduchostí sobě vlastní předkládá patetickou, pseudohistorickou, nudnou, hloupou a trapnou sračku s neuvěřitelně přehrávajícími hereckými nulami, Gaiu Weiss si v téhle souvislosti budu dlouho pamatovat a příběhem, který s řeckořímskou mytologií nemá společného ani zbla. Potěšilo mě jen 3D, byl jsem na něm podruhé v životě a tentokrát mne nebolely oči a já se dokonce párkrát uhnul letícímu šípu, popravdě to ale Harlin přehnal i s tímhle, neustále a ve všech situacích a téměř kdekoliv poletující chmýří bylo po chvíli už dost otravné. Nu 200 Kč v hajzlu, nekonal se ani výplach mozku, který jsem od toho čekal, a po Lulanu Kecovi s láskou vzpomínám na Kevina Sorbóó. Hvězdu za to 3D. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ľudoop z Twilightu, ten slabší Spartakus a kočka z Vikingov kontra Scott Adkins s prilepenou bradou v tak trochu guilty károvine s hroznými trikmi, bulharským komparzom, rýchlym tempom a relatívne zábavnými akčnými scénami. Ku koncu, keď sa hlavný geroj pokúša o vodcovskú polohu a prednáša hecováky pred bitkou, sa všetko definitívne zvrhne na nechcenú, ale o to väčšiu srandu. Renny ušiel od druhej Pasce dlhú cestu, a nie práve hore kopcom. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tragické na odpady to zas nebylo. Jen je to prostě bohapusté béčko, ve kterém se z nejasných důvodů utopilo $70 mega. Ne že by nebyly ty peníze vidět, to ony kupodivu i jsou a právě to je zvláštní. Jaktože někdo nechal utopit takové prachy v něčem tak neambiciózně myšlenkou laciném. Herkules propůjčil filmu jen jméno, jinak to mohlo být v podstatě o komkoliv, komu by pomáhali bohové. Je to totiž imrvére to stejné, co Immortals, kde Kellan Lutz hrál také. Tam byl jako "host" Rourke, tady je jím Adkins (a ani jeden v tom nebyli vyloženě špatní). V tomto Herkulovi jsou akorát více vidět ty peníze a takové brnění nepůsobí trapně plastově. Jenže to je jediný rozdíl. Takže když tohle uvidíte, svět se nezboří, ale ani nepovstane z popela. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Nový Herkules snažící se vydojit něco málo před blížícím se plnohodnotným zpracováním legendy je jasný underdog, a takovým já dávám šanci rád, ať už v nich hledám skryté kvality, nebo jako guilty pleasure. Tento film to ale neměl jednoduché ani mezi nimi - blížící se "lepší" zpracování, nohy podrážející nepovedený trailer, který předem vyzvoní celou zápletku filmu a zároveň ukáže to nejnepovedenější z jeho digitálních triků, vykrádání filmových i videoherních ikon a v neposlední řadě špatné... ne - OTŘESNÉ obsazení hlavní role. Že z takové kombinace nemohlo vzejít nic jiného, než snadný terč kritiky, bylo asi úplně jasné. Přesto se na výsledek kupodivu dá dívat a to samozřejmě hlavně kvůli bitkám, které přes zjevné zdroje inspirace kvůli levnějšímu provedení nejvíce připomínají televizního (a přesto lépe vypadajícího) Spartaka. Problém je, že sledování příběhu mezi nimi, kdy je v první a poslední řadě v centru pozornosti Stoupa Lutz, je zhruba stejně příjemné jako obědvání křídy a alobalu, a tak ani se sebezapřením nedokážu Legend of Hercules považovat za nedoceněný průměr. Snad jen díky za už zmíněného Spartaka, jehož představitel tu hraje druhé, ale přesto maximálně sympatické housle. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)
  • Režisér nariadil všetkým hercom oholiť si nohy. (misterz)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama