Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na to jakou neuvěřitelně kvalitní skvadru Shawn Levy měl, to totálně podělal. Nevím jak víc nezáživný film mohl natočit, než právě Co by kdyby. Má tu nádhernou Rose Byrne, vždy sympatického Jasona Batemana a v dalších vedlejších i hlavních rolích tu běhají herci jako Jane Fonda, Adam Driver, Cory Stoll nebo Timothy Olyphant. Jenže výsledek je tak neskutečně mdlý, že Vás ani závěr nezahřeje u srdíčka. Nuda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mrtvý ateista nerozhodl být Židem a ještě o tom ani nevědět, tak by se k mým očím nikdy nedostal snímek, na němž je nejvtipnější to čisté žánrové označení komedie. Já jsem to totiž zkoušel, hledal jsem v domě, v autě i v synagoze, ale žádný souvislý humor jsem nenašel. Za to o dramatické okamžiky a o rodinné hodnoty jsem zakopával na každém rohu, ale i v tomto oboru je to tak někde na úrovni třetí ligy. Za největší vtip ovšem považuji závěr, při kterém se nevyřešilo takřka vůbec nic a tak můžeme očekávat další milion dílů trampot rodiny Foxmanových. Tentokrát ovšem beze mne. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokolikáté už se dívám na americký film o rodinné slezině a pokolikáté už je to pořád to samé v bledě modrém? Nechápu, proč se tyhle rodiny vůbec schází, když to vždycky dopadne stejně: na povrch vyplavou staré viny, všichni si všechno vyčítají, porvou se, poníží se na veřejnosti různými způsoby, někdo se s někým vyspí a nakonec se usmíří. A jedou domů. ____ Užvaněná záležitost plná ufňukaných postav. Je to sice na pohřbu, ale tady se figury spíš zalykají sebelítostí, než by truchlily pro zesnulého. Rodina je (jako obvykle v tomto druhu filmu) solidně disfunkční, její členové se potýkají s emočními i dalšími problémy (extrémně protivná Jane Fonda a její neustále vystrkované umělé poprsí) a všichni se v tom plácají jak vzteklé děti na pískovišti, co mlátí ostatní lopatičkou. Taková rodina si sama sebe zaslouží, ale divákům by měli z tohohle blázince dát co nejrychleji propustku. /9. 2. 15./ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně klasická rodinná komedie, kde se dysfunkční rodina dospělých kvůli něčemu sejde a na základě toho vznikají komický situace. Ale ať se děje co děje, člověk z má filmu dobrej pocit a působí americky šťastně. Takže kromě pár fórů žádnej zázrak. Ale mně moc zaujalo, jak řeší dost zásadní životní situace, ve kterých bych asi dost tápal, a proto si tenhle kousek cením. Mimo herců, kteří si vzájemně i do svých rolí skvěle sedli. [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmu jednoduše upřímně miluju, neboť ve mě vyvolává opravdové, silné emoce a nutí mě zároveň i přemýšlet o svém vlastním životě. This is WhereI Leave You je totiž příběhem, který pochází ze skutečného, reálného, nezkresleného a nezidilizovaného života, rodinného života, plného těch nejopravdovějších pravd, uvěřitelných vztahů mezi všemi členy rodiny, dialogů pocházejících z úst každého z nás, situací, reakcí a charakterů skutečně těch lidsky nejryzejších, prostě jde o příběh, který prožil, prožívá, či prožije každý z nás, já, ty, on, tamtem, i onen, prostě my všichni. Celé to pak působí, jako by člověk koukal do zrcadla svého vlastního života, a poznával všechen ten upřímný humor, lásku, obětování a důvěru, stejně jako ale bohužel i ty stinné stránky rodinného života, jednoduše vše, co prožíváme se svými blízkými dnes a denně, ovšem stejně jako ve skutečném životě nakonec vyjde i zde najevo, že se rodina ve většině případech stejně postaví společně proti všemu a všem a ukáže se, že rodina je vážně to nejpevnější, co může být. Samotná zápletka je každopádně hodně funkční, působivá a silná, disponuje prakticky vším, co může takový film nabídnout, tedy zábavnost, dramatičnost, emoce, vše navíc v maximální možné kvalitě, herecké výkony všech zúčastněných jsou pak doslova fantastické a i díky nim tato podívaná působí ještě věrohodněji a živelněji, já jsem zkrátka z tohoto snímku vyloženě nadšený, skutečně mě zahřál u srdce a musím ho doporučit opravdu každému, kdo žije nohama na zemi, neboť jen málokdo se v tom sám, či minimálně svou rodinu, nepozná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)
  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama