Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Diskuze

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Kaufman

to je dobře. BSG mám rád, Outlander též i Virtuality (snad to píšu správně už je to dlouho) se mi líbilo.

na příspěvěk reagoval Kaufman

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Kaufman

Modlím se,aby byla víc jak 1 sezona,páč 10 povídek je dost málo. Výborných z těch 128 co napsal je víc než dost. Ale po shlédnutí seznamu,jsem vypísknul nadšením,neb je tam Otcova napodobenina. Tu žeru!!! Mohli tam dát Stařenku s koláčky nebo bůžka(Tinokuknoi Arevulopapo) z Gaymedu-Dárek pro Pat. Já má radši vážného až depresivního Dicka,ale tato povídka je supr prdel. Pokud by si ji někdy v budoucnu vybrali a povedlo se jim to,tak se diváci i znalci předlohy,uchechtají k smrti:-))) Jakožto majitel všeho,co vyšlo od tohoto génia česky,mohu směle prohlásit,že v takovouto antologii jsem ani nedoufal. Pokud to bude minimálně tak dobré,jako Masters of SCI-FI,budu si chrochtat:)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Kaufman

No právě :D Ono je docela překvapivé, že si s tím dali natolik práce, aby ten dabing z kinoverze přečasovali pro Final Cut verzi, ale zároveň si už nedali práci s vystříháním voiceoveru :O

na příspěvěk reagoval Kaufman

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ištván87

Neavizovali pokud vím, ale tak nějak jsem na druhou stranu nečekal, že tam nechají ten u nás jediný, prapůvodní dabing. Koho by to taky napadlo, když ten dabing je pro kinoverzi s voiceoverem a happy endem, přičemž ani jedno z toho Final Cut nemá.. XD

na příspěvěk reagoval Kaufman

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Jinak ještě k té zmínce o dabingu... Já se normálně na dabing také nedívám, ale u BR jsem na to koukl čistě a jen ze zájmu, protože jsem byl zvědavý na to, jak moc jiné (a lepší) a to bude oproti tomu dabingu z roku raz dva, který jsem kdysi viděl v TV. No, jaké bylo mé překvapení asi vědí všichni, kteří tu dabovanou verzi Final Cutu viděli ;)

na příspěvěk reagoval Kaufman, Ištván87

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

mm13

 

mm13: Tak podle mého to tam Scott neříká smrtelně vážně, ale s jistou dávkou nadsázky ;) Pokud si dobře pmatuji, tak se tam u toho celkem smál, což na mě vždy působilo ne až tak smrtelně vážně. Jako že ano, pro něho je to jasný jako facka, ale jak jsem už říkal, i tak to ve filmu jednoznačné zkrátka a dobře není. Jinak by se o tom už v podstatě tolik let nevedly vášnivé debaty :) Takže jak jsem psal, já bych k tomu nepřistupoval tak kriticky a bral to více s nadhledem. Na bonusovém disku bylo mnoho takových, kteří se Scottovým vysvětlením a vyzněním zcela nesouhlasili a nijak se tou skutečností necítili být pohoršeni. Tak jako tak je to ve finále jenom názor a pokud Scott chtěl, aby to vyznělo jednoznačně, tak to tak měl (a v zásadě to tak i mohl) udělat.
Jinak v knížce se tato otázka vůbec neřeší a Deckard je v příběhu člověkem. Je tam jen jedna pasáž, ve které o sobě na malou chvíli zapochybuje (pasáž na falešné policejní stanici), ale to je asi tak všechno...

na příspěvěk reagoval PKD, mm13

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

K té otázce Deckardovi totožnosti-Ano. Přesně tak. Já bych se na dabovaný BR tedy nikdy v životě dívat nemohl. Když pominu fakt,že dabing obecně z 95% nevyhledávám. Znám ho od počátku v originále,tak jak jej vysílala v r.96? čt 2. U klasik typu BR či 2001(dobře,tam se tak moc nemluví,ale i tak),či u Bergmana a Tarkovského,ZÁSADNĚ originál.

na příspěvěk reagoval Jakkob

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Deckardov pôvod nie je TEN problém a "možno" je fajn odpoveď. Problém je Ridley Scott vo vzťahu k tejto otázke. A ešte si dovolí tých, ktorí ani po jeho finálnom zostrihu nepochopia, že Deckard je replikant, nazvať "hlupákmi" (moron). Blbec!

Mimochodom, ako je to prosím ťa v knihe? Určite máš lepšiu pamäť.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Uživatel mm13 smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD , mm13 , PKD

 

PKD: To neví spousta lidí a dokonce i z řad fanoušků, protože si většinou z přirozeného odporu k dabovaným verzím dabing nepustí. Každopádně není to něco, za co by se mezi fany střílelo, že.. ? Já na to vlastně onehdy přišel docela náhodou, když jsem se chtěl podívat, jaký ten "nový" dabing je, a jaké mě to čekalo nemilé překvapení.. ? :D

mm13, PKD: Tohle pro mě v rámci otázky Deckardovi totožnosti byly vždycky tak trošku zbytečně vyhrocené emoce... Ono totiž navzdory tomu, co Scott onehdy prohlásil a jakkoli se k tomu snažil diváka ve filmu navést, to ve finále zase tak jednoznačné NENÍ a Deckardova identita prostě nebyla v závěru na 100% jasně identifikovatelná. V tomto ohledu se jasně ztotožňuji s prohlášením P. Sammona, autora Future Noir, který na otázku, zda Deckard je či není replikant odpovídá: "Možná" ;) A myslím že to je to absolutně nejpřesnější, co lze z Final Cutu a jeho vyznění vypozorovat.

na příspěvěk reagoval mm13, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

mm13

Zkušenost s jeho tvorbou či kontextem mám kompletní. Proto jsem to napsal. Pokud bych znal od něho 2 filmy a bylo mi 15,myslíš,že by se na csfd vůbec přihlašoval a sledoval např.tuto diskusi? Těžko. Nejsem blázen,jako ostatní:-) A ano,tak jak jsi napsal 1.pol.příspěvku,to jsou též má slova,jen to z toho mého příspěvku nebylo poznat. Prostě jsme se navzájem nepochopili a jdeme dál. 

na příspěvěk reagoval mm13

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

PKD , mm13

líbí se mi vaše názory:), ale PKD též se přidávám zas kdyby to byl blbec, tak takový film nenatočí:).

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

PKD

No má predvádzať čo predvádza, tak áno, nech ide do prdele, chren starý panovačný. To ale neznamená, že mu neuznám, že vedel natočiť brilantné filmy. Len o to viac pri nich bolí, keď sa v nich spätne vŕta a ešte takým debilným spôsobom... A už vôbec to neznamená, že sa budem nečinne prizerať, ako na neho prská nejaký výrastok, ktorý evidentne nemá dostatočnú sumu vedomostí ani skúseností s jeho tvorbou či jej kontextom. ;-)

na příspěvěk reagoval Feidias, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

mm13

To je možné. Ale já to tak vidím a mám právo vyjádřit svůj názor. I když se nelíbí. Pohráváni si s otázkou co by kdyby,považuji za ztrátu času,neb je to v konečném výsledku zbytečné a nepodstatné. Jistě, i já mám v tomto vyjímky,ale v případě BR rozhodně ne. P.s.já se mylně domníval,že to má být od tebe jako Scotte jdi do...,tak to jsem špatně pochopil a ještě se já hlupák,veřejně obnažil,haha. Tu chybu už neudělám:-)

na příspěvěk reagoval mm13, Feidias

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

PKD

Ad1: Polemika mi nevadí, pohrávanie sa s myšlienkou "čo ak" je okey... i keď pri hlbšom sa zamyslení (z môjho pohľadu) vychádza, že nie je... vadí mi Scottove potvrdzovanie jedinej odpovede...
Ad2: Aj v knihe sú náznaky, že by Deckard mohol byť androidom (čo je ostatne typický dickovský moment), detaily ani odpovede si už ale nepamätám... ostatne pre Dicka je rovnako typické aj to, že dôležitejšie sú otázky.
Ad3: Scott tomu dal veľa, dal tomu všetko, je tvorcom Blade Runnera (spolu s celým štábom). Len by sa nemal tak hlúpo vracať do minulosti a kurviť čo urobil dobre (viď tiež Alien)... ale nie je jediný režisér nakazený touto chorobnou domýšľavosťou až aroganciou...
Ad4: Preto je dobre, že netočí, iba produkuje pokračovanie... výsledok by som ale nepredbiehal a mimoriadne talentovaného Villeneuveho za génia určite neoznačoval.

Si zbytočne expresívny. Sa uvidí a čas ukáže.

na příspěvěk reagoval PKD

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama