Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(více)

Recenze (131)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Laggies asi nebudou jednou z těch uchopitelnějších "přerostlý děcko potká regulérní děcko" dramedy, ale mně tahleta kombinace švihlosti a záměrný neohrabanosti zkrátka sedla. Protože film, co se soustavně dostává do těch nejvíc klišé situací, aby je řešil všelijakýma, jen ne klišovitýma způsobama...? To je prostě VONO! Sam Rockwell opět nemá chybu, jako ostatně vždycky poslední dobou. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic extra a jsem mile překvapený, film je skvělý, geniální a originální scénář, skvělé obsazení a skvělá atmosféra. Navíc je podle mě hodně těžký být originální (ne kýčovitý) v romantické komedii a to se tady povedlo na jedničku. A Chloe a Keira jsou prostě moje lásky. :3 Plus: Další film, u kterého nepochopím, proč nešel do českých kin. Hlavně že sračky typu "střelba v každý scéně" promítaj. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Holčičí nezávislárna, která mi sice byla naprosto cizí obsahem, ale vzdor tomu se na ní strašně dobře dívalo, což bylo dílem jednak pohodové režie a druhak příjemnými výkony trojice Rockwell-Kinghtley-Moretz. 60% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Laggies je poměrně dost příjemný film - občas vtipný, občas feel-good, Moretz i Knightley jsou fajn. Jen bych uvítal propracovanější scénář, přišlo mi to celé strašně zbytečně neambiciózní. Potenciál to mělo mnohem větší, takhle je to "jen" milá oddechovka. 3,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Shelton nie je zase až tak dobrá režisérka. Témy ktoré si vyberá sú všedné a ako režisérka nepridáva takmer žiadnu pridanú hodnotu do príbehu. Je to taký priemerný film o životných rozhodnutiach s celkom jasným koncom a takmer žiadnou výrazne vtipnou situáciou. Ale aby som bol úplne férový, bolo mi to celkom jedno. Neviem či je to mojim momentálnym pocitom, alebo faktom, že na všetkých hercov sa tam dobre pozerá, ale páčilo sa mi to, takým tým svojským GP spôsobom. Knightley ako obvykle krásna, Rockwell si mohol toho ukradnúť viac a Moretz od prvého Kick-assu, konečne predvádza na plátne prečo je taká čarovná a okúzľujúca. Film, ktorý zapadne skôr ako sa o ňom niekto dozvie. Rovnako ako Sheltonovej predchádzajúce Touchy Feely. Ale tentoraz je to bez tej depresívnej nálady. Independent asi v tom najtrefnejšom poňatí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctova indie vztahovka na ktorej zaujme hlavne herecke obsadenie. Raz sa to uplne v pohode pozriet da, ale od takeho obsadenia som cakal ovela viac. Jedine Sam Rockwell je tu taký neskutocny sympatak, ze kvôli nemu by som tento film odporucil. 6/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by mě to nějak zvlášť oslovilo. Může to být tím, že postava Chloe G. Moretz hraje druhé housle a taky tím, že nemusím Keiru Knightley a její křečovitý (ne)úsměv, ale sakra, když už se zjevně nudil i Sam Rockwell, tak je někde něco špatně. Komediální to skoro vůbec není a romance je to taková chladná, odtažitá, bez energie. Nedívá se na to špatně, nenudí to, ale je to takové... sterilní. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Zklamání! Připadá mi, jako by si tenhle film namočil jen kousíček prstéčku, místo aby se plně ponořil do tématu. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o nalezení cesty živote.Ne každý dopředu ví co ze životem a co když nezapadá do těch předem nalajnovaných kolejí jak nám je servírují společnost,média,okolí atd?copak?Je snad divné,když si 30 letý člověk rád pobaví s puberťáky ,je snad divné,že holt prostě se necítí na svůj věk ,ale spíš jako 15 letý,který se musí rozhodnout kam bude směřovat jeho další život?Tyto a další otázky nám přináší snímek Laggies,která je dobrý k zamyšlení,ale určitě se zde i zasmějete a pokud máte rádi Keiru Knightley tak budete spokojeni.Já tedy byl a za mě 80 % a čtyři hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film Laggies vypráví o dětech, co už odrostly, ale pořád zůstavají dětmi. Jestli je to dobře nebo ne, to ukáže až čas. No a já si myslím, že v tomhle případě bylo dobře, že Keira zůstala dítětem, protože bych se nejspíš rozhodla stejně. Jen škoda, že Keira nedokáže dýchat se zavřenou pusou. A na Chloe je mi sympatické, že Keiru podržela a na plakátu má taky otevřeno. A teď vážně: v tomhle filmu to Keiře Knightley opravdu sedlo. Jak ta role, tak vývoj, jakým procházela. Asi proto dávám čtyři hvězdy, protože ač nešlo o žádný akční biják, přesto jsem film napjatě sledovala. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neviem z akého dôvodu je Laggies označovaný za indie film? Len preto, že sa nedostal do širokého nasadenia v amerikých kinách? Tak v tom prípade by som očakával trocha väčšiu nezávilosť pri spracovaní témy. Ono je to však len ďalšia z tých naivných sladkých románc, ktorá nemá absolútne čím prekvapiť a chce sa zavďačiť všetkým. Jednoducho priemer vo všetkých ohľadoch, ktorý síce má veľmi sympatické obsadenie (Keira Knightley, Chloȅ Grace Moretz), ale veľmi slabý scenár z nich robí hlúpo sa chovajúce husy. Teda hlavne Keira Knightley, ktorá sa síce môže snažiť tváriť roztomilo, ale čo z toho, keď scenár sa snaží nahovoriť, že by sme mali fandiť nevyzrelej dievčine, ktorá od začiatku vie, že sa nechce vydať za svojho terajšieho snúbenca, uteká od neho, podvedie ho s rozvedeným oteckom a nakonci sa ešte aj tak vráti k pôvodného priateľovi, aby až na letisku pred svadobnou cestou zistila, že ho vlastne nemiluje. No to ma podrž! Samotný happy end je pritom jednoznačný od prvej chvíľe a nič viac film neponúka. Samotná téma dospeláčky stratenej v živote, ktorá sa odmieta vzdať svojich teenagarských rokov je len veľmi povrchne spracovaná. Atmosféra filmu je síce príjemne odľahčená, ale nie je tu v podstate ani jedna výrazne vtipná situácia. Síce nijako neškodná, ale ani nijako zvlášť zaujímavá oddychovka, po ktorej by s inou herečkou v hlavnej úlohe ani pes neštekol. Tvári sa to síce „indie“, ale nezávislý prístup k látke/téme nebadať ani v náznakoch. Je to len tá najtypickejšia romanca bez akejkoľvek priadnej hodnoty, ktorých sa už urodili tisícky. Vďaka Keire a Chloȅ sa na to síce pozerá celkom fajn, ale čo z toho keď príbehovo, scenáristicky, spracovaním témy to nie je ničím zaujímavé. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jo, z tý Moretzový roste pěkná baba... a tím hlubokým hlasem mi začíná víc a víc připomínat mladou Scarlett Jo :) Film sám o sobě je veskrze typická indie vztahová věc, kterou dávám hvězdu navíc jen kvůli tý Chloe. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že i když se ve filmu vyskytují moje dvě oblíbené herečky, nemusí to znamenat zážitek z řad těch kvalitnějších. Jako komedie to na mě moc nefungovalo a celou dobu bylo jasné, k jakému konci to spěje. Ale jak naznačuje uživatelka Hellstruck, problém u mě bude asi, že jsem už od začátku měl docela problém vcítit se do hlavní postavy a chápat její pochody :-) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Megan je fakt priserna zenska na zabiti, ktera nevi, co chce.... Ale vi, co nechce. Delat veci, ktera by podle druhych delat mela, chovat se jako dospela. Tvarit se, ze vsechny ty sileny veci, kteri ti dospeli delaji, jsou v poradku, i kdyz nejsou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nato, k čemu film na konec vedl, se mi to celé zdálo trochu zdlouhavé, kdy vlastně ani nedošlo k faktickému rozhřešení toho, co Keiřina postava řešila celou dobu, ale vztahově je to zajímavé a slyšet Keiru bez přízvuku je také celkem nové. Přízvuk jí sluší mnohem víc. Chloë opět s minimem hereckého prostoru, ale tak časově měla jinak místa celkem dost. Rockwell se mi zase jednou hodně líbil. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Chovat se v necelých 30 jako puberťák? Já se obávám, že jestli nezasáhne nějaká síla z hůry boží, tak se mi to taky stane :D Ale je pravda, že na tom nebudu snad zas až tak totálně mimo jako ona. Ale rozhodně se nehodlám měnit a ani vyvíjet a jsem ráda, že už šest let je mi stále osmnáct :D Myslím, že Megan a Craig se hledali až se našli. On je sice už otec, ale jako takový nemá chybu.... naprostý pohodář a taky tak trochu v určitých věcech zaseklý v jistém věku. Viděli jste někdy létající želvu? Nebo želvu anorektičku? Anebo obojí v jedné želvě? Ne??? Tak to si hned pusťte tento film. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Taková nenucená pohodička. Když po škole nevíte co by, může to vypadat i takhle. Hloubku to sice moc nemá, ale zase se na to dobře kouká, obzvlášť díky civilnímu herectví obou ústředních protagonistek i sympatické poloze Sama Rockwella. Šel bych i výš, ale po skončení závěrečných titulků se to začalo vypařovat z hlavy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Navzdory 46letému Samu Rockwellovi je film určený k cimrmanovskému zapomnění. 1) Nejvíce mi vadil uřvaný agresivní český dabing (Filmbox Premium). 2) Výstižný koment: maddy**. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Miestami ako keby človek zabudol aké je to je v poslednom ročníku na strednej zložíte. Človek pomaly prechádza z pubertálneho života do života dospeláka a myslí si, že život bude jednoduchší. Lenže ono to tak nie je. Zo začiatku mi trvalo kým som sa do deju zavŕtal ale potom ma to na moje prekvapenie zaujalo. A i keď je to asi velice nereálne (to kamarátstvo medzi Megan a Annikou) no napriek tomu úsmevné. Každopádne by ma zaujímalo kde ženy učia alebo kde prišli na tu krásnu formulka. Môžeme ostať kamarátmi .. WTF? Tomuto fakt iba žena rozumie lebo ja tomu nerozumiem. Koniec sklamal, no neprekvapil ... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY; I keď si nie som istá, že v takomto type filmu niečo také naozaj existuje. > Čo si budeme hovoriť, nijak sa tu nevybočuje z koľají. Na konci vás nezaskočí obrovský zvrat, vlastne ani len malý. Zmätená Keira skončí s tým krajším (zaskočený teda môžete byť iba ak máte divný vkus). K príbehu sa ani netreba nejako zvláštne vyjadrovať - vytvára nejakú zápletku, nenudí, má celkom dobrú myšlienku, i keď sa jej nijak hlbšie nevenuje. No jeho hlavnou úlohou je hlavne dať priestor hercom; zas a opäť všetko stojí na nich a ja s tým vôbec nemám problém. Absencia akejkoľvek originality by sa samozrejme dala vyčítať ... ale mne sa nechce. Ako to už pri týchto filmoch býva - či budete spokojní, alebo nie závisí predovšetkým od vašich očakávaní. A tie snáď nemôžu prekračovať hranice žánru romantická komédia. V tomto ponímaní je Laggies neskutočne príjemnou oddychovkou s nadpriemernými hercami a to bolo dnes večer presne to, čo som chcela. :) ()

Reklama

Reklama