Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čo je veľa, to je veľa. Toto niesu emócie, toto je obyčajné šialenstvo až sebaparódia. Nadrozmerné herecké prehrávanie, kvílenie, proste všetko, len nie výkon hodný nesmrteľnej romance. Ak sa nesie v podobnom duchu aj pôvodný Shakespeareov príbeh, tak potom teda nič moc na tú slávu. Ak ste zamilovaní pridajte si jednu, dve hviezdičky a ak ste cynik, tak potom mínus jednu dolu. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Krásné. Dovolím si tvrzení, že i sám velký Vilém Shakespearů by byl ze Zeffireliho adaptace nadšen! Tak nějak to v té Veroně mohlo onehdy za války dvou rodů vypadat. Zachytil jste to vážně věrně, mistře Franco! Jen pohleďte, Romeo a Julie, skoro ještě děti, si navzdory osudu, jenž jim v šťastném a pokojném životě nepřál, zamilovaně veršovali, Mercutio provokoval, až doprovokoval, a Tybalt... Tybalt byl prostě Tybalt. A já? Já měl, stejně jako kdysi na divadle, chuť zatleskat! 85% ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Mějte mne za ignoranta, ale je mi úplně jedno, jestli se jedná o dva znepřátelené rody ve Veroně či vlkodlaky a upíry. Podobně je mi šumák, jestli je autorem opěvovaný bard z 16. století nebo nějaká rádoby spisovatelka ze století jednadvacátého. Pořád je to patetická romantická sračka, v případě Romea a Julie možná o to horší, že tam všichni běhají v punčocháčích a naši hlavní protagonisté se stihnou poprvé spatřit, zamilovat, vzít a zasebevraždit v rámci asi tří dnů. Dá se snad ocenit výběr ústřední dvojice. Děkuji, jednou bohatě stačilo... 30% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bolo by jednoduche pripisat kvality filmu hlavne Shakespearovi, no rozhodne by to nebolo fer. Iste, ta story nadcasovo uzasna, no Zeffireli jej vdychol krasnu atmosferu, herci uzasnu vzajomnu chemiu a Nino Rota prekrasny hlavny motiv. Balkonova scena ma chytila za srdce ako uz davno nic. Najlepsia neexperimentalna adaptacia tejto hry. 10/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mimo mísu... - - - P.S. Velikáni světového filmu na >d(v)ojce< coby nočním artovém prostoru (sic!) totálně už po víbůhkolikáté zas a znovu dojebaní uvedením v malostí pošahané šašské sračkovizi - s debilním ixtým pražskočudláckým dablinkem bez reálných ruchů a impotentním mixem zvuku vůbec (božínku, tam hraje kapela a není prakticky slyšet ani zvuk nástrojů!!!) a podivně vertikálně deformovaným výřezem z ořezu obrazu (1,66->4:3->16:9), pro našince takto sledovatelné s maximálním utrpením! - - - P.P.S. A proč to vlastně ta naše >televize veřejné služby< pořád dělá? Že by to byla opravdu jen banda debilních pakulturních ignorantů? A korupce a skvělý byznys pro spřátelené blby z dabingových firem? Parazitizmus za peníze nucených poplatníků? - - - P.P.P.S. To by mě i docela zajímalo, kde jsou ti zdejší renomovaní odborníci a publicisti, že to pořád nikomu nevadí!?! Howgh. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Když Romeo (Leonard Whiting) zabije Tybalta (Michael York), je v jednom záběru košile od krve na pravé straně, ale v dalším záběru je košile s krvavým flekem na straně druhé. (Hans.)
  • Olivia Hussey o nahej scéne ešte v auguste 2018 pre Fox News povedala: "Natočili sme to na konci filmu. Takže v tom čase sme už boli jednou veľkou rodinou. Nebol to taký veľký problém. A Leonard sa vôbec nehanbil! Uprostred natáčania som aj zabudla na to, že nemám na sebe oblečenie." A následne pre Variety tiež bránila túto scénu s odôvodnením, že to bola výzva, pretože "nikto predo mnou to dovtedy neurobil". 4 roky na to však podala žalobu na Paramount, že sa cíti zneužitá a vykoristená. Prípad bol zamietnutý na Najvyššom súde v Los Angeles 25. mája 2023. (Arsenal83)
  • Franco Zeffirelli původně film plánoval jako televizní produkci. Až s příchodem studia Paramount byl navýšen rozpočet. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama