Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Určitě nejautentičtější Romeo a Julie, jaké jsem viděl! Exteriéry, interiéry, kostýmy, věkem obou herců, režisérem (Zeffirelli je Ital). Krásná hudba. Do poloviny filmu jsem měl problém s hereckým výkonem Julie, protože mi připadal být v některých okamžicích dětský a lehce afektovaný. Jenže on vlastně má být! Skutečná Julia by zřejmě nejednala jinak. Proto jsem nakonec filmu vše odpustil, "hru režiséra" akceptoval a dávám maximální hodnocení. Mám velmi rád moderní verzi s di Capriem a Claire, ale toto se s ní nedá porovnávat. Určitě ne horší. Jiné. ■ Doporučuji komentáře: dopitak, Kulmon, Zazie, Morganela. ■ Po třetím vidění - obvykle herečky nevychvaluji, ale Olivia Hussey byla v tomto filmu krásná a "dětsky" půvabná! Škoda, že jí příští rok bude šedesát :). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mimo mísu... - - - P.S. Velikáni světového filmu na >d(v)ojce< coby nočním artovém prostoru (sic!) totálně už po víbůhkolikáté zas a znovu dojebaní uvedením v malostí pošahané šašské sračkovizi - s debilním ixtým pražskočudláckým dablinkem bez reálných ruchů a impotentním mixem zvuku vůbec (božínku, tam hraje kapela a není prakticky slyšet ani zvuk nástrojů!!!) a podivně vertikálně deformovaným výřezem z ořezu obrazu (1,66->4:3->16:9), pro našince takto sledovatelné s maximálním utrpením! - - - P.P.S. A proč to vlastně ta naše >televize veřejné služby< pořád dělá? Že by to byla opravdu jen banda debilních pakulturních ignorantů? A korupce a skvělý byznys pro spřátelené blby z dabingových firem? Parazitizmus za peníze nucených poplatníků? - - - P.P.P.S. To by mě i docela zajímalo, kde jsou ti zdejší renomovaní odborníci a publicisti, že to pořád nikomu nevadí!?! Howgh. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Asi nejvěrohodnější filmová adaptace původního Romea a Julie. Já osobně jsem tento film shlédnul jen z toho důvodu, že se mi do čtenářského deníku nechtěla kniha Shakespeara číst, a toto se mi zdálo docela solidní, i podle komentářů. Knihu jsem však nekonec četl, a kdybych měl soudit, tak film byl velice věrohodný. Tento žánr moc nemusím, a tedy víc než dvě nedám. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou milenců z Verony je pro mě nejlepším Shakespearovým dílem. V Zeffirelliho odvážné verzi (vždyť krásné a mladičké Olivii Hussey bylo při natáčení sotva patnáct) jsem si připadal ve filmové roli Romea ještě více bláznivě zamilovaný do Julie než na stránkách knihy. Jasně, prožíval jsem to v té hlavní mužské postavě. Jen jsem si vždycky přál, abych se cestou na konci někde zdržel a přijel o něco později. Anebo ne, to by potom nebylo to správné drama. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Když jsem před drahnými lety viděl tento film poprvé, tak jsem na něj vydržel, ač jsem byl do té doby klasickou kulturou takřka nedotknut, zírat až do konce jen kvůli té Julii, která mi připadala tak krásná, až srdce usedalo. Od té doby jsem docenil i další stránky tohoto filmu, ale na Julii zírám pořád. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Olivia Hussey o nahej scéne ešte v auguste 2018 pre Fox News povedala: "Natočili sme to na konci filmu. Takže v tom čase sme už boli jednou veľkou rodinou. Nebol to taký veľký problém. A Leonard sa vôbec nehanbil! Uprostred natáčania som aj zabudla na to, že nemám na sebe oblečenie." A následne pre Variety tiež bránila túto scénu s odôvodnením, že to bola výzva, pretože "nikto predo mnou to dovtedy neurobil". 4 roky na to však podala žalobu na Paramount, že sa cíti zneužitá a vykoristená. Prípad bol zamietnutý na Najvyššom súde v Los Angeles 25. mája 2023. (Arsenal83)
  • Franco Zeffirelli původně film plánoval jako televizní produkci. Až s příchodem studia Paramount byl navýšen rozpočet. (HellFire)
  • Ústřední dvojice příběhu Romeo (Leonard Whiting) a Julie (Olivia Hussey) nebyli milenci pouze na plátně, ale i ve skutečnosti. Oba představitelé se do sebe zamilovali během natáčení a pro oba to byla jejich první velká láska, což si pochvaloval kvůli autenticitě daného příběhu hlavně samotný režisér Franco Zeffirelli. (Lynette)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama