Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (80)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kolikrát si říkám, že kdyby se takhle minimalisticky točila většina FF hororů, bylo by žánru hej. Naprosto úsporná záležitost de facto jen o jednom herci, ale s výbornou mrazivou atmosférou, která se co chvíli stupňovala a čím víc se blížil konec, tím víc jsem byl vykulenější. Zdrhal bych otamtud a zastavil bych se až v Polsku a to jenom možná. Jak nemám italské horory rád, tak tady mi makaróni udělali radost. 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo tohle ušlo ... hodně fajn po těch "divočinách" co zpravidla sleduju ... Ještě štěstí, že to tvůrci nehodily do "found footage" stylu, protože to vyloženě k tomu vybízí, ale celý by to tím šlo do kopru ... Dějově co se týče scénáře se toho tam moc neděje jak už bylo řečeno zde několikrát, zejména co se týče vyústění filmu v závěr mohou být někteří diváci zklamáni. Ale myslím, že jich zas tak moc nebude ... Celý je to dobře atmosférický, což dělá jednak prostředí, špičková kamera a melancholická hudba, což je vlastně takový "dívčí zpěv" ... Hororové prvky zde jsou, jak už jsem psal to prostředí, stačí les a opuštěná zřícenina starýho baráku... Tady si s tím fakt film vystačí a já osobně k večernímu hororovýmu rozjímání víc nepotřeboval ... až na to, že jsem furt hledal ten "významný" J*A*S*M*ů*V "SLOW BURN" ... proboha co si to ten "umělec" zase vysral z huby, takovej pojem jednak ofiko neexistuje a jednak se nevztahuje na tento film ... to by ten film musel mít dlouhý, až mučivě nekonečný kamerový záběry (1min a víc ...) a to nemá ... Právě co je na filmu super, že i když se tak nějak plíží pomalu jako Carpenterova mlha pode dveřmi vašeho pokoje, střihy jdou za sebou relativně rychle a situace na obrazovce se pro diváka zajímavě mění ... Taky si nemyslím, že by to byl film jen pro někoho, nebo pro okrajový publikum, kam se pan J*A*S*M zřejmě řadí, protože v takovým ranku by byl jedině sám se sebou a honil si neukojeně péro ve stylu slow burn ... Pro okrajový publika jsou tady naprosto jiný filmy ... Já to vřele doporučuju všem, jen upozorňuju na ideální konstelaci při sledování - v noci s dobrým zvukem ... nebo prostě po tmě kdo má třeba takovou tu vymoženost jak jsou rolety venku a když je stáhnete máte doma tmu jak o půl noci ... :-D Jo, tohle je v pohodě ... 3,5*. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Prostredie s pochmúrnou minulosťou, vhodné najmä na natáčanie filmu o 1. svetovej vojne alebo o partizánoch, kdesi v Julských Alpách, v povodí rieky Isonzo, v taliansko-slovinskom pohraničí, je najvýraznejšou zložkou tohto hororu. Komorný a minimalistický príbeh sa však uzavrel skôr než sa rozvil. Trochu ma zaujal medzinárodný rozmer filmu. Staré krivdy, hriechy a príkoria prichádzajú spoza hraníc. Vzhľadom na krajinu výroby filmu zlo zjavne pochádza zo slovinskej strany a taliansky etológ je obeťou. Len škoda, že tie dvojičky nesprevádzala košatejšia prípoviedka, a škoda, že neboli siamske. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Sympatický mysteriózní příběh, který se v horor promění až v samotném závěru. Je to klasické vyprávění kombinované s footage, a i když (krom těch nahrávek) nakonec využívá v dnešní době oblíbených a příliš často používaných hororových prvků, není to žádná křeč. Pokud nepřistoupíte na pomalé tempo vyprávění, těžko si film užijete, já se naladit dokázal, snad tomu nakonec přispělo i deštivé a mlhavé podzimní počasí za oknem, které bylo dost podobné tomu ve filmu... Je vidět, že Lorenzo Bianchini se filmovou tvorbou prostě baví a ta baví i mne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Marco Contrada pracuje ako etológ na Taliansko Slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po pár nociach si uvedomuje, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. Výborný nápad za päť korún. Ani jeden z užívateľov vo svojom komentáre neklame. Snímok má okrem mínusov, aj svoje veľké plusy. Dosahujú však len priemernú úroveň (do kelu chlapci, veď sme sa o tom predsa už bavili - nepreháňajme ;). Bohužiaľ mňa až na záverečnú polhodinku poctivo budovaná atmosféra do deju veľmi nevtiahla. Viem byť trpezlivý pri sledovaní takéhoto druhu hororu, no "Across the River" mi mimoriadne pocity strachu nepripravil. Každopádne, dalo sa to bez ujmy na cti, či mimoriadneho sklamania v pohode vzhliadnuť - 50%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)

Reklama

Reklama