Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

akisha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější anime film. Převyšuje dokonce i Vampire Huntera. Opravdu skvělé nápady, sem tam pěkně explicitní brutalita, úžasná hudba a některé scény berou dech (z mnoha aspoň: u konce scéna s hadí ženou, zneškodnění "vosího úlu" a jako vrchol souboj mezi bambusy). Jubei je machr a Dakuan hláškuje jako o život. Určitě by to mělo úspěch i u anime neznalého diváka. ()

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

I přes snahu šokovat mírou brutality a erotiky, mě film zase tolik nenadchnul. Postrádal jsem nějaký hlubší příběh, či lépe vykreslené postavy a vztahy mezi nimi. Je to vlastně jen krvává cesta jednoho ninjy za pomstou, který si postupně prosekává cestu skrz jednoho protivníka za druhým. Kdyby měli záporné postavy alespoň nějaké pozadí, nenabyl bych dojmu, že tam jsou jen proto, aby měl Jubei do čeho sekat. I přes těchto pár nedostatků se díky neustálé akci, všudepřítomnému násilí a pár lechtivým scénám, stále jedná o zábavnou podívanou. Doporučil bych shlédnout film lidem, kteří si myslí, že anime je synonymem pro pohádku. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Uff...tak toto je skutocne hardcore anime s nalepkou - len pre dospelych. Super hrdina, ktory aj ked dostava nafrak, ani na chvilu nestraca istotu, ze je vytazom. A ak by bojoval s nesmrtelnym? Heh...tak ho bude zabijat znova a znova:)Celkom neuveritelne ze je to kusok strary uz viac ako 14 rokov. Mam taky pocit ze japonska animacia ani nestarne. (9/10) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Od kreslených filmů nečekám výraznou hudbu, o to větší překvapení se skrývalo v tónech, jež dokázaly rozvibrovat emoce a posunout děj do nových dimenzí. Dalším překvapení je, že ačkoliv se vyhýbám animé, jejichž smysl spočívá v porcování démonů a stříkání krve, toto pojetí zvládá úchvatně balancovat mezi krvavou surovostí a povzneseným světem krásna. Okamžitě si mě získal i dokonale zenový hrdina bleskurychlých reflexů a bezchybného máchnutí mečem, který umí projevit citlivost a zůstává čestný a jehož kreslená podoba je tak působivá, že si jde snadno za ním představit podobu muže z masa a kostí. Osobně mi pak imponovala stejně silně i postava ledové a nesmluvavý amazonky s bezchybnými slovy a pohyby, která vlivem osudu zapomněla, jak projevit zranitelnost... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ukazkove ninja anime. Krvave, sexy, mysteriozni, romanticke, spousta variabilnich protivniku, minimalne v prvni pulce vsechno slape dokonale. V jadru te samurajske rubacky celou dobu citite prislib neceho vic, coz se ale ve finale bohuzel nenaplni a zustane jen u toho vyborneho rubaciho anime. Takze super, ale chybi mi nejaka magie navic, kterou disponuje napr. vetsina kousku od Miyazakiho, nejaky ten filozoficky presah, okouzlujici hudba, nebo vizual, napr. do takove Mononoke, nebo Ghost in The Shell 2 tomuhle chybi cela 1 uroven. "Anyone who makes love to her dies. A perfect women for this hellish world." 8/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama