Reklama

Reklama

Les sebevrahů

(TV film)
  • Česko Smrtící Halloween (více)
Trailer

Americká vysokoškolačka Maiko, která studuje v Japonsku, riskuje vlastní život ve snaze zachránit duši své mrtvé matky, jež se rozhodla dobrovolně odejít z tohoto světa v nechvalně proslulém "Lese sebevrahů". Hluboko v pustém lese na úpatí hory Fuji se za potemnělého zimního odpoledne rozléhá neklidný šepot. Tady, uprostřed bludiště z kořenů, si osamělá žena sáhne na život. Její tělo splyne s větvemi a duše s houštinou. O několik let později se dívka Maiko vydává v doprovodu svých přátel ze školy do Lesa sebevrahů. Maiko zde touží na Halloween vykonat démonický rituál, který má podle místních pověr osvobodit duši její matky ze spárů lesa. Zatímco si mladí návštěvníci s kamerou klestí cestu mezi stíny, začnou se dít podivné věci - zuřivý šepot a zlověstné pohledy duchů pro ně mají být varováním, že tu nejsou vítáni. Uprostřed záplavy stromů povstane oceán ztracených duší, které hustými větvemi obemknou Maiko i její přátele v těsném sevření. Cesta k životu je náhle zahrazena těmi, kteří nemají co ztratit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (74)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Dívejte se, kam šlapete!" ...,,Uáááááááá!!!" Instruktážní film jak se nechovat v lese, jak nerušit klid mrtvých, jak se nevydávat do lesa. Les. Vraždící les! Nádherný, báječný, chtěl bych mu dát 10*. Tedy pravda, vraždy mohly býti vynalézavější - oběšení, rozčtvrcení, nabodnutí...průměrné. Japanbubu nějak nemusím (neděsí mě), ale do lesa vcelku zapadly. Omladina se chovala idiotsky, tudíž nezasloužila slitování. Za les a vybíjenou - velmi slušné 3*. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Japonská vlasatice v lese. Už neleze po stěnách, neplazí se po schodech, nevylézá z obrazovky.... Schovává se za stromy. Na pár minut jsem dokonce u této sračky zaspal. Hrozná blbost! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď má režisér peniažky, dokáže nakrútiť pecky ako ISOYG 1 a 2, keď sa dá z finančných dôvodov späť na TV produkciu (ktorou vlastne aj začínal), divák má obavy, čo z toho vznikne, ale našťastie je už dostatočne skúsený, takže "vtipné" prepadáky typu Ogre, Wyvern, či Sasquatch Mountain sa našťastie nezopakujú. Teda aspoň zatiaľ. Skupinka teenagerov si to s kamerami namieri do "suicide forest", naserú zlých duchov a môže sa začať peklo. Duchárska lesná naháňačka / vyvražďovačka šikovne prepojená s námetom ázijských vlasatíc príjemne prekvapila. Plus pekná hlavná hrdinka, duchovia s kvalitnou démonickou vizážou, živý les, potrebná porcia gore, dostatočne akčný záver a príjemná postupná masakráž jedného hrdinu po druhom. Kto doteraz videl niečo lepšie od Syfy, sem s tým. Mne sa ale nestáva často, že by som sa pri nejakom lacnom televíznom béčku tak dobre bavil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa, že horory s takýmito klišé scenármi a zastaranými spôsobmi strašenia (halucinácie, zrevanie v hrobovom tichu) ešte chodia do kín. No hoci Grave Halloween (bravo, film sa odohráva v Aokigahare a pomenujem ho Grave Halloween, to ktorý debil vymyslel?) nie je žiadna hororová udalosť roka, nemôžem sa naň hnevať a to z jedného dôvodu. Kvôli fascinujúcej téme. Nechápem, prečo je neslávne slávny japonský les, kam ľudia chodia páchať samovraždy (!), tak málo prepieraný v médiách a hororoch, či už filmových alebo knižných. V Grave Halloweene bohužiaľ nie je predstavený nijako extra démonicky; po tejto stránke je to fakt dosť veľká bieda. Ale, na druhej strane, práve akási „obyčajná, bežná civilnosť“ dáva (inak dosť nudnej, predvídateľnej a nie príliš vydarenej) snímke zaujímavú, znepokojivú auru. Postavy, zápletka, príbeh a logika o ničom, nepochopil som základné veci (prečo dvojička išla do lesa? Ako s ňou súvisel austrálsky novinár? Prečo ju mal odfotenú v mobile?). ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Je nevyhnutné brať v úvahu , že je to SYFY. Čiže ukradnuté " škleby " s dostupnými FX prostriedkami. Nič viac, ale ani nič menej. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá legenda samovražedného lesa "Aokigahara" vo filmoch prekvapivo ešte nie je dostatočne využitá a SyFy sa s touto témou popasovalo dosť dobre a zmixovalo to v rámci viacerých hororových subžánrov. Bolo to príjemne atmosférické, dokonca som mal pocit, že na ich pomery až málo béčkové a mne sa to páčilo asi tak ako "Scarecrow", ktorého ponúkli pred dvoma týždňami; teda veľmi silné 3*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Maiko je mladé dievča, ktoré sa pokúsi v doprovode priateľov nájsť telo svojej biologickej matky, ktorá pred niekoľkými mesiacmi v odľahlej časti lesa spáchala samovraždu. Nakoľko sa jej telo nikdy nenašlo, rada by v danej oblasti vykonala rituál "Segaki", ktorým si chce uctiť pamiatku zosnulej. Samotný "výlet" do prírody je navyše dobrým námetom pre dokument, ktorý by sa zameral na miesto, kde za posledné roky pravidelne dochádza k samovraždám. Vstúpiť na územie mŕtvych duší s čistým úmyslom však ešte neznamená, že všetko prebehne v pokoji podľa plánu. Musím uznať, že spracovanie pár vizuálnych efektov napriek citeľne menšiemu rozpočtu príjemné prekvapilo. Tak ako masky, aj gore, ktoré sa z času na čas objavilo spĺňalo pomerne slušné kritériá. Bohužiaľ, atmosfére sa aj vďaka fakt nefunkčným lakačkám pocit zimomriavok vyvolať nepodarilo. Na kvalite nepridala ani debilita postáv. Záver Grave Halloween pomerne "živý" takže nakoniec si tento snímok úroveň troch hviezd predsa len zaslúži. Vyslovene strata času to síce nebola, no mimoriadne zázraky by som od tohto čistokrvného béčka neočakával - 55%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nie najhoršia lesná vyvražďovačka. Ani námet samovražedného lesa nie je najhorší. Prostredie lesa a slušné masky sľubovali výbornú, duchársku atmosféru, avšak nemyslím si, že by v tomto smere bol možný potenciál využitý naplno. Dalo sa spraviť viac. Ľakačky nefungovali tak ako mali, úsmevná bola aj občasná iracionalita postáv, hlavne tých troch chalanov. Úžasný nápad spraviť si taký žart, v takom čase a na mieste, ktoré nemá práve najlepšiu povesť. Aj napriek tomu silný priemer a celková spokojnosť. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned úvod dává jasně najevo, že půjde o další podprůměrnej horor kterejch jsou mraky. Škoda jelikož Aokigahara ( Les sebevrahů ) je určitě luxusní téma na kvalitní horor. Jenže tady se to evidentně nepovedlo. Spousta klišoidních scén a některý vyznívají nechtěně směšně. Do půlky je to na 1 hvězdu. Od půlky odpad. Doufám že Les sebevrahů ( 2016 ) z tohohle tématu vyždímá daleko víc. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak hrozné, jak to vypadalo na začátku. Navzdory tomu, že je to jen televizní film a že obsazení a herecké výkony jsou naprosto tragické (o příšerném českém dabingu nemluvě), to má podle mě slušné speciální efekty i atmosféru. A to předeším díky lokacím - les v tomto filmu skutečně JE strašidelný, na rozdíl od neškodně vypadajícího srbského (!) lesíka ve verzi z r. 2016. Postavy se tam sice chovají jak idioti (kdo normální by lezl do takového lesa a nedbal jakýchkoli varování?) a v jistém smyslu je to "jen" klasická teenagerská vyvražďovačka, ozvláštněná akorát tím lesem a pár bubáky, ale z nějakého důvodu se mi to vcelku líbilo a byl jsem zvědavý, jak to dopadne - a musím říct, že ten konec mě vyloženě potěšil! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak už nám dlouhovlasé, pobledlé, šikmooké strašidla nesídlí jen ve studních či domech prokletých Nenávistí a nevylézají z televizí, ale usadily se i v lese... Přesněji sebevražedném lese... A v takovém lese kdysi spáchala sebevraždu matka mladé studentky žurnalistiky, která se rozhodne provést dle pověr nezbytný obřad, který osvobodí duši její matky ze spárů lesa... Čehož je třeba využít, natočit vše na kameru a použít pro ročníkovou práci... Takže zvukař, kameraman, produkční, plus pár blbečků, kteří nemají nic jiného na práci, než se snažit mladé filmaře vystrašit... A oběti je postaráno... Grave Halloween je pro mě osobně docela příjemné překvapení, atmosféru má slušnou, herci se sice chovají jako naprostí retardi, ale vysloveně nezklamali, děj příjemně odsýpá, o nějaké překvapení také není nouze... Škoda proto pár otřesných digitálních efektů a několika naprosto nefungujících lekaček... Ale když vezmu v úvahu, že se jedná o film pocházející ze stáje SyFy, musím dát palec nahoru, stejně jako za rozkošnou (šukadelickou) Kaitlyn Leeb v hlavní roli... Já byl v rámci možností spokojen a i když Monroe asi nikdy nebude uctívanou hororovou modlou, řemeslník je to slušný... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chcete-li vidět retardéry v lese, udělejte si výlet pod Fuji a možná budete mít štěstí. Nedoporučuji však využívat služeb místních průvodců, jsou totiž docela shnilí. Pro mě však vcelku milé překvapení z obvyklé televizní stoky kanálu Syfy, atmosféra temného lesa zdařilá, triky fajn, retardéři snesitelní, úmrtí častá a dlouhovlasé bubáky mám pořád docela v oblibě. Dal bych tři, ale vzhledem k E efektu Kaitlyn Leeb přihodím jednu nestydatou navíc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

SyFy sice hodně pomalu, ale jistě stoupá v ceně.44% se může zdát odrazujících a je to velká škoda, 50% si tahle žánrovka v klidu vystrašila.Atmosféra je paradní, lekačky dobré a vraždy efektivní.Je to vykrádáčka Kruhu a Nenávisti jako hrom, ale prostě to fungovalo a bavilo mě to, bohužel co nefungovalo je neskutečně idiotský scénář, který nejen že opět dělal ze všech protagonistů neskutečné kretény, on dělal kretény i z tvůrců za kamerou a i z diváků u telky.To byl stupidní bordel bez většího smyslu a proto má nejspíš ten film % kolik má, na druhou stránku já prostě musim ocenit ten obrovský krok kupředu, protože to nevypadalo jako TV film ani náhodou a jak už sem napsal, strašilo to parádně, teda až na ty efekty na konci jak z filmu Kačenka a strašidla ty kundo, ale to se časem poddá a Sajfíčko má odemě za velkou snahu palec nahoru a trojkozá Kaitlyn Leeb je jedno z nejšukéznějších kuřátek nové vlny.50%. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, ale přece jen bych chtěl vidět tento námět skutečného Lesa sebevrahů na vyšší úrovni. Prostě ne tak béčkové, naopak více peněz a umu. Aokigahara je pro mě celkem zajímavé téma, přečetl jsem o tom docela dost, ale nikdy bych tam nevkročil :D Takže natočit znova a tentokrát do kinodistribuce! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Monroe není v hororovým žánru žádným zelenáčem, vždyť má na svém kontě docela povedený remake I Spit on Your Grave i jeho volné pokračování, ale v jeho kariéře se najde i dost podprůměrných filmů. No a ve spojení se společností Syfy, jsem cítil ve vzduchu pěkný průser. Zvláště když jde o film natočený pro televizní účely. Naštěstí to nedopadlo úplně katastrofálně, ale žádná pecka to tedy rozhodně není. Přesto si myslím, že Grave Halloween měl určitě navíc. Námět vypadal slibně, legendární les Aokigahara ještě není tak okoukané téma (letošní The Forest se mi moc nelíbil) a kombinace duchařiny a slasheru taky nevypadala zprvu vůbec jako špatný nápad. Ovšem po jeho shlédnutí mám k tomuto filmu opravdu spoustu výhrad. Překousnu fakt, že se film ve skutečnosti natáčel v Kanadě a ne u hory Fuji – prostředí lesa bylo docela pěkné, dokonce i další černovlasou Asiatku, která na nás místo studny vykukuje zpoza stromů, ale docela dost mi vadil špatný výběr druhořadých herců a klasicky šablonovité nelogické prvky, kterých je tu opravdu spousta. Od stupidního chování postav, přes nepochopitelné ztracení lidí stojících jen několik centimetrů od sebe až po naprosto nudnou první polovinu filmu. Zpočátku jsem měl opravdu velké obavy, že zas budu nucený čumět na další frašku typu Záhada Blair Witch (kterou z duše nesnáším). Naštěstí je tu i několik velice pěkných momentů a béčkových gore scén. 40% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu smysl tohohle filmu. Asi trošku se polekat u několika duchařských vražd. Nic víc. Ale to už jsme viděli v mnoha filmech mnohokrát lépe. Tady je kolem toho postavena divná zápletka, kdy parta mladých vyjede do lesa, a pak je najednou nevím proč konec s rádoby překvapivou tečkou. Slabota, kterou jsem asi nepochopil, zabitý čas. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara natočený v Kanadě bych ještě překousl, každopádně je to les krásný a magický. Horší je čínská míšenka v roli Japonky, která zjevně umí japonsky říct jenom "suši", a úplně nejhorší je pak těžce odfláknutý scénář a nezajímavé postavy. Jen kvůli hezkému mecholesu a povedeným maskám nebožtíků třetí hvězdu dát nehodlám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička amerických mladých v začarovaném japonském lese. Hloupé chování sudentů vyvažuje atmosféra hvozdu a rejdění naštvaných duchů, které se fakt povedlo a vyvrcholilo solidním finále. Celkem povedený, lehce nadprůměrný mix amerického a asijského hororu. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

SyFy sa snaží znovu oživiť vyhynutý žáner J-horor ( a ich remakov ) a vsádza na všemožné klišé ( jedno za všetky - čiernovlasý, dlhovlasý prízrak ), pričom sa mu darí obstojne. Samozrejme treba brať v úvahu váhovú kategóriu, v ktorej bol tento snímok natočený a prihliadnuť na béčkovú kariéru tvorcov. Dostatočná ducharina, pri ktorej sa občas nemusíte cítiť príjemne. ()

Reklama

Reklama