Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

misar3 

všechny recenze uživatele

Pojďme natočit předražený velkofilm, jehož nudná část trvá 151 minut, přidejme trochu smyšlené mytologie, která dokonale ničí legendy o Artušovi i Merlinovi, abychom si posichrovali sračkovitost onoho velkofilmu a závěrem tam hoďme alespoň 1000 výbuchů a low kvalit bitek. Má recenze je stejně kvalitní jako film, 10ti letej by to napsal líp, stejně tak by to 10ti letej lépe natočil. Enjoy. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem a nějak se mi úsměv na tvář nedostával. No a pak byl už zase konec, slabota s těmahle autobotama by už měli vážně skoncovat. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Další letošní "pětka" .... po Pirátech, přichází další díl Transformers. "Míša Záliv" se nechává inspirovat (vykrádá) další známé sci fi filmy ( bojový dron jako stíhačka TIE ze Star Wars, když se přiblíží Cybertron tak to vypadá, že jsme na Pandoře, robotický sluha jako kopie hlavního záporáka z animáku Roboti) . Na druhou stranu mi přišlo, že ubylo zpomalovaček, jasně jsou tam, ale ne tolik. Příběh je už tolikrát nastavená kaše, že už si ani nepamatuju o co šlo v minulých dílech. A o co že tam vlastně jde? Merlin je starý chlasta, který náhodou v horách našel starou mimozemskou loď s partou super mega cool plechovými rytíři, kterí se transformují v tříhlavého draka (ano i Hra o trůny je tady). Pak je tam vlastné jen výplň a scény slouží jen k tomu, aby bylo vidět víc a víc robotů. Triky jsou samozřejmě špičkové, ale už to není takéto wau tady je super obr robot co se mění v auto / draka / ponorku / rohatého rytíře / tyronosaura. Pro mě to ale nakonec byl lepší díl než minulá čtyřka. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Jakože...slátanina to JE :-) ale je tam uplně VŠECHNO a je to hezký. Tak s děckama odpoledne mrknout vpohodě... místo pohádky. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,You need a bigger door!“ Bay nebo spíš strihač se tentokrát definitivně utrhli ze řetězu. Tak zběsilé tempo vyprávění jsem snad ještě neviděl. Doslova na nic v tomhle filmu nezbývá čas. Akce a hlášky se střídají v bleskovém sledu, ale to by mi ani tak nevadilo. Bohužel ale šílená rychlost zůstává, i když akce skončí a nastane místo pro vtipné nebo odlehčené momenty. Jenže i ty jsou tak brutálně urychlené, že se u mě naprosto minuly účinkem. Vizuálně je to opět podmanivé, ale to je u velkofilmů již nezbytnost, nikoliv bod k dobru. V druhé půli jsem se již zcela ztratil v chaotickém ději, který se už vůbec neobtěžuje divákovi cokoliv vysvětlovat, ale hrne na něj hromady digitálních malovánek. To sice nebyla nuda, ale zato to bylo pořádně otravné. ()

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně opojné jako každý Bay a i když jsem to po dvou předchozích pokračováních nečekal tak i zábavné, poctivý blockbuster na kterém jsou ty peníze vidět. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po shlédnutí jsem už dlouho nebyl takhle na holičkách ohledně samotného zhodnocení. Začal bych pozitivními body, mezi které se zaslouženě řadí vizuální provedení, (obzvláště ten konec), které zatím v každých transformerech nezklamalo. Stejně tak je u mě mezi plusy hudba, která se v průběhu filmů nijak výrazně nezměnila a stále patří mezi mé velmi oblíbené soundtracky. Co mě naopak zklamalo, byl sice ne zcela, avšak přece se opakující příběh, kdy se prakticky vždy snaží hlavní protagonisté společně s autoboty získat nějaký magický předmět, který nás všechny zachrání před zkázou, a stojí z nepochopitelných důvodů už PO PÁTÉ proti Megatronovi, kterému je zjevně souzeno být nesmrtelný či co. Konkrétně v tomto díle se zároveň snažili tvůrci zahrnout do snímku i odkazy na historii. Ale podle mě to nebyl úplně pozitivní krok, obzvláště díky různým nesouvislostem nebo pro film domyšleným faktům (viz. hodinky, které zabily Hitlera...). Avšak kupříkladu ze stránky zábavné to nebylo tak zlé, sem tam jsem narazil i na opravdu vtipnou scénu a aby té kritiky bylo o něco méně, tak pro porovnání třeba s čtvrtým dílem se mi pětka líbí víc, čtyřka byla větším propadákem. No nic, nezbývá než doufat v lepší zítřky a ve znovuvzkříšení série šestým dílem, který dostal nového režiséra a mohl by tyto poslední, ne příliš úspěšné díly, zamést pod stůl. 55% ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Michael B. začal být před časem trochu tvrdohlavý a mít předimenzovanou hlavu nápadama, které splácá dohromady, aby z nich vznikl třeba Poslední rytíř. Bývá to skvělá podívaná, která zaručeně pobaví. Ale kdyby se držel jednoho stylu u každého dílu zvlášť, a jedinečného konceptu celé trilogie, došel by dál a sklízel miliardy dolarů, aby mohl navýšit svůj budget na bambilion a udělat Transformera lepším. Rozhodně lepším, než je teď... ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Už po minulým díle jsem si říkal, že tohle prostě už sledovat nebudu (jak moc to kleslo na dno), ať natočej kolik dílů chtěj, ale bohužel mi to nedalo a hecnul jsem se na to podívat. To jsem si dal. Takový chaos jsem dlouho nezažil - přišel jsem si jak epileptik na houbičkách několikrát přeždímán v pračce. Dejme tomu, že jsem ještě tak nějak pochopil celkem akční kameru v dvojce, ale zde už je to naprosto něco těžce sledovatelného a řekl bych i odbytého. Navíc tuto hrůznost prohlubuje strašně akcelerovaný příběh, který vás už od začátku nenechá ani na chvilku se zorientovat a chrlí na vás několik různých příběhů v různých zvratech, že to ani vše nestíháte postřehnout, nenechá vás to jednotlivé situace vytrávit a většina z nich je naprosto nevhodně umístěna. Je vidět, že i do těch dvou a půl hodin se snažili narvat strašně moc a takhlenc dopadlo. Jediným světlým okamžikem na této příšernosti jsou Bumblebee a především nová postava v podobě Cogmana, která tam chrlila jednu lepší hlášku za druhou. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Paráda, na dálší díl Scare Movie, jsem se moc těšil. Tenhle díl si krásně střílí s Artušovských legend, Asterixe, Star Wars, Žraločí tornádo, Terminátor, Transformers, Batman, Teletubbies, Indiana Jones, Šifra mistra Leonida, Avengers, Mlčení jehňátek, Pokémonů a dalších. Po dlouhé době vážně povedená parodie, u které jsem se celkem slušně bavil. Ty 4. si to rozhodně zaslouží. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Poslední rytíř jde bohužel ve šlépějích předchozího dílu, tudíž cílí na převážně na dětské diváky a na filmu to jde bohužel zatraceně znát. Potěší účast Anthonyho Hopkinse, prošedivělého Joshe Duhamela i fotky Shia LaBeoufa. Mark Wahlberg i Laura Haddock těžce přehrávají a postava Isabely Moner mi přišla celkem zbytečná. To, jak se transformeří "planeta" válí po té naší, to opravdu nemělo chybu. 50% ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Je to moc dlouhý a moc zmatený. Mám dojem, že tvůrci tam chtěli nacpat úplně všechno, ve výsledku ale filmu uškodili. Jak se říká: ,,Všeho moc škodí." ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Transformers mám ráda a tak nadhodnocuji. Ovšem proč se musí takto prznit, mi není známo. Jaký rozptyl v mozku musí tvůrci mít, když série filmů nejen že není návazná, ale brutálně si odporuje? Co je to za pitomost s nějakou roboženskou diktátorkou? Prostě vypnout mozek a jen koukat. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama