Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

honza1 

všechny recenze uživatele

Nedávající smysl šílenost. Návštěvu kina bych nedoporučil ani svému největšímu nepříteli. Nesympatičtí roboti, klišoidní děj a naprosto dementní dialogy. Tohle se fakt nepovedlo. Škoda, že takový film zase vydělá ranec peněz a vznikne ještě dalších x dílů, které budou deprimovat a terorizovat diváky v kinech po celém světě. Jediné 2 věci, pro které stojí film vidět, jsou prsa hlavní hrdinky. Bohužel ani obě dvě nestačí na 2 hvězdičky, tak špatný film to je. ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

V případě pátých Transformers asi nemá smysl řešit, že bojovníci v půlce 6. století nosí zbraně a zbroj jako z vrcholné gotiky. ... Myslel jsem si to. Nicméně za poslední dva až tři díly Transformerů jsem se docela i bavil. Teda první hodinu a půl. Protože jsem si vzpomněl, že mě ještě čeká další hodina, přitom jsem si říkal, že ty největší CGI akční momenty jsem už viděl. Tohle je tak trochu výtka i není. Právě ta akce je od začátku do konce a právě mě začala nudit a po dvouhodinách jsem si říkal, ať už je konec. Prostě to je moc dlouhý a protahovaný. O těch 30 - 40 minut míň a dal bych i slabší 4 hvězdy. Herci prostě tak nějak hráli, rád jsem viděl A. Hopkinse, docela mi tam pasoval. Příběh si i našel svého záporáka a sem tam na mě vyskočilo klišé, dojemný proslov či nějaká hláška. Vcelku průměrný, ALE důležitý díl. Tím, že se k zemi dostala planeta Transformerů, otevírá to široké pole pro případná a i jistá pokračování. Nejsem filmem ani zklamaný, neměl jsem vysoká očekávání, ale dech mi to nevyrazilo. Jednička to už prostě není, nebo jsem asi nějak zestárl. Ale nicméně doporučuji si to aspoň stáhnout, pokud neplánujete návštěvu kina. ()

Michalo 

všechny recenze uživatele

Pozor obsahuje spoilery. Když skončila 3 tak se mi pomalu začalo stýskat po TF a jejich dobré příbehy pak najednou příjde čtyřka a má očekávání byla až moc veliká. Čekal jsem, že to bude hrozná patlanina a takovou jakou sem čekal jsem i dostal. Předchozí vztahy jakoby vůbec neplatily, postavy, které se tam vrátily byli nakonec úplně zbytečně. A co ta holka? Zbytečnější roli sem v životě neviděl, vůbec nevím co tam jako dělala byla moc trapná. A vůbec nechápu ty neustálé znovuzrození mrtvých decepticonu jako třeba Barricade zemřel v prvním díle bum objeví se v druhým, kde byl rozsekán na půl a najednou bum objeví se i v tomhle díle! Nebo Long Haul v druhém malá kulisa, kde byl rozsekán bombardéry bum tady se objeví jenom proto aby si usekl hlavu. Ale Optimus pořád válí a i v tom nejhorším okamžiku kdy je ten film úplně pohřben vztyčí svoji hlavu a jde dopředu bojovat aby ten film vůbec něco znamenal. Jinak jsem animovaný seriál nebral vůbec vážně a nemyslel jsem si, že z ní nakonec vytěží úplně všechno a toho doslova největšího záporáka Unicrona něco by to mohlo znamenat a možná ty další díly budou jenom tak na dvě části jak budou mezi nimy bojovat. Jinak bych ještě vytkl, že megatron se k hlavnímu záporákovi úplně vzdálil. Ale Bay by se měl sebrat a zamyslet se nad tím co vůbec režíruje protože ten talisman byl nakonec úplně k ničemu jestli teda bude mít nějakou váhu v dalších dílech ale jak sem už říkal takovou patlaninu jak sem čekal sem i nakonec dostal. ()

pretorij 

všechny recenze uživatele

Des des a bes. Dvakrat jsem temer usnul a myslim, ze jednou to i na par sekund klaplo. Pritom zacatek opravdu nemel chybu. Hej lidi! Poslete Baye na GOT! Ze je to cele absolutne nelogicke bych asi jeste nekde zkousl, ale ze to bude to 90% akce, 9 Humor a 1% dej mi prijde uz trochu moc. Super akce, super penize- to se vidi, ale jinak celkem nuda. Nekdo by mel konecne Bayovi vysvetlit, ze pokud i chce divak skutecne vychutnat akci- musi byt prolnuta trochou klidu, aby mohl sokovat. Nechat divaka pekne to zhltnout a ne jen bum bum bum a trada jsem na konci. Jendoznacne nejhorsi dil serie pro me. ()

Papiryk 

všechny recenze uživatele

Neočakával som veľa, predsa je to piaty diel série, ale mohol by byť aj posledný. Lebo asi sa zájde až k ére dinosaurov, alebo robodinosaurov? Príbehovú spojitosť so štyrkou som tam nenašiel. Zostali akurát autoboti a Cade s dcerou, ktorú počujeme na dvadsať sekúnd. Príde mi to ako samostatný film. Opäť je to dlhé a natlačené efektami. Aspoň finále sa ako tak podarilo. 60% ()

Lucky Eda 

všechny recenze uživatele

Ty krááávo tak tohle mě naprosto dostalo do kolen uplne nesmyslne utahane .preskakovani scen dialogy spousta kecani o nicem... navic tam nacpou nejaky decka ktery tam spatne fungujou ano nactlety dite tam vydrzi protoze tam vidi robutky jak se meni v auta apod dopravni prostredky ..ale ja to po 1h vzdal musel jsem odejit z kina to kamos ten tam usnul nudou.. Takhle uspesnoe znasilnenou serii Transofrmers jsem jeste nevidel.. jediny koukatelny tam byli ty kozi to je fakt ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Prvá časť filmu sa ešte dala pozerať ale tá druhá bola fakt zlá. Máločomu som rozumel, a bolo to strašne rozhádzané, postavy šli odtial tam, niekedy tam proste neboli aj hodinu, posúvalo sa to ani neviem ako- skrátka trocha to už prehnali. Ako keby tam chceli mať všetko ale chýbala tomu vnútorná usporiadanosť. Mrzí ma to, TF filmy som mal celkom rád (najviac jednotku) ale toto bolo fakt fakt slabé. ()

Investman 

všechny recenze uživatele

Velice se mi to líbilo. Mnohem více, než předchozí díl. Sice to mohlo být trošku kratší, ale to nevadí. Pro pana Zbožínka mám tento vzkaz: Transformers jsou top- Spiderman smrad. ()

crusader1 odpad!

všechny recenze uživatele

No ja nenadavam strasne ale pri tomto filme som mal na jazyku tolko nadavakom co za posledne roky uz hadam velmi dlho nie!!! Nepozeratelne!!! Aj efekty neboli to co clovek cakal... ()

HSGID 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tato časť naozaj veľké sklamanie, keďže mi pripadá akoby sa dej vysmieval všetkým predchádzajúcim častiam a vyzerá to tak ako keby tie časti neexistovali. Bojove scény mi prišli bez duše, keďže v ostatných častiach som pri bojových scénach bol v nemom úžase tu naopak ma scény vôbec nezaujali prišli mi strašne rýchle a nezáživne akoby človek luskol a bolo hneď po všetkom. Jednu hviezdu som dal asi iba kvôli scéne z 2. svetovej vojny, ktorá bola z celého filmu najzaujímavejšia hlavne kvôli tomu, že to bola typická Transformes bojová scéna a druhú kvôli tomu, že sú to Transformers aj to som váhal či si to tato časť zaslúži, keďže som na tom bol 2 krát v kine a druhy raz som išiel ešte viac sklamaný ako prvý. Ešte by som vedel par dôvodov nájsť ale nechcem písať spoilery. Na zaver môžem iba skonštatovať, že Michael Bay dokázal spraviť z Transformerov peknú sračku. Čo ma strašne mrzí lebo som ich veľký fanúšik a preto dúfam, že dodrží Bay svoje slova a toto je jeho posledná časť. Najradšej by som bol keby tato časť vôbec nevznikla. ()

Lucinda458 

všechny recenze uživatele

Spokojená jako při každém Transformers filmu. Prostě srdeční záležitost, co víc říct, nemůžu odolat. Jisté nedostatky jsem viděla, ale nahradily je nové charaktery a perfektní hlášky a fórky. ()

Narg79 

všechny recenze uživatele

Jak bych to hodnotil... Dva a pul hodiny převážně akce, vizuální efekty 90% ale ten scénář 50% logické uvažování americké armády na úrovni dítěte. Dávám tomu 75% celkově ale víc si to nezaslouží. Hlavně že se to líbilo synovi a to je hlavní. ()

SebastianB 

všechny recenze uživatele

Nový Transformers ma neprekvapil ale ani nesklamal.Od druhého dielu sa to iba zhoršuje a po biednej trojke a priemernom zániku som už nič veľké nečakal.Film má veľa dobrých akčných scén ale zároveň niektoré scény ktoré sklamali.Pre fanúšika Transformers mohol byť tento film sklamaním.Príbeh je slabší ale zachraňujú to niektoré scény a výborný Anthony Hopkins.Celkový priebeh filmu je pomalší ale koniec je veľmi akčný a napínavý.Celkovo si myslím že to bolo lepšie ako trojka a na podobnej úrovni zániku.65% ()

Gwater odpad!

všechny recenze uživatele

Když už nevíš kudy-kam, vrať se do historie (Muži v černém, Mutanti, ...). A Rytíři kulatého stolu ?? Není lepší téma. Příště už bude Králem Artušem sám velký Optimus Prime ! ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Pátý díl robotích přistěhovalců s podtitulem Poslední rytíř je s největší pravděpodobností posledním příspěvkem Michaela Baye, jistojistě se ale nejedná o finální epizodu. Bay v rozhovorech přislíbil odchod ve velkém stylu a každá minuta filmu je důkazem jeho snahy dostát svým slovům. Jenže i vizionářský megaloman jako Bay není bezednou studnou fantaskních nápadů a Poslední rytíř vykazuje totální vyčerpání zdrojů. Postavy jsou již tradičně typizované, každá plní svou specifickou úlohu: Marky Mark - vyrýsovaná muskulatura a proklamace heroických žvástů, Laura Haddock - ta hezká, Jerrod Carmichael - šašek, Anthony Hopkins - podivín osvětlující rádoby prolnutou mytologii a Isabela Moner - ta hezká pro náctileté. Všichni bez výjimek jsou nuceni vypouštět z úst toporné repliky, kterým na vážnosti nedodají ani Hopkinsovy kvality. Aby se vše nejevilo tak trapně, scénáristé záměrně stupňují stupiditu promluv: fráze nepřísluší věku postav, chování obecně vyznívá iracionálně a dialogy jsou triviální a bizarní. Scénáristé jakoby vytušili duchaprázdnost své práce a tak jí povýšili na očitou parodii mířenou do vlastních řad. Dějová složka by vystačila na 2 filmy a scénosled je natolik napěchovaný, že Bay všechny scény kromě vrcholného digitálního rozmaru úsečně zkracuje a neplýtvá drahocenným časem, přesto se stopáž vyhoupne přes 140 minut. Akce je perfekcionisticky natočená, oplývá náročnými dlouhými záběry a výjimečným citem pro opulentní výjevy, jenže i tak vytříbené schopnosti se omrzí a Bayovi se už od 3. dílu nedaří nalézt recept na novátorské pojetí ( nebo jej možná nechce nalézt ). Recyklace pokračuje, tentokrát se ale i věrní fanoušci otáčí zády a tvůrci možná konečně budou nuceni pozměnit prověřené postupy. 50% ()

SpeedShot 

všechny recenze uživatele

První 3 díly super. Ale 4 a 5 děs... Nemístné prvky komedio/parodie jsou fakt trapné. Co tam dělala ta 14ti letá holka? 2* pouze a jen za pracování a grafiku. Příběh a promyšlení děsné. Transformeři jako jeden z mých nejoblíbenějších filmů začal být od 4 dílu zklamání. A vypadá to na další díl? A DOST!!! Pokud by to bylo v duchu prvních filmů, tak super. Klidně 10 dílů, ale tímto tempem to raději utněte!!! ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama