Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já si vlastně moc nepamatuju jak to bylo v knížce (i když mám tak nějak dojem, že valná většina mi nebyla ani povědomá). Ale vzhledem k tomu, že se mi knížka nelíbila mi to nevadilo, ani nijak netrhalo žíly. Asi jsem si spíš užívala, že úplně nevím co přijde dál. Moc jsem od toho nečekala a přece jen mě to příjemně překvapilo a vlastně se mi to možná i líbilo víc než druhý díl. Některý scény teda byly dost nelogický a nedávaly smysl, ale..no když od toho odhlídnu a srovnám s ostatníma dílama série, tak je to nadprůměr. Jen za mě by to už dál pokračovat nemuselo. Tohle by pro mě byl naprosto dostačující konec (a ne ta hrůza co nás ještě čeká). 4* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo, série Divergence je zpět na výsluní! Po fantastické jedničce a slabší dvojce, je tu fantastická trojka! Po druhém díle jsem měl trošku obavy, ale naštěstí se Aliance chytla kvality prvního dílu. Příběh byl suprový, dozvídáme se, co je za hradbami Chicaga a také se seznamujeme s novými nepřáteli. Je zde také dostatek akce, což se mi tuze líbí. Nejlepší je stejně Čtyřka (Theo James) jak tam vždy rozseká několik chlápků najednou. Těším se na závěrečný díl, pokud tedy vznikne. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $66,184,051 Tržby Celosvetovo $179,246,868Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,932,360Tržby za predaj DVD v USA $11,839,903║ niekde nastala chyba, prvý diel bol fajn, druhý už na vážkach a tento, nuž uberá sa to skôr do prázdna a hlavne kopance tu rozdáva všade prítomna banálnosť, scény vývarové, pritiahnuté za vlasy, nuž keď sa pekne zopsuli Hunger Games tak prečo nie aj Divergencia /videl v kine: 45%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

To nejlepší na filmu byl Miles Teller, jedinej tam byl vtipnej a nad věcí. Zbytek děs běs. První díl tak zůstává kvalitně nejlepší (=průměrný). Nechápu, že autorce předlohy přišel její příběh zajímavej, nic nudnějšího, všednějšího a fádnějšího se snad vymyslet nedalo. Je to plný následujícího vývoje: objeví se nová postava zahraná "velkým jménem" (Winslet, Watts, Daniels...) tváří se kladně, hrdinka jí důvěřuje, pak se ukáže, že je to padouch prohnilá, hrdinka je v šoku, tváří se morálně, dramaticky odmítne spolupráci a běží někoho zachránit. Tohle schéma se opakuje od prvního dílu. Proč? Proč tam není aspoň jedna kladná dospělá postava? To jsou vážně všichni dospělí tak zlí? To se nám tady snaží sdělit? A nejhorší je, že film je tak unylej, že se z něj ani nedá udělat ta správná prdel, a to se teprve neodpouští. Zlatý Twilight, tomu se člověk mohl tak smááát! Tady si leda zívne, koukne na hodinky a usne. Nedivím se, že poslední díl přesunou na TV, vždyť to bylo tak ubíjející... Lituju chudáky herce (Woodley, James, Watts, Daniels), fakt s tím nemohli nic dělat. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film je sice ze série nejhorší ale největším překvapením je, že film je sice jenom první část knihy ale vůbec tím netrpí. Do příběhu se toho vejde celkem hodně. A tak se děj nedrhne. Herecky je to docela dobře. Ze starých je zase úplně nejlepší Miles Tiller který je ve své roli prostě úžasný. Z nových tváří je nejlepší asi Jeff Daniels který vypadá jako neviňátko a proto se na svojí roli která není úplný beránek hodí. Sečteno podtrženo: film pár chybek má (pár zbytečných scén a chyby). ale nabízí skvělé herecké výkony, akci a zajímavý a poutavý příběh. Tak zase za rok u filmu Série Divergence:Alegniant. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • Při výstupu na zeď obklopující Chicago má každý ze šesti členů skupiny své ocelové lanko, díky kterému se dostanou nahoru. Když vyšplhá Christina (Zoë Kravitz) a chystá se přestřihnout drát, ocelové lanko je vidět z předního pohledu. Při pohledu zezadu lanko zmizí. Při opětovném pohledu zepředu tam lanko opět je a visí z výšky nad její hlavou, takže zezadu by mělo být vidět také. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama