Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (432)

villon17 

všechny recenze uživatele

Velkolepá jízda díky super akčním scénám, sranda díky Bobovu starání se o domácnost, ale je tam stejně překroucená message jako v jedničce. Film zase dává celkem špatný příklad dětem, všeprostupující feminismus ani komentovat nebudu (a to mu fandím, ale už je těch hlavních hrdinek a mužů v domácnosti možná trochu moc. Ok, možná jsem ho trochu okomentovala :) ). Skvěle jsem se bavila, ale nesmím se nad tím hlouběji zamýšlet. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem zklamaná a můžu si za to sama. Mým velkým očekáváním film prostě nemohl dostát. Ale bavila jsem se, to ne že ne. Jack-Jack byl samozřejmě vynikající a neuvěřitelně vtipný. Bohužel to je to jediné, co si pořádně po prvním vidění pamatuji. Záporák a celá ta Screenslaver zápletka mi byli dost nesympatičtí. Animace, hudba a vše okolo super ale budu si film rozhodně muset pustit znovu, abych si pořádně vytvořila názor. Zatím 4* ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednička je lepší. Ale asi jsem ani nečekal, že by ji dvojka mohla překonat, přesto jde o jednu z nejzábavnějších pixarovek posledních let a rozhodně nejlepší sequel. Brad Bird servíruje v kině skutečně monumentální akční scény a navíc jich není málo. Umí být dech beroucí a velkolepé, když jde o osud celého města, i hravě zábavné a legrační, když se do akce pouští Jack-Jack. Scénář navíc dává dost prostoru jak hrdinskému blbnutí Elastičky, tak panu Úžasňákovi a jeho boji s otcovskými povinnostmi. A dohromady se to skvěle doplňuje. Opět je to výborná rodinná akční comicsovka, která se nesnaží jít na sílu naproti dětským divákům. Trochu tedy zamrzí, že samotná zápletka je zbytečně průhledná a nepřekvapivá. Ale ne tak, aby to člověku v kině zkazilo zážitek. Pixar odvedl dobrou práci. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem Úžasňákových se stalo, že nový film se superhrdiny máme minimálně jednou za měsíc. Takže dvojka je prostě nejlepší, když řeší čistě rodinné záležitosti, ale samotná záchrana před dalším superpadouchem mě navzdory dobře zpracované akci tolik nebavila. Zato grotesková rvačka Jack-Jacka s mývalem nemá chybu a je takovým předčasným vrcholem filmu. Celkově tedy pořád spokojenost, ale takový úžas jako před čtrnácti lety už to prostě není. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky to samé, co jednička, jen mi to přišlo ještě o fous dospělejší. Celkově je to vlastně spíše pro dospěláka, než pro dítě, což neberu určitě jako zápor. Po stránce rodinné dynamiky a komediálních dialogů to je super, se samotným superhero dějem už je to ale výrazně horší. Záporák mě tu opět příliš nebavil a daleko víc jsem si užíval civilní podzápletky členů rodiny. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Před filmem si mohli diváci přečíst varování, že film Úžasňákovi 2 obsahuje sekvenci blikajících světel, které mohou ovlivnit diváky, kteří jsou citliví na fotosenzitivní epilepsii nebo jiné fotosenzitivity. Toto varování už neplatí v Británii, protože byla vydána upravená verze, kde tyto efekty už nehrozí. (petr.koca)
  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • Jedná se o celkově 20. film studia Pixar. (Tomas_TM)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama