Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 7

Recenze (319)

freddy 

všechny recenze uživatele

Co když ožijí ty nejhororovější postavy z knih jednoho spisovatele, který nemá ve svých knihách snad ani jedinou kladnou postavu? Může to být velká sranda, ale taky velký průšvih. V tomto případě film zůstal někde mezi tím. Nebyl to úplně odvaz ani něco, co by mě ohromilo, ale nejednalo se ani o průšvih. Jack Black je ve své roli fajn, teenageři jsou vcelku snesitelní, a panoptikum hororových postav je nesmírně bohaté, zajímavé a mnohdy i fascinující. Takže pak jde jen o to, nakolik zajímavý je samotný scénář. Ten sice tak nějak uplynul, aniž by nudil, ale zůstal mi z něj jen pocit ve stylu fajn, viděl jsem další hororovou komedii, a za chvíli mi z ní zbudou v paměti jen střípky. Což je vlastně celkem škoda, protože myslím, že potenciál tam byl, ale na druhou stranu nevím, jestli to šlo uchopit nějak lépe. Ve výsledku film považuji za průměrný a získává ode mne tři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Goosebumps je příjemný nostalgický zářez pro celou Family a pocta 90´s .Od filmu člověk nemůže čekat krev ani lekačky,byť nečekaný pták na diváka místy vyletí, za to příjemnou zábavu, kde se nešetří jak velmi příjemným odlehčeným humorem, tak velmi pestrým výběrem příšer ( Je zde každá kreatura, na kterou si člověk jen vzpomene) Břicho mluvecká panenka ( velmi creepy!!), Obří destruktivní kobylka, obří sněžný muž, oživlí zahradní trpaslíci, zombie, klaun, mumie, vlkodlak, vše požírající sliz, masožravé rostliny, neviditelný chlapec a spousta dalšího. Film má úžasný vizuál, rozpočet 80 mega se při hororu nevídá často, mladí teenejdžři sympatičtí, funguje i romantická linie-chemie mezi nimi a co je překvapivé, pro mne naprosto nečekané jsou poměrně slušné a často dávkované zvraty, solidní myšlenka a překvapí i narážky nejen na starší horory, ale i na filmový průmysl obecně. Já se bavil moc příjemně a omládl jsem o 6 let:) Pro každého, to však nebude, film bych doporučil spíše něžnějšímu pohlaví, dětem a lidem, co mají nakoukáno starší klasiky. Zbytek bude nejspíš brblat a kroutit hlavou. Story 7/10, Atmosféra 6/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 8/10 Zábavnost 8/10. 75% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodička. Určite by som zniesol aj starších hrdinov, ale aj napriek príliš teen obsadeniu, parádna jazda plná známych hororových kreatúr. K filmu som sa dostal náhodou a keďže som čakal skôr prieser, bol som milo prekvapený. Samotný nápad fajn, scenár má dokonca pár prekvapivých momentov, všetky klišé scény (nedôvera rodičov, trapas na plese...) sú zosekané na minimum. Ale prodvšetkým je tu tá atmosféra, spád a nadhľad ako kedysi pri GREMLINS, CHUCKIEM či PRÍZRAKOCH, čomu značne pomáha Elfmanova hudba... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neurážlivá a zároveň také neděsivá hororová povídačka pro odrostlejší děti. Armáda příšer je až příliš velká, valí se na hlavní hrdiny jak lavina, takže není čas a prostor se jich bát nebo jim vymýšlet speciální konce. Spláchnou je všechny najednou. Ve snímku je pár odkazů na jiné filmy, například Jack Black si bůhví proč musel připomenut svého neúspěšného Gullivera. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odlehčená rodinná kravinka, kterou Jack Black už potřeboval, jelikož hitovek v poslední době moc neměl. Husí kůže (jak zní krásně v překladu název filmu) si vůbec na nic nehraje a já mám vlastně čas od času nějaké to nenároční pokoukání rád, takže jsem byl celkem spokojen. Na dvojku jsem zvědavej, ale na kino bych to asi neviděl...60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • R.L. Stine, tvorca knižnej predlohy, sa vo filme objaví v jednej scéne ako pán profesor Black. (figliar)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě v USA. (willy1)
  • Na konci filmu pozdraví R.L. Stinea (Jack Black) postarší učiteľ drámy, ktorý sa predstaví ako Black. Je to odkaz na Jackovu herecko-hudobnú kariéru v kapele Tenacious D (2006). (belinko)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama