Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (344)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Point Break meets Xander Cage meets Fast & Furious. "Původní" Point Break si absolutně nepamatuju, takže nemám v podstatě ani s čím srovnat, ale tohle zas taková sračka, jak se mi imdb i rajčata snažily namluvit, není. Jasně, je to nelogický a totálně vymaštěný (tunovej balík padá rychlejc než člověk, do letadla s tunovým balíkem peněz se dá dostat očividně jedna radost, na Andělský vodopády se leze stylem hurá hop i bez zajištění, zlatej důl má zajištění z doby Pepka Prvního, Itálie má totálně vymaštěný policajty, atd. atd. atd.), a narvaný totálně nesmyslnými charaktery (takže jedinej smysl má Bodhi a Utah) a to včetně zaláskovaný Salamandry (nebo jak se Teresa jmenovala), ale zároveň je to narvaný úplně úžasnou muzikou a nádhernými záběry. A skvělá reklama na wingsuit. Jo a protože mám hory radši než pláže, rozhodně ten xXx feeling je mi příjemnější než Swayzeho úsměv. V každým případě dobrej výplach na sobotní večer, jen ta Terezka mohla ukázat víc ze svých předností. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s originálom nebudem, pretože to by sme túto verziu mohli hneď odpísať ako jednoznačne horšiu. Ide o to, či film obstojí sám o sebe no a aj by mohol, ak by neobsahoval niekoľko hneď zrejmých nedostatkov. A problém je hneď v hlavnej postave. Bracey je bohužiaľ necharizmatický a nefotogenický, takže by ste ho po pozretí filmu ani na ulici nespoznali. Nefungujú emócie a napätie medzi postavami, akoby bol PB nejak nasilu stláčaný k dvom hodinám na úkor budovania vzťahov medzi postavami. Pričom Ramirez a Winstone boli dobrými voľbami, si myslím. Film určený vďaka krásnemu vizuálu iba do kina, tam by som bol možno spokojnejší, ale negatívne recenzie ma odradili. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

V 91. stačilo jít si vlastní cestou a nerespektovat sociální a finanční systém, dnes to musí být šmrnclé spiritualitou a především "zemi bereme, zemi vracíme". Krásné, ale trochu nedomyšlené, protože i tito drsní hoši přece někde musejí brát peníze na ty svoje luxusní auta, párty na jachtách, adrenalinové sporty a cool tetování. Krom toho jim ty řeči nevěříte ani trochu až na Edgara Ramireze - ten chlap je čisté CHARIZMA. Velká škoda, že to nemělo větší spád a čistší, resp. žánrovější (akční film) obsah. Protože vizuál a režijní nápady OK, příroda super a celé je to technicky/atmosfericky zvláštně podmanivá věc (namísto rockových vypalovaček je tu obvykle ambient post-rock apod.) se studeně našedlými kamerovými filtry, navíc pro fandy extrémních sportů to bude totální slast. To je ten aspekt, kde je snímek určitě nejsilnější. Scéna šplhání na Angel je fantastická. Vidět to doma na bluray ale úplně dostačuje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jeden ze zbytečných filmů tohoto roku. Netvrdí, že původní "Bod zlomu" je veledílo, ale ten nápad je dobrý a navíc tu jsou charismatičtí herci. Ti v remaku chybí. Jediné, co film má, jsou skvělé scény z provozování extrémních sportů, ale popravdě, i to se mi postupně omrzelo a finále už mě vůbec nebavilo. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Pár pekných myšlienok zaznelo, akurát boli tak namiešané s tými idiotskými, že na koniec z toho vyšiel úplne nezmyselný a nerealistický mišmaš. Nie, eko- aktivistom nejde o nirvánu, prekvapivo im ide o slušné zaobchádzanie a prístup k planéte a ostatným druhom. Nejde im ani o adrenalinové športy, ktoré teda skutočne žiadnu nirvánu nezaručia- btw. Páčila sa mi sloboda, na ktorú sa film celkom zameral a ktorá je tiež to jediné čo tu dávalo zmysel. Vizuálna stránka vynikajúca, nádherná príroda a úžasné zábery na hory, skaly a lesy. Celkovo sa dalo vyťažiť oveľa viac a do konca tak, že by to malo hlavu a patu, škoda. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama