Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě to už od traileru (to jsem ještě nevěděl, jestli v dobrém, nebo ne), ale nehorázně jsem se na to těšil. A teď je jasné, co je Galavant zač - podle mě jasný kandidát na hit sezóny, protože něco takového se nevidí a je to taková bejkárna, až je to dokonalý --- vůbec to nepůsobí americky, hlavně co se týče prostředí, to jsou samý louky a zříceníny a to je hrozně fajn. Naprosto parádní songy, které jsou součástí příběhu a posouvají ho dál (hlavně ta hned první byla výborná), herci zpívají výborně, postavy jsou jasně dané a úžasně napsané... Galavant je sice vynikající, ale celý seriál táhne geniálně zahraný hlavní záporák, tedy král. Lepší postavu jsem už dlouho nikde neviděl. A musím zmínit i parádního Johna Stamose v epizodní roli... Je to nehorázně vtipné, vůbec ne trapné, tak hloupé, až je to geniální, bravurní parodie a nejvtipnější záležitost za hodně dlouhou dobu srovnatelná s Teorií. Doufám, že tohle mi prodlouží na další sezónu, neboť se obávám, že osm dílů bude velice, velice málo, neboť postav jako je kuchtík, či ten silák, těch je v seriálech opravdu požehnaně málo. Myslím, že po dalších dvou dílech, se do toho seriálu zamiluju, neboť jsem takhle blizoučko. Už dodám jen jedno: Bomba. Všechno, co jsem chtěl říct jsem (snad) řekl, a pokud ne, tak to tady v komentářích určitě někde najdete, jelikož pozitivních ohlasů je dost, a bodejť by ne, když je to taková strašná pecka. Nejvíc originální věc, kterou jsem viděl, aneb jak z chabé zhovadilé látky udělat nezapomenutelnou záležitost. Po svou dílech 90%, čistě jen jako rezerva do budoucna. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Galavant je přesně ten seriál, u kterého si vždy řeknu, že to vypadá, jakoby se sešla parta přátel, a rozhodla se natočit tu největší hovadinu na světě, bez jakýchkoliv zábran, pravidel a obecně všeho, co je v TV průmyslu zavedeno. Tvůrci si během seriálu dělají ze srandu ze všech možných fantasy filmů a seriál, a postupem času i sami ze sebe. Narážky na nízký rozpočet, kostýmy a všechno možné jsou úplně běžné. Vůbec se nedivím, že se Galavant nedokázal v USA prosadit, protože je svým pojetím naprosto odlišný od toho, co běžně divákům v USA příjde vtipné. Možná škoda, že nápad na takový seriál nedostali třeba v Británii, kde věřím, že by se seriál stal klenotem. Pro mě tak Galavant zůstává zárukou velmi podařeného a naprosto potrefeného humoru, který mi na 100% sedí, a ke kterému se vždy rád vracím. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Galavant je úžasný. Čas od času je nám takovéhle šílenosti třeba, abychom nebrali seriálový svět příliš vážně. Díky tomu, že se jedná o ryzí parodii, je tu možné všechno, takže vás vždy překvapí dalšími a dalšími úlety. Písničky celou tu netradiční atmosféru jen podtrhují a jsou provedené na vysoké úrovni, pokud byste se snad o jejich kvalitu báli. Tu a tam se mihne hvězdný host a časem si zamilujete mnohé z postav, ale hlavně jde o ty nápady a vtípky. Třetí série se dočkáme leda zázrakem, ale buďme vděční alespoň za ty dvě, Galavant vám totiž spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři (pokud vám rovnou nezpůsobí neutuchající záchvat smíchu). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/18 Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů si Timothy Omundson zahrál svatého muže Eliho. O několik století později, přesněji ve století 13., se vrátil do srdcí milionů xenitů a herculeanů jako Galavantův zženštilý král Richard. Ty tam byly časy, ve kterých si nikdo na conu nechtěl koupit ani jeho fotku z podpisem. Protože Won't That Be Devine? 2.3 ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)

Reklama

Reklama