Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

"I know you're not a hugger, but if you were, I would wrap myself around you like a leather jacket made of love." Brilantní. Shlédnuto s nadšením a 100% pozorností, což se dlouho ničemu nepovedlo. Vtipně "realistické" pojetí hrdinské látky (nechutnosti každodenního soužití, radosti prostého lidu), překvapivě příjemné písničky, geniálně zahraný král Richard, tak trochu jiná "damsel in distress", hrdina, jeho láska a páže, věrný kat a šašek... Kdo neviděl o hodně přichází. Doporučuji s anglickými titulky- bohužel jde o jednu z těch věcí, které překladem nezbytně tratí. ♪ Will all this singing ♪ kill our Nielsen ratings? ♪ Sid, the peasants, the entire crew ♪ Will they be back for season two? ♪ Who knows? ♪ But if there are more shows ♪ Then off our hero goes ♪ And so the legend grows ♪ The legend known as Galavant ♪ For realsies. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi milé a nečekané překvapení. Viděl jsem zatím jen dva díly, ale zatím super zábava s velmi návykovými popěvky. Celkové hodnocení po první sérii. EDIT: První série dokoukána a jsem velmi spokojen 90%. EDIT2: I druhá série byla obstojná a škoda, že pro nezájem diváků byl seriál zrušen. 80% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju "jednoduchý" humor udělaný dobře a nelacině - popravdě to je místy tak britské, až se nechce věřit, že to dělali amíci. Trefně parodovaná žánrová klišé, pop kulturní narážky, sebeironcký přístup, výborné guest stars a to celé zasazené do příjemného 20 minutového formátu a s čestně zakončeným příběhem - výborně sem se bavil a docela lituju, že to bylo ukončené tak brzo - myslím, že ještě tak dvě série z toho padnout mohly docela rozumně. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • V 7. epizodě 2. série "Love and Death", když se Roberta (Clare Foster) pokouší vyznat Richardovi (Timothy Omundson) lásku, říká: "Jsem jen holka, která stojí před klukem vedle mrtvoly a žádá ho aby ji měl rád." Původně velmi podobná věta ("Ale taky jsem jenom holka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji miloval.") zazněla z úst Julie Roberts ve filmu Notting Hill (1999). (Tom:))
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))

Reklama

Reklama