Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Sunny Valencia!" První série je za 4-5* a originální. Jedinečná a kompaktní. Druhou tvůrci v prostředku uměle natahovali jako nešťastníka na mučícím stroji a ještě strkali do děje všechno, co šlo náhodou okolo (začíná a končí fajn). Hodnotím primárně podle první série. Bláznivý středověký muzikál s nadsázkou "ako sviňa". Parodie na legendu o Artušovi, Boj o trůny a bůh ví, co ještě. Statečný rytíř, krásná odvážná princezna, extra drsný bijec a nezapomenutelný pannenský král. "Everybody sing!" ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1tUW86-hQz8 (trailer je ponejvíce poskládaný z první epizody první řady). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hravá a roztomilá parodie na hrdinské příběhy, od sklepa až po půdu narvaná chytlavými melodiemi a všeljakými dvojsmysly a slovními hříčkami. Že příběhově se nejedná o žádnou extratřídu je jedno, moje srdce plesá nad ujetým humorem, hvězdným obsazením cameí (staví se třeba John Stamos nebo Hugh Bonneville) i zpívanými recapy. První série silnější 3, druhá je lepší, vtipnější a sebeuvědomělejší, je-li to (hmm, jelito) vůbec možné, 4* ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Originální kombinace parodie fantasy/hrdinských eposů a muzikálů. Seriál si je vědom sám sebe, sám přiznává, že na něco nebyl rozpočet nebo se songem oslavuje, že druhá série má o něco víc dílů. Ale jsou to postavy, které si vás získají. Hrdinský krasavec Galavant je trochu jednodušší, ale má dobré srdce, královna Madalena je děsná potvora, drsňák Gareth Vinnieho Jonese je mega macho a král Richard... je jako malé nevinné dítě, kterému jste dali hračky, které může rozbít. Humor se ne vždy trefí do černého, ale vtipů je tolik, že si ten svůj oblíbený najdete v každém díle. Z Galavanta mám příjemný pocit, že sleduju partu nadšenců, kteří si s láskou hrají na pohádku a do toho si prozpěvují uhozené písničky. Berte nebo nechte být. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Poté, co Disney přestal dělat muzikály, Alan Menken, slavný tvůrce hudby z Little Shop of Horror, Aladdina a dalších filmů Disneyho renesance, si musel najít jinou práci. Těsně potom, co skládal hudbu k Na Vlásku, si vystřihl hranný seriálový muzikál pro dospělé Galavant. Parodie na všechny ty pohádky, fantasy a legendy. Zlý král unese krásnou snoubenku hrdiny Galavanta. Galavant se ji rozhodne zachránit, jen aby zjistil, že jeho snoubenka si už užívá bohatého života a k němu se vrátit nechce. Z naprosto kladného hrdiny se stává zhrzený depresoň. Když však princezna ze vzdálené země potřebuje pomoc je donucen vrátit se ke své původní profesi. Abych byl upřímný, tak mě Galavant napoprvé nezaujal. Když jsem se však k němu vrátil po několika letech, zkouknul jsem ho hned dvakrát za sebou. Hudba je skvělá a chytlavá jak blázen. Vtipy fungují. Nakonec je to vlastně o redemption arku "zlého" krále. Je na čase Do the D'Dew a vypustit tu černou magii. Díky Menkene! ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))
  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))

Reklama

Reklama