Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (489)

castor 

všechny recenze uživatele

Bortící se mrakodrapy, americké vlajky, lidstvo v řiti, hodně peněz, řídký příběh. Roland Emmerich a Dean Devlin. Úderní hoši, kteří nás těšili nespočtem katastrofických výplachů. Tahle dvojka prostě patetickou filmovou destrukci vždycky uměla. Druhý zmiňovaný coby producent zatoužil po zvolání „akce“ a zkusil to i coby rejža. Sehnal balík peněz, posbíral slušné herce a nabídl nám scény, kdy velkoměsto demolují obří kroupy, jiné gigantická vlna a smrtící mráz. Jenže jich je zoufale málo a jako nechtěný bonus přikládá příběh, který je totálně jalový a vůbec nestrhne. Herci vypouštějí neuvěřitelné bláboly, některé scény jsou vyloženě po všech směrech nezvládnuté (představování posádky), film se přelévá do řady témat (politika a boj o křeslo prezidenta svou připitomělostí asi vede), patetické scény nefungují (a třeba v Armageddonu fungovaly dokonale), emoce jsou mdlé, humor nijaký, triky hodně kolísavé (úprk autem třeba). Škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Katastrofických filmů stále vzniká poměrně dost, ale po tomhle průseru bych se nedivil, kdyby těch klasických Emmerichovských ubylo a naopak přibylo monster filmů. Ostatně jeden takový nás už za pár měsíců čeká. Od Geostormu jsem čekal větší peklo, nakonec jsem dostal klasický blockbusterový nesmysl s nic moc akčními scénami (zajímalo by mě, jestli by mě film bavil v deseti letech), ovšem poměrně propracovanými triky (což mě po tom všem přepracovávání docela překvapilo). A čeho jsem si z tohodle snímku odnesl nejvíce? Že je mi neskutečně líto Geralda Butlera, který si připsal další veleprůser (náhodou mi A Family man přišlo poměrně v pohodě) a jeho agent se do budoucna ještě mnohem více zapotí. Jestli nevlítne do nějaké komiksovky po hlavě, tak nevím, kdy ho v něčem pořádném zas v kině uvidíme. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Člověk by si už myslel, že takovýhle film prostě neuvidí. A nebo pokud ho uvidí, tak nízkorospočtový, bez triků a s pořádným scénářem, zápletkou a napětím. Místo toho jsme dostali za 120milionů dolarů totální slátaninu. Achjo. Z Gerarda Butlera se stává nový Béčkový/Céčkový akční hrdina... Ale na Akčnák s ním už nejdu...moc to bolí. Za mě 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako to napísať najvýstižnejšie....Jadro 2. Už dlho neboleli dialógy tak, ako pri Geostorme, čo je v ostrom kontraste s fajn vizuálnou zložkou a odsýpajúcim dejom. Nad množstvom klišé sa pomaly začnete zabávať, len bohužiaľ cítiť, že ich Devlin nepovažuje za ironickú hru, ale za neoddeliteľnú súčasť katastrofického žánru. Keď prídete na to, o čo v skutočnosti ide, začnete sa nad scenárom zabávať ešte viac. A keď máte countdown na záchranu sveta cca 10 minút a vy sa z toho 5 minút vybavujete s bratom, nepomôže ani chytanie sa za hlavu, musíte sa ísť po filme ožrať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Devlinova věta: „Pusť mě k tomu, Rolande.“ měla přijít maximálně v okamžiku, kdy v zasedačce Electric Entertainment nemohl Emmerich spustit kávovar.. Germánský ničitel světů a diváckého vkusu se obyčejně prezentuje kombinací pitomosti a infantilní zábavy, při které je se svým patriotismem papežštější než papež. Tohle byla jen pitomost, kterou od vysílání v pátek večer na Prima Cool dělí pouze výše rozpočtu.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Geostorm: Globální nebezpečí byl hotový už několik let, ale kvůli nespokojenosti studia a následným vynuceným přetáčkám (a do etrému natažené postprodukci) se dočkal premiéry až v řijnu 2017. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama