Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Geostorm" zaradím medzi ďalšie katastrofické filmy, ktoré nemajú moc do seba, ale sú pozerateľné. Vymenujme si len klišé, ktoré sa sem dostanú. Zloduch, ktorý chce ovládnuť svet, rodina vždy musí prežiť, vládne reči, ktoré nikoho nezaujímajú a nejaké tie efekty, ktoré nie sú až tak hrozné ako vo filmoch na Prima Cool v sobotu poobede. Z toho vymenovaného poviem, že viete presne čo sa udeje a jediné čo chýba je atómová bomba, ktorá problém zaručene vyrieši. Keď máme teda tieto fakty z krku, povedzme si niečo o filme ako takom. Myslím si, že všetci chceme na katastrofických filmoch vidieť práve tie spomínané katastrofické udalosti. A v tomto filme si ich užijeme podľa mňa veľmi málo. Áno, je tu pár scénok na začiatku a ku koncu sa konečne niečo začne diať, ale film má podľa mňa v sebe viac scénok vládnych rečnení a rodinných hádok a zloducha, čo chce ovládnúť svet, že veľmi málo z filmu sa venuje potom všetkým tým efektom, ktoré chceme vidieť najviac. A navyše, tento film sa volá "Geostorm" takže by sme ho asi chceli vidieť. Lenže toho sa nikdy nedočkáme. Film je totiž o tom, že treba zastaviť Geostorm. Podarí sa to našim hrdinom? Úprimne, čo si myslíte? Dokonca aj čas kedy to skončí viete odhadnúť veľmi presne. Je to nalinajkované úplne do detailu na všetky tieto klišé. Keď sa efekty dejú, tak je film celkom v pohode. Nemôžem povedať, že by boli super, ale dá sa na ne pozerať. Postavy reprezentujú viac menej stereotypy hrdinov, ktorí sa do týchto príbehov dostanú. Najlepšia je ale Abbie Cornish, ktorá tu hrá postavu, ktorá so svojim milencom vedie dialógy typu: "Miláčik, potrebujem, aby sme pre mňa urobila toto!" - "Ale to nemôžem urobiť! Však to je protiprávne!" - "Ale ja naozaj potrebujem, aby si to pre mňa urobila, lebo inak všetci zomrieme!" - "/vzdychnutie/ "No tak dobre." A sledovať ich je podľa mňa neskutočná zábava. Už len v rámci toho, že absolútne nikto nevedel ako jej dať dobrý charakter, tak jediné dialógy čo spolu vedú sú na tento typ. Nemyslím si, že by som to zaradil do kategórie kvalitnejších katastrofákov ako bol napríklad podľa mňa "2012", ale je to ešte pozerateľné. Ak ste fanúšikom tohto typu filmu, tak si ho čeknite. Ostatní, neviem či by som vám ho vedel nejako výrazne odporučiť. Hodnotenie: C ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V první den, lidé budou mrznout, v den druhý bude země hořet a v třetí den, budou padat z nebe letadla. Strašně fajnový a pohodový film, nijak výrazně asi nepřekvapí, ale destrukce je hezká, přehledná a docela nápaditá. Film ale jinak má hrozně velké množství klišé a úsměvných scén, asi nejlepší je ta, jak Žerárd Butler surfuje po skle a ke konci se nebojí přinést oběť nejvyšší. Levelově je však asi to nejlepší, co se týče destrukce planety, ani to nepůsobilo tak moc hloupě jako u San Andreas, tam Skála použil své svaly, aby zkrotil nezbedné počasí. Ale konec je jeden z nejvtipnějších, co sem kdy viděl, u toho se nešlo nahlas se nesmát. Jo a pes to přežije, kočka ne. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Špičkového vedca by rovnako ako Gerard Butler "zvládol" aj Lorenzo Lamas. Platí tiež pre všetkých ostatných, či už ich vlastným pričinením (Cornish, Garcia) alebo v dôsledku stupídneho scenára (Sturgess, Harris), ktorý asi pozliepali z vystrihnutých a nedokončených(!) záberov z iných katastrofických filmov, poväčšine nevalnej kvality. Toto bol krajne nešťastný výber - namiesto "hocijakej bezduchej oddychovky" som si naservíroval "mimoriadne stupídnu... #!!@*%!!" ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bortící se mrakodrapy, americké vlajky, lidstvo v řiti, hodně peněz, řídký příběh. Roland Emmerich a Dean Devlin. Úderní hoši, kteří nás těšili nespočtem katastrofických výplachů. Tahle dvojka prostě patetickou filmovou destrukci vždycky uměla. Druhý zmiňovaný coby producent zatoužil po zvolání „akce“ a zkusil to i coby rejža. Sehnal balík peněz, posbíral slušné herce a nabídl nám scény, kdy velkoměsto demolují obří kroupy, jiné gigantická vlna a smrtící mráz. Jenže jich je zoufale málo a jako nechtěný bonus přikládá příběh, který je totálně jalový a vůbec nestrhne. Herci vypouštějí neuvěřitelné bláboly, některé scény jsou vyloženě po všech směrech nezvládnuté (představování posádky), film se přelévá do řady témat (politika a boj o křeslo prezidenta svou připitomělostí asi vede), patetické scény nefungují (a třeba v Armageddonu fungovaly dokonale), emoce jsou mdlé, humor nijaký, triky hodně kolísavé (úprk autem třeba). Škoda. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama