Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Recenze (241)

Killda 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tento film utřel u Akademie. Minimálně kamera, herecké výkony a výprava jsou luxusní a táhnou celý film. Bohužel mě ale nepřesvědčilo vyprávění, které mnohdy kolísá, a tak z krásně natočeného a skvěle zahraného snímku zůstává jen bezduchý vánek, který příjemně pohladí, ale dech nevezme. 6/10 ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

ne, že by téma nebylo závažné nebo zpracováníhodné. Právě naopak. V průběhu filmu se navíc několikrát až nebezpečně přepólují sympatie k jednotlivým postavám a mění se odpovědi na otázku, co by bylo v takové situaci nejlepší udělat. A pro koho nejlepší, když jsou úmysly hlavních zúčastněných tak protichůdné? Celé je to ale natočeno tak nevzrušeně a nezúčastněně a konec se vleče a vleče, navíc až moc hezky a sentimentálně... ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Romanťárna, ktorá sa neustále uhýba a pritvrdzuje aby dala vyniknúť dramatickej vložke. Herci skvelo. Pozor, pred filmom dodržujte pitný režim. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Neviem v akom psychickom rozpoložení som bola pri prvom pozretí tohto filmu, no po druhom pozretí som musela zmeniť hodnotenie a pridať hviezdu.  Zúfalstvo Isabel po ďalšom potrate a konanie Toma z lásky k nej, im zmenilo život a to ešte netušili ako veľmi. Isabel však Tomovi nič nezostala dlžná. Krásna hudba, prostredie v ktorom sa príbeh odohráva a Michael Fassbender dodali tomuto filmu úžasnú atmosféru. 80% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Môžeme to kľudne označiť za červenú knižnicu, ale aj pre muža (vo veku prechodu) zaujímavú, pútavú a na konci až slzopudnú. A tak to má byť s pomaly plynúcim príbehom o veľkej samote, veľkej láske, veľkých rozhodnutiach a veľkom odpustení. Všetko sa sústreďuje na svet dospelých a ich problémy, trochu sa zabudlo na myslenie a psychológiu dieťaťa, ale možno to je len pomerne dávnym obdobím, v ktorom sa to odohráva, keď boli pocity dieťaťa na druhej koľaji. Krásne drsné oceánske exteriéry, krásna Alicia, a tak mi k spokojnosti veľa nechýbalo. –––– Šest měsíců nic není... pokud se příliš netěšíte domů. –––– Odpustit stačí jednou. Nenávidět musíš celý život, každý den. Je to moc práce. ()

Vercinka. 

všechny recenze uživatele

Nádherný citlivý film. Odpovídající stopáž, žádné kýčovité scény. Alicia je momentálně moje nejoblíbenější herečka a v tomto filmu to opět potvrzuje a Michael jí krásně doplňuje. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Nebyla jsem úplně spokojená s koncem a vůbec jak to celé dopadlo, taky bych trochu zkrátila stopáž, přesto to je krásný a dojemný příběh, kde si několikrát během sledování filmu položíte otázky: Co je správné? a Jak bych se asi zachoval já? Moc hezká hudba a krásné prostředí opuštěného ostrova. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Drama, které stojí na hraně k tomu, aby spadlo do červené knihovny. Téma je další z řady emocně vydírajících filmů, které Vás mají rozplakat jak malou holku. Oproti tomu všemu ale stále dobře natočené i zahrané, takže vlastně nemám výtek. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalu, ovšem o to více podmanivěji, odvyprávěný příběh, který především v závěru zaujal neuvěřitelně působivými a silnými emocemi. Konkrétně u této podívané je tedy ale velice těžké nějak přiblížit působivost celého snímku, ze začátku se to rozjíždí vážně velmi pomalu, prim tu hrají dlouhé záběry na okouzlující prostředí, pohledy postav beze slov, prostě tvrdý art, postupně ale film začíná mít i zápletku, která diváka znepokojí, zároveň ale velice zaujme, aby se to v poslední třetině pak rozjelo do opravdu dramatické pasáže, kdy sice pořád tempo snímku nenabere kdovíjaké otáčky, ale ke slovu se dostanou zmiňované emoce, které jsou skutečně silné a poctivé a já se nestydím přiznat, že i nefalšovaná slzička ukápla. Přesto všechno je ale tím nejzásadnějším středobodem tohoto snímku ústřední obsazení dvěma opravdu výraznými a herecky excelujícími herci, Michaelem Fassbenderem a Alicií Vikander, párem, mezi kterým to jiskří od prvního setkání, jimž jsem věřil každé gesto, každý pohyb, každé vyjádření emocí a oni tento film kvalitativně hodně pozvedli. Příjemná byla i atmosféra snímku, která výrazně korespondovala a zároveň i čerpala s prostředí a doby, ve kterém se příběh odehrával, takže jde zkrátka o podívanou, kterou běžný divák, především kvůli navozenému tempu, asi zcela nedocení, nicméně o filmově emoční zážitek jde opravdu silný, já jsem spokojen a zároveň mile překvapen. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Veľmy ale veľmy smutný film. Neodporúčam pre citlivejšie povahy. Po dlhej dobe (naposledy pri pozeraní filmu Nehanební Bastardi) som rád ,že vidím hrať Michaela Fassbendera. A rovnako ako pri Bastardoch aj veľmy skvelo. Film je o tom ,že Michael Fassbender dostane prácu ako správca majáku na odľahlom ostrove. To vo mne evokuje nudu ,ale Fassbenderova manželka (v tej dobe eštelen známa) Alicia Wikander to celé zachraňuje a chémia medzi nimi pretrvá až do záverečných titlukov. Obsah vám nebudem hovoriť na to je filmový obsah na čsfd....Koniec ma ,ale dokázal vyviesť z miery - bol veľmy smutný a nečakaný.....Som zvedavý ,aký ďalší Fassbenderov film bude podobne dobrý ako tento ....Snehuliak?Assassins Creed ?Alebo nový X-Meni? S chladnou mysľou môžem povedať že ani jeden z týchto k Fassbenderovej dobrej sorte našťastie nepatrí.... ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Chladná veterná nuda jak hrom. Človek sem tam šliapne vedľa, presne tam , kde nechce , zákon schválnosti chce proste inak. Šplechnutý penou z mora, otrieskaný o steny majáku, unudený xmrti hodím jednu, aby Som sa nestal pokrmom. Musím si dávať väčší pozor kam šliapem. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Krásny film o zločine -trestu, vine- pokaní. Film , pri ktorom súcitite s hlavnými hrdinmi, premýšľate čo by bolo pre vývoj deja najlepšie a celkovo ,,ste v deji,, . Ďalší z filmov, ktorému v budúcnu dám novú šancu na plný počet. Chce to len trošku sentimentálnejšiu náladu, potom verím že nezostane jedno oko suché. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhů, kde v duchu radítě hrdinovi. Tedy já určitě ano. "To nedělej, nestojí to za to." A on, však uvidíte. Každopádně Michael Fassbender hraje jako vždy s přehledem a Alicií jim to sluší. Navíc ta krajina, maják dodávají tomu příběhu zvláštní atmosféru. Byla jsem jako na houpačce,ale od některých filmů nejde očekávat víc. Ale i to ono....určitě stálo za to. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ohromně mě zaujal ten příběh, ale měli to nechat natočit Alici Nellis. Chtělo to civilnější pojetí- méně slz a velkých slov. Ten patos a estetika náboženských náborových brožur mi to pokazily. Nevychází mi to ani na čtyři hvězdy, ale ta silná, byť ne příliš uvěřitelná story, by si horší hodnocení nezasloužila. ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Nalakala me povedena knizni predloha, kterou sem nahodou cetl, dale reziser, kterej natocil solidní The Place Beyond the Pines a taky herecky obsazeni. Musim rict, ze predlohu vystihli autori dost slusne. V dějovy lince nic zasadniho nechybí, atmosfera je taky vyjadrena dobre a prostredi, zejmena prirodni scenerie, jsou zachyceny tak, jak sem si je pri cteni predstavoval. Kvalitne zahrany zadumcivy drama, pojednavajici o nevyzpytatelnosti zivota, vyraznejc kazi jen nepresvedcivej epilog. Slabší 4*. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Cianfrance tyhle depresivní romantiky fakt umí. Sice mi u Borovicového ráje i Blue Valentine k větší spokojenosti něco málo pořád chybělo, tady jsem mu už zobal kompletně z ruky. A ikdyž to asi začíná být pomalu ohrané, tak si Alicia pro sebe ukradla další film. A to tady byl Fassy zas dost dobrý. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě přívlastek dechberoucí není absolutně na místě! Je to pouze marketingový tah. Na druhou stranu příběhu nešťastné dvojice to neubírá na dojemnosti a pochopení proč to tak všechno bylo je na místě.Velice dobrý výkon Vikander,Fassbender působil trochu křečovitě takové příběhy asi nejsou jeho parketa. Ale dobré výkony ostatních herců to upozadily.nechat film v mezidobí i jen vyprávět byl dobrý počin.Velice citlivě vybrané exteriéry a interiéry.Vynikající citlivá kamera ,kostýmy...to vše umocní silný zážitek z příběhu který opravdu ale není dechberoucí ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Mateřský pud,aneb jak si lze po..at život.Uvěřitelné drama s reálným milostným vztahem dvou hlavních postav.(Fassbender a Vikander tvoří pár i v reálu).V poslední třetině filmu herecky velice silné. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Ťažko opisatelná, veľmi intenzívna emocionálna nálož, plná úžasných hereckých výkonov a genialálne vyšponovaných existenciálnych patových situácii. Pre rodinne založených jedincov a viac emapticky cítiacich ešte o level intenzívnejší emočný zážitok, vhodný pozerať ideálne v dobrej psychickej pohode... ()

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama