Reklama

Reklama

Cizinka - Série 1

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Skotské posvátné kameny přenesou armádní zdravotní sestru z druhé světové války zpátky o 200 let, a ta se tak octne rozpolcená mezi dvěma světy – a dvěma láskami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo zaujímavé - nevšedná zápletka, dramatický dej a realistické prostredie udržiavali pozornosť. Ale tam, kde by kde by reálny príbeh spomalil a postavy by si konečne začali užívať pokojnú rutinu normálneho života, tam v tomto prípade prichádzali stále nové dejové zvraty, len aby divák nestrácal záujem. Ku koncu prvej série som už mal dojem, že so mnou scenáristi hrajú hru, ktorá sa mi nepáči. Ďalšie série už pozerať nebudem. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Všechno skotské od přírody po přízvuk a gaelštinu - krása. Hudba - výborná. Výprava a kostýmy - opulentní. Explicitní násilí je v přímém rozporu s velkohubou (někdy až moc cheesy) romantikou. Ústřední dvojici na můj vkus příliš často herecky a charismatem válcují hvězdy jako Graham McTavish a Tobias Menzies. ()

Reklama

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od chvíle, kdy jsem se poprvé doslechla o Cizince, mi trvalo celý rok, než jsem se rozhodla jí konečně dát šanci. Zápletka mi jednoduše připadala příliš absurdní a bála jsem se, že to celé bude hlavně o sexu. O to příjemnějším překvapením pak shlédnutí bylo. Seriál staví na současném trendu, kdy malé národy či etnické skupiny po letech útlaku dostávají své slovo a emancipují se. S tím se snoubí krásná krajina, nádherné kostýmy a herci, kteří se pro svoje role snad narodili. Mezi hlavní dvojici funguje neskutečná chemie a britský humor je všudypřítomný. Dokonce, přestože nejsem zrovna fanynkou manželství, epizoda nazvaná Svatba je snad nejlepší ze všech. Příběh možná zase tak originální není, čarodějnický proces a velitelova sexuální úchylka mi už přišly poněkud vyhrocené, ale jako fanynka skotské historie, krajiny, přízvuku a galštiny dávám hvězdičku navíc, a to i za neskutečně sexy Sama Heughana. Varování: poslední epizoda 1. série je pouze pro silné povahy. Oblíbená postava: Jenny. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada byla akční a nebylo moc vyplňujících dílů. Zatím ji považuji za nej. Romance a sex se snoubí z akcí. DraAmatem a také vážnými tématy. Občas trochu odlehčení malým vtipem. žánrů je v jednom hodně a překvapivě to šlape. Jako v životě přeskakujeme mezi mnoha situacemi a žánry. Je to jaksi uvěřitelnější. Jsem ráda že jsem po delší době mohla narazit na seriál který prostě baví. Kdo má rád historii může se nadechnou ve skotsku před skoro 300lety. Násilí zde také graduje. Nejsem příznivcem užívat si čisté násilí i když ve zlých časech jsou zlé věci. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt neuvěřitelnej vizuál- a teď nemyslím nádhernou skotskou krajinu, ale ty tuny špíny na hercích, kteří nepůsobili jako herci, ale jako aktéři dokumentu z roku 1740. Míra autenticity je neuvěřitelná. Hodně jsem při sledování přemýšlel o žánru: Historický film? Romantický film? Erotický film? Porno? Asi od všeho trochu, hlavně je to ale poctivě živočišný. Když láska, tak láska, když přátelství, tak přátelství, když sex, tak fakt a se vším všudy, že už ho tady i na mě bylo místy trochu moc, a to bych řekl, že je velkej kompliment. Jinak jsem si to pustil kvůli cestování v čase, což je v tomto případě naprosto nepodstatný detail, bez něhož by se prakticky nic nezměnilo. I tak mě to ale zaujalo a těším se, co si na Claire ta paní Gabaldon ještě vymyslela. ()

Galerie (380)

Zajímavosti (25)

  • U této epizody je poprvé v seriálu příběh vyprávěn z perspektivy někoho jiného – ne Claire, ale Jaimeho (Sam Heughan). Cílem scénáristů bylo jednak rozšířit rámec vypravování, ale také dát herečce Caitrioně Balfe pauzu, neboť doposud byla v každé scéně. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • U hradu, kde Claire (Caitriona Balfe) a Jaime (Sam Heughan) seskočí z hradeb, ve skutečnosti žádné moře není. Herci skákali z metru a půl na žíněnku před zeleným pozadím.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Režisérka Anna Foerster, která natáčela tuto epizodu, se ve svých dílech hodně zaměřuje na záběry rukou, kterými vysvětluje určité věci – v tomto případě vývoj vztahu mezi postavami, jejich sbližování a sílící pouto. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)

Reklama

Reklama