Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chaudard, Pithivier a Tassin jsou sice vlastenci a nosí uniformu francouzské armády, ale rozhodně to nejsou žádní hrdinové a válku by nejraději prožili někde zcela v ústraní. Ovšem osud jim předurčil roli hrdinů i proti jejich vlastní vůli. A tak střídavě osvobozují sedmou rotu z německého zajetí, prchají v převlecích a když na to přijde, tak dokonce i bojují! (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (139)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trio packalov sa vrátilo (aj keď jeden zmenil predstaviteľa za oveľa menej charizmatického) a pokračuje naďalej v neustálej snahe ujsť zo zajatia. Vždy sa im to podarí len na chvíľu a zase ich chytia a tak stále dookola. Tentokrát je kadencia gagov vyššia a zlepšila sa aj ich kvalita. Epizódka s matracmi je doslova geniálna a rozosmiala ma rovnako ako pred rokmi. Pobaví aj running gag s chlapíkom, ktorý vyhadzuje do vzduchu mosty v tú najnevhodnejšiu chvíľu. Takže celkovo to je najlepší diel a len tesne mu unikla aj štvrtá hviezdička. 7/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červený drát na bílý knoflík, zelený drát na modrý knoflík... Dostat se mi do rukou ten blbec, co vyhodil most!...dostat se mi do rukou ten, co vyhodil most, tak ho zulíbám! Pokračování příběhu o sedmé rotě navazuje přesně tam, kde první díl skončil. Stejně jako u předchozího se ani zde moc člověk nezasměje, ba co dím, je to ještě horší. Chybí slovní humor typický pro anglické komedie stejně, jako humor akční z Bažantů. Vše je takové milé vyprávění, kde snad pobaví jen scéna se slamníky. Film plyne, divák se dívá, leč ohlušující řehot se nedostaví. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování jedné z nejlepších francouzských komedií není kvalitou vůbec vedle a svému předchůdci se vyrovná a co se týče vtipů a hlášek, možná ho ještě předčí. Herecké obsazení opět nezklamalo, a ačkoliv mě zpočátku vadilo přeobsazení Tassina, poté jsem si uvědomil, že Henri Guybet ho možná hraje i lépe. Návat sedmé roty nám nabídne několik nezapomenutelných scén a hlášek - ať už jde o dráty, scény s matracemi na zámku nebo v nemocnici. Opět jsem se smrtelně bavil od začátku do konce, Sedmá rota je věčná. Jasných 100%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak chlapci si vyskúšali v prvej časti plávanie v jazierku, aby si už naostro teraz zaplávali v rieke, s Nemcami za chrbtom v kríkoch. Prekvapivo, aspoň podľa môjho vkusu, zábavnejšie, napínavejšie a najmä dramaturgicky zovretejšie ako nudnejší a rozvoľnenejší prvý diel. Veľmi to hore ale nakoniec vyťahuje finále vo vlaku, skutočne nahlas sa už dnes bude smiať na tejto komédii iba málokto. Klady skôr teda vidím v slušnom spáde a dobrodružnosti snímky. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V prvním díle Chaudard, Pithivier a Tassin vystupovali jako tři francouzští Švejkové ve 2. světové válce. V tomto pokračování už to nejsou takoví Švejkové, nýbrž dostávají se z jedné šlamastyky do druhé. Jakmile uprchnou z jednoho zajetí, hned se dostanou do jiného (včetně slavné scény s matracemi v zámku). A aby nebylo té smůly málo, tak jeden jejich vedoucí neustále k jejich smůle střílí do vzduchu mosty, kde se zrovna nalézají. Oproti prvnímu dílu to tedy už taková sranda není. Přesto je to pořád skvělá francouzská komedie, která odlehčuje obsazení Francie za 2. světové války. [6198. hodnocení, 121. komentář, 78%] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Použitá parní lokomotiva řady 140 C38 je skutečný válečný stroj. Byla vyrobena v roce 1919 ve Velké Británii pro francouzskou armádu. V roce 1941 byla zrekvírována a odeslána do Německa. Později se stala majetkem soukromého železničního spolku. (Foxhound#1)
  • Ačkoliv změna není na první pohled zřejmá, došlo v tomto pokračování ke změně obsazení jednoho z hlavních hrdinů. Zatímco v prvním filmu Kam se poděla sedmá rota? (1973) hrál Tassina ještě Aldo Maccione, v tomto a v posledním filmu série Sedmá rota za úplňku (1977) se této role již zhostil Henri Guybet. (GordonCZ)
  • Zámek Château de Vigny, ve kterém se odehrává velký útěk důstojníků, se nachází ve stejnojmenné obci v departmentu Val d'Oise, přibližně 50 km od centra Paříže. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama