Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná, drsná gangsterka o nemilosrdných bratrech, kteří poměrně brutálním způsobem vládli britským ulicím v 60. letech. Hardy v dvojroli je obstojný, ale nijak neexceluje a určitě potěší celá řada povedených (většinou krvavých) scén. Škoda, že se slušný rozjezd udrží do poloviny filmu, poté už dojíždí na neutrál. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ti co Hardyho nemusí si odstraní z hodnocení dvě hvězdičky, protože jsou to právě jeho herecké výkony, které tahají poměrně standardní gangsterku nahoru. Legendy jsou až moc dlouhé na to jak málo se v nich stane. Buď to chtělo zkrátit nebo Krayovic Odysseu rovnou protáhnout na minisérii. Vůbec to není špatný film, ale potenciálu tu bylo mnohem víc. V konkurenci - v televizi Peaky Blinders - v kině libovolný Scorsese je vždy až ten druhý vzadu. Hardyho Reggie a Ronnie jsou ovšem tahouni za všechny prachy. Jak nad tím tak přemýšlim postava Emily Browning to možná zbytečně brzdila a zlidšťovala. Helgeland pořád umí, ale zvládá to i líp. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víc natahnout to nešlo? Tohle bylo ješte horší jak Black Mass, protože Hardy mě tolik nebere. Proč má každej v oblibě ty filmy podle skutečný udalosti tak natahovat? Vdyt je to uplně zbytečny!! Jako jo je to dobrej film, ale tak 45 minut z toho nudná jak prase. Ten závěr mimochodem taky nic extra. Zlatej Scorsese ten stěma 2 hodinama aspon umí vynaložit. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Když má v gangsterce největší kou.., ehm, odvahu gangsterova tchýně, tak je něco špatně. Film totiž spíše než životopisy bratrské dvojice kriminálníků portrétuje sladkobolnou romanci mezi příčetnějším z bratrů a sladkou nevinnou dívkou, která snad ani netušila, odkud se berou peníze, ze kterých žijí. A všechno to působí děsivě falešně. Občasné výbuchy násilí film většinou omlouvá neblahým vlivem šíleného sourozence na svého bratra. Všechno je uhlazené a naleštěné, nic nedrásá – až najednou ten konec, kterému život napsal opravdu krutou tečku. Jenomže ta nemá oporu v předchozím ději, právě proto, jak všechny zločiny estetizuje a neutralizuje. Dávám odpad kvůli falši, protože nevěřím na naivitu dívky, ani na romantičnost gangstera a ani na takto okleštěně podané násilí a kriminalitu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na samom začiatku sa necháte uniesť odľahčeným britským vtipom a skvostnou atmosférou 60. rokov, ako vystrihnuté zo Scorseseho. Trvá to však len prvú pol hodku. Názov je síce pútavý, no obsah mu vôbec nezodpovedá. Legendami sa bratia stanú, ale okrem vtipne štylizovanej scény prestrelky v bare nie je vo filme žiaden významný čin, ktorý by ich na legendárnych zločincov povýšil. Popri evidentnom konflikte medzi charakterovo rozdielnymi bratmi sa črtá romantická línia. Takáto štylizácia premieňa film o bratoch skôr na príbeh o smutnej a nenaplnenej láske Francis k Reggiemu, plnej žvástov o spoločnom živote a bezbrehej nudy. Vrcholom nešťastne zvolenej šablóny je absencia chémie medzi herečkou Emily Browning a Hardym. Samostatnou kapitolou je hudba. Soundtrackový výber síce dokresľuje dobový nádych výpravy, ale piesne sú akoby náhodne vybrané. Chýba prepojenie medzi hudbou a charakterom scény, počuté viac vadí než dokresľuje videné. V konečnom sumáre nestačí zopár dobrých scén a perličkových dialógov. Ani dvojnásobná porcia Toma Hardyho, nech je akokoľvek mega. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno