Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy v dvojroli skutočne nesklamal a posledné roky som si ho veľmi obľúbil. Čítam mnohé sklamané recenzie, ale ja som spokojný. Prečo by mal byť každý mafiánsky film rovnaký? Love story mi vôbec nevadila, práve naopak, bola urobená s citom a dobre zapadla do príbehu. Chazz Palminteriho som nevidel snáď od Príbehu z Bronxu. Zostarol, ale stále mu tie mafiánske role seknú. T. Hardy je momentálne na vrchole, tak dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie. 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za prvú polovicu som bol sklamaný s odhodlaním dať 2 hviezdy. Pripadalo mi to podpriemerné oproti klasickým gangsterkám. Jediná rovina, ktorá ma tam bavila bola paradoxne romantická rovina Hardy 1 - Browning, ktorú som si nakoniec užil až do konca (a škoda toho konca). V druhej polovici sa to celkom slušne rozbehlo a pochopil som, že ide o koncert Toma Hardyho, ktorý v jednom filme dokáže zahrať dve takmer rovnako vyzerajúce postavy, no pritom jednu milujete a druhú nenávidíte. Teda, ak nakoniec opomeniem málo dramatickú dejovú rovinu, ide o dobrý film. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svá zlatá léta si organizovaný zločin v USA odbyl v období prohibice, kdežto britský organizovaný zločin měl své nejslavnější období v 50. a 60. letech minulého století, kdy se Londýn stal dočasně pupkem světa. Centrem zájmu bulvárních médií a veřejnosti se stala především nepřehlédnutelná dvojice bratrů Krayových, kteří tehdy plnili stránky nejen věnované kriminálním deliktům, ale diktovali i módu a přátelili se s hvězdami showbusinessu. Je to už druhý film, který se snaží mapovat jejich životní osudy, a nutno říct, že se Brianu Helgelandovi podařilo vytěžit víc než jeho předchůdci. Z diváckého hlediska je ale problém, že ten film trochu klame tělem. Začátek se nese bezmála v tarantinovském duchu a poté, co bratři v dojemné spolupráci zmasakrují konkurenční gang, vypadá to na krvavou napínavou jízdu. Snímek se ale následně změní v psychologické drama, kde se partnerka jednoho z bratrů vyrovnává s vědomím, že svůj život spojila se sociopatem, jehož dvojče je ryzí psychopat. Řeší se zkrátka problém paní Schroederové z Mafie v Atlantic City, která se milostnou pletkou s mafiánským bossem Thompsonem dostala do centra organizovaného zločinu a sváděla nekonečný souboj vlastního svědomí a hodnotového žebříčku s prostředím, které ji obklopovalo. Natočené je to jako skvělě vypadající retro ze 60. let, je zkrátka vidět, že britská kinematografie víc umí a může si víc dovolit než naše provinční prostředí. Mnohý žánrový fanoušek si povzdychne, že linie sledující, jak bratři Krayové rostou a pohlcují nové čtvrtě a čistí město od konkurence, by byla divácky daleko atraktivnější. Celkový dojem: 80 %. Tom Hardy se se svou dvojrolí vyrovnal podle očekávání důstojně. Nebude to sice velký hit a tento titul nebude figurovat na nejvyšších příčkách žánru, ale své kvality má. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden perfektný Tom Hardy a jeden otravne prehrávajúci Tom Hardy v gangsterskej rozprávke, v ktorej sa veľa nezabíja (skoro vôbec), ale zato sa veľa nosí kytíc, šplhá na frajerkin balkón po odkvape a rieši romantických vzťahov. Niektoré vtipy ale skvelé, hlavne ten o psychopatovi, čo vojde do baru s kladivami v rukách. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem veľmi úprimný, ja som sa na tento film celkom tešil. Vyzeralo to, že sa dočkáme opäť zaujímavého filmu z gangsterského prostredia. Reálne však musím povedať, že napriek všetkým kvalitám, ktoré film má je toto tak neskutočná nuda, že vôbec tomu nerozumiem, kde sa stala chyba. Filmu chýba absolútne akákoľvek dynamika a nevie sa rozbehnúť. Tvorcovia asi chceli zobraziť skutočnosť, no reálne mám pocit, že výsledne tomu chýba niečo, čo by zdvihlo môj záujem o to pri filme nezaspať. Tom Hardy je v tejto dvojrole skvelý a rozhodne si to užíva. Emily Browning je podľa mňa okey a jej postava je pre mňa asi najpríjemnejší element tohto filmu. Veľa momentiek je zaujímavých, len by som chcel, aby sa na ne film viac sústredil, a aby ich lepšie dotvoril. Lebo takto tu máme len veľa hluchých miest, kde človek skutočne chce zaspať. Myslím si, že v rámci gangsteriek by som viac odporúčil si pozrieť seriál Peaky Blinders alebo 2015 film Black Mass. Toto má skvelú premisu, ale neskutočne ma to nudilo. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)
  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama