Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 783)

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak tohle bylo něco. Ještě nikdy jsem neviděl scifíčko, ve kterém by se někdo byť jen okrajově dotknul kvantového pojetí časoprostoru... a tady, jen tak mimochodem, vše krásně podáno a vysvětleno. Inu, tohle bylo něco. Myslím, že tento film si pustím v následujících několika dnech ještě několikrát. Ještě že mám tu dovolenou. Tak mne napadá, jako by nás chtěl někdo na něco pomalounku připravit... Před dvaceti lety Kontakt... před pár lety Interstellar a teď tohle. Inu, vždycky jsem říkal, že náhody neexistují. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Nic moc. První půlka je prakticky jen o komunikaci s aliens a učení se jejich řeči. Poté následuje rozuzlení: Jazyk, kterým mluvíme, mění i způsob myšlení či fungovýní paměti. Hlavní postava porozumí a začne vidět budoucnost, ale nelineárně (Chvíli vidí dítě, pak co má říct Číňanovi, potom jiný čas dříve nebo později. - To je dar od aliens, - zachrání tak svět před válkou a vidí celý svůj život od začátku do konce. ()

teriktm 

všechny recenze uživatele

hmmm, efekty krásný, hudba podmanivá, příběh .... nic nového pod sluncem, to musí přistát marťani aby si člověk uvědomil základní respekt a hlavní protagonistka uznala svojí životní lásku?? Asi jo....uf, jednou fajn podruhé ne. ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Skvělý temný film který si zakládá na napínavosti. Ke konci jsem však čekal nějaký velký uspokojivý závěr s jasnou pointou nebo posláním. Namísto toho byl závěr asi nejméně napínavou částí filmu a pointa poněkud matoucí. Přesto však klobouk dolů úžasnému udržování napětí při rozhovoru lidmi s mimozemšťany. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek...propracovany a na konci smutnosladky....rozesmálo mne ze chce s mimozemšťany bojovat taky Súdán....to bych se bál...tech zbraní a technologií co mají ()

Romla 

všechny recenze uživatele

Pa a Pi z mačacej planéty prileteli spasiť ľudstvo, bohužiaľ rozprávajú iba po slovensky, takže im nikto nerozumie. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem to úplně pochopil, nevím, jestli to nebylo trochu na sílu splácané a snažící se hodně zapůsobit hned v několika žánrových rovinách a nevím, jestli to ve výsledku opravdu zapůsobilo tak, jak bylo pravděpodobně plánované, nicméně to bylo dobře natočené a vizuálně působící. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Nějak se v tom velebení Příchozích pozapomnělo na to, jak moc té libové atmosféře podráží nohy klišovitý a naivní scénář. Ten by se při troše zjednodušení dal shrnout do několika fází: 1) neočekávaná návštěva jiné civilizace, 2) snaha navázat kontakt 3) rozhádaný svět se spojí na základě nějaké iracionální ale ušlechtilé pohnutky, aby čelil této výzvě společně (SPOILER - to čínské prozření na konci a složení zbraní na poslední chvíli je opravdu z jiné doby). Denis Villeneuve dobře věděl, že symbolika rozpitých kruhů, mystický nádech a podmanivý vizuál dodají filmu punc originality. Flashbacky matky s nemocnou dcerou už trochu zavánějí vypočítavostí (občas pro to někdo chytrý používá termín "artistní kýč"). Tři hvězdy pro Příchozí je přísný metr, vím o tom, ale pokud ve mně ten film zůstane aspoň pár dní, zaokrouhlím nahoru. *** PS. Nezůstal. ()

Patroxi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásně zpracované. Úžasný soundtrack, atmosféra průběh i vyvrcholení filmu. Ke konci mě film pomalu dohnal k slzám. ()

Vodomilec 

všechny recenze uživatele

Má duše dostala plný zásah. Téměř komorní sci-fi nebýt těch militantních vložek. Krásná mimozemská hudba Jóhanna Jóhannssona. ()

Peter.Guba 

všechny recenze uživatele

Po precitani komentara od poloretarda verbala (IQ 23) som si povedal, ze to musi byt super film. A aj bol. Sucasne sci fi sa snazia skor o filozoficke smerovanie deja, ako o akciu. Arrival je presne takyto. Kto ma rad bohapustu vesmirnu strielacku, nech to ani nepozera. Je to vyborne vystavane a ako mi na zaciatku hlavna postava vadila, tak som jej na konci fandil. 8,5/10. ()

kmotrmic 

všechny recenze uživatele

Tak je to tu zas. Před tím to byl Enemy, teď Arrival. Denis Villeneuve mi zamotává hlavu a způsobuje, že nad filmem ještě dlouhou dobu po shlédnutí přemýšlím, dávám si dohromady všechna fakta (i když těžko říct, zda tomu říkat fakta, když to ve filmu nemusí být každému úplně jasné) a uceluji myšlenky. Pravdou je, že mě to lámáni hlavy na takových filmech opravdu baví. Jen bych si je asi neměl pouštět později v noci, protože pak nad tím přemýšlím, až kdo ví do kdy, místo abych šel spát. No co, Arrival mi prostě vyrazil dech. Líbí se mi, jak se v průběhu filmu mění chápání těch dvou dějových linek a způsob, jakým je to zpracované, opravdu super. Navíc si z něj odnesete i kvalitní audiovizuální zážitek, jelikož jak kamera, tak hudba je opravdu vynikající. A nakonec nemůžu nevyzdvihnout, jak už tu píše spousta dalších hodnotitelů, Amy Adams, ta je prostě úžasná. ()

ZekiZeki 

všechny recenze uživatele

Se znalostí pointy si napodruhé film vychutnáte zcela jiným, novým způsobem. Užijete si všechny audiovizualní detaily, které Vám napoprvé unikly. To značí vícevrstevnaté audiovizuální dílo. A přesně takhle by kinematografie měla vypadat! ()

Kyrgyzstanec 

všechny recenze uživatele

Mrazivě živě ztvárněný "první kontakt" jako zrcadlo nás samých - hranic našich smyslů, ideologií a toho čemu, přikládáme smysl. Film, který člověka na chvíli vtáhne do jiné dimenze. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama