Reklama

Reklama

Chvění 5: Pokrevní linie

  • USA Tremors 5: Bloodlines
Trailer

VOD (1)

Burt Gummer se po svých posledních dobrodružstvích věnuje jen své reality show a své pověsti lovce příšer. Jednoho dne dostanou Burt a jeho nový kameraman Travis Welker nabídku od jihoafrického vládního činitele Ericha van Wyka, aby zlikvidovali graboidy, kteří se objevili v jedné z přírodních jihoafrických rezervací. Burt a Travis do Afriky odletí a společně s Wykem a jeho zástupcem Dreyerem do rezervace odjedou. Hned po svém příjezdu, kdy se seznámí s vedoucí rezervace Nandi Montabuovou, se dozvídají, že graboid zabil dva paleontology, kteří zde pracovali. Burt si ihned uvědomí, že místní graboidi jsou mnohem větší a nebezpečnější než ti, se kterými se dosud potkával. V noci, když je Travis na místní lidové slavnosti, na rezervaci zaútočí Ass Blaster (forma graboida) a zabije zřízence Thabu. Burt ihned nařizuje Nandi, aby nechala rezervaci evakuovat. Sám s Wykem a Dreyerem vyrazí za létajícím Ass Blasterem. Toho sice zabije, ale příšera se po zásahu z Burtovy zbraně zřítí na Dreyera a zabije ho. V tu chvíli se ale ukáže, že Wyk je ve skutečnosti pytlákem, a ne vládním úředníkem. Zmocní se totiž Ass Blasterova vejce a chce s ním uprchnout… (TV Nova)

(více)

Recenze (45)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že na úrovni medzi dvojkou a trojkou. Michael Gross opäť vo forme, ale predsa už len v rokoch, Jamie Kennedy zmenený na nepoznanie. Ale prostredie aj spracovanie fajn. Opäť posun a nejaká tá evolúcia k tomu. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Děj se přesouvá do Afriky. Vrací se Burt Gummer (Michael Gross) a síly s ním spojí Trevis Welker (Jamie Kennedy), který tvrdí, že je jeho fanoušek. V Africe jsou všechny druhy monster, které se objevily v předešlých filmech, ale jsou zmutované a efektivnější. A na to Burtův arzenál nebude stačit. tehdy se osvědčí Trevisov kreativní myšlení. Technicky je film dokonalý, s moderními triky si filmaři můžou vymyslet tvory, jaké jen chtějí. Ale to napětí z prvních filmů přece jen chybí. není to ani horor, ani komedie. ['Tremors' (1990), 'Tremors II: Aftershocks' (1996), 'Tremors 3: Back to Perfection' (2001), 'Tremors 4: The Legend Begins' (2004)] ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

2 herci, 6 zbraní, 3 auta, jedna motorka a vrtulník...jako film se to brát asi moc nedá, ale parta kámošů co vyrůstala v 90. letech by si na tom ulítnout mohla. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

No sice to nemá na dvojku a trojku ale je to lepší než první a čtvrtý díl. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféra tu je docela povedená, napětí je zde docela časté, akce tu je velmi dobrá, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je velmi dobrá. Pro mě docela zábavný kousek který má i hodně dobré vtipy u kterých jsem se zasmál. Za mě 5,5/10. ()

zipoo 

všechny recenze uživatele

Chvění Pětka je pěkná jednohubka, která dá připomenout, že se nám tu v 90. letech rozmnožili Graboidi a je potřeba je vyhubit. Želbohu kdyby neexistovaly předešlé díly a mělo to fungovat jako samostatný film, tak to neprojde. Červi jsou celkem dobře zmáknutí, ale moc si jich neužijeme. Oni tam sice jsou, ale tak nějak mimo záběr a ani to moc nenahání hrůzu. Původní červi se mi líbili mnohem víc než tihle, ale na druhou stranu Ass-Blastři byli hodně povedení.... lepší než ten brak ve trojce. Chybí mi tam takové to typické počítání "kolik jich ještě zbývá?" (nemyslím, když zbyde poslední) a vzestupná inteligence červů, kdy s každým útokem byli lstivější a lstivější. Hudba byla ale výborná, připomínalo mi to právě starší díly. Co se týče Barta Gummera? Michael Gross byl zase parádní, měl ty svoje starý kecy, byla s ním prdel a zkrátka jemu se nedá nic vytknout. Ostatní byli jaloví... teda až na tu sexy mléčnou čokomamku! Ale jsem opravdu rád, že se vůbec někdo zhostil dalšího dílu. Takže další setkání s graboidy dopadlo vcelku dobře. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle pokračování se tedy moc nepovedlo, pár vtipných scén celý film nezachrání a závěr je především trapný. Nene tudy cesta nepovede. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Paranoidní samotář potkal hustýho magora..." - "Protáh jsem mu kaďák!" - "K čemu je veterinářce samopal?" Hvězda navíc za ty hlášky. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Upřímně je pětka asi o chlup lepší než trojka a čtyřka. Michael Gross tu úlohu vojenskýho magora, co ví o zbraních a válce s monstry úplně všechno hraje skvěle a krade si všechno vlastně pro sebe. Jen je celkem škoda, že se film snaží tvářit vážněji než předchůdce a několik scén je ryzí pokus o horor, který se ale "překvapivě" vůbec nepovedl. Příběhově brak samozřejmě. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pohledné, ale to je bohužel jediný klad. Příběh, režie, herecké výkony...všechno se mi zdálo velice slabé. Jediný, o kom se dá řici že odvedl relativně dobrou práci, je Michael Gross (který mi mimochodem se svou holou hlavou silně připomínal Terry O'Quinna). Ostatní herci byli jen na okrasu, nevýrazní a v podstatě neviditelní. Nelíbilo se mi ani zpracování samotných monster. Z graboidů se stali skákající a rotující masy digitální kaše a ass blasteři připomínali všechno možné, jen ne své zpracování z "trojky". Zkrátka a dobře, myslím že kdyby se zaplatil lepší režisér a scénárista, mohlo to dopadnout mnohem lépe, než to dopadlo. Osobně tento film už znovu vidět nepotřebuji, zůstanu u starých dílů, které byli mírou zábavnosti někde jinde. 30%... ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Bohužel,příliš ukecaný a zdá se mě i odfláklý a to je škoda,jelikož rozpočet na to byl celkem slušný,ale mám dojem,že dochází nápady a režiséra to přestává bavit. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nejslabší článek série a zbytečné pokračování. Pár vtipných scén bylo a Michael Gross je pořád správně ujetej, ale nic moc zajímavýho se nedělo. ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy vravím, že pokračovania filmov treba zakázať. Jednotka bola pecka, ale zvyšujúcim číslo kvalita išla úplne dole. Predpokladám, že v šestke už budú vedieť tie potvorky plávať, riadiť auto, nejaká posteľová scéna nebude chýbať. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Tohle hodnocení asi nebude úplně objektivní, já tuhle sérii mám totiž moc rád. Tremors 5 mě parádně zabavil. Někdy tyhle béčkové snímky sednou jak prdel na hrnec. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Pane bože na nebi. Ani předchozí tři díly se mi sice nelíbily, ale tohle už fakt nešlo. Nechápu jak takový dementní, céčkový, hrozný film může někdo odklepnout, a nedejbože poslat do kin. Myslím že do větší hanby se Tremors už dostat nemohlo. Na tohle se už opravdu skoro nedalo koukat. Vždyť už tu nejde vůbec o ty červy, ale o otravné vtipy a maximálně cringe dialogy! Neuvěřitelný že po čtyřce si tvůrci jedenáct let počkaly, a vytvořily TOTO. To musí být pro fandy zklamání jak hrom. Tohle nazývat hororem je už fakt na facku. Navíc Michael Gross je už strašně trapný, nudný. Bloodlines je fakt neuvěřitelně sterilní pokračování s maximálně tak dobrou kamerou ale to je tak vše co se dá na tomto humusu pochválit. Fuj. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem by se dalo konstatovat, že každý díl má svoje, i když jako nejslabší frakce mi přišla trojka, po níž se čtyřka trochu nazvedla a částečně se podobala jedničce, avšak Chvění 5 bych bral jako druhou lepší frakci po jedničce. Je to jen můj úhel pohledu, líbila se mi. ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Takové to pravé "B", od kterého nic nečekáte. Je to spíše komedie s troškou krve.  Prostě žádná úleťárna, která by byla zapamatovatelná, vše je jen béčkové. 2* jsou tak akorát. ()

Reklama

Reklama