Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S každým dalším dílem této série začínám nabývat dojmu, že se musel Len Wiseman zbláznit, když znehodnocuje svou práci tím, že je v každém díle nějak podepsán (ať už jako scénárista či producent) a vůbec mu to nevadí (nebo mi to tak alespoň přijde). Navíc jak vidno toho ještě nemá dost a chystá se pustit do šestého dílu. Na režisérském postu opět proběhla změna a ani tentokrát nemůžu říci, že by to bylo směrem k lepšímu. Underworld jako série na mě nikdy moc dobrý dojem neudělala, ale nějakým zázrakem se jí po celou dobu daří zůstat alespoň v průměrných vodách. Přijde mi, že všechny díly mají velice podobnou kvalitu a žádný z nich vyloženě nevyčnívá. Taky jsem je všechny ohodnotil víceméně stejně (45-50%) a ani tady tomu nebude jinak. Nemůžu si pomoci, ale pětka se mi přece jenom líbila o pověstný fous víc, než čtyřka. Možná to bylo i tím, že se tu objevil onen severský klan. Líbil se mi jejich odlišný styl „života“ a konečně nevypadali jak metrosexuálové a EMO dohromady. Co se však týká samotného příběhu, tak tady se už musím jen potutelně usmívat nad scénáristickou blbostí. Fakt, že se nám neustále snaží podstrčit nové informace z historie je sice pěkné, ale mnohdy to znevažuje fakta, která jsme se dozvěděli v minulých dílech a víceméně si protiřečí. To už tak bývá, když na každém díle dělá někdo jiný. Kate Beckinsale je ale pořád sexy a právě ona je hlavním důvodem, proč jsem se vůbec na každý díl dodíval až dokonce (samozřejmě v trojce nehrála). Tentokrát mě však mile překvapil i Theo James, který se oproti čtvrtému dílu hodně zlepšil. Dokonce jsem tu místy narazil i na docela povedenou atmosféru, která mě rovněž nenechala zcela chladným. Jen ty akční pasáže…No ale na přemrštěnou rádoby akční jízdu jsem si už za těch pět dílů zvykl, tak si nebudu více stěžovat. Každopádně si myslím, že Krvavé války ostudu této sérii neudělaly – zvláště proto, že jsou stejně průměrné jako zbytek Underworldu (coby série). 50% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Selene je pořád Selene. Sérii Underworld miluju a jen s velikou nelibostí jsem nesl Michaelův úděl. Co se dá dělat, Scott Speedman bohužel roli opakovaně odmítl, takže můžeme být nakonec rádi, že se tvůrcům povedlo tak nějak se ctí vykouzlit jakous takous pointu, která asi milovníky tohohle mutanta moc nepotěší, ale dává sérii možnost prostě pokračovat dál. Děj se sice odehrává v Praze, ale žádný zázračný lokace nečekejte, celý příběh se odehrává v noci a je možné Pendolínem dojet z Prahy do hor ve Švédsku asi za dvě hodinky, na půl cesty vyskočit uprostřed zamrzlé pustiny a kde se vzali tu se vzali koně, se kterými dojedem k hradní pevnosti....když přežijete tuhle více či méně jedinou scénáristickou debilitu, můžete si v klidu užít parádní akci, dobrý příběh okořeněný o fantasy prvky které jako by z prdele vypadli ze samotného Skyrimu a neskutečně Milfózní Selene, která je díl od dílu hezčí a hezčí. Já sem si užil návrat ke starým kořenům, Wašek jednička si homoušsky užil svého milovaného bukanýra Theo Kubu a pevně věřím, že když si nějaký producent vyndá hlavu z prdele a svěří režii někomu pořádnému a né postarší feministce dokáže nás tahle série v budoucnu ještě jednou nebo dvakrát mile překvapit. Kvality prvních dvou dílů a kór bez původního Corvina už nedosáhnem, pořád se ale jedná o docela slušný akční výplach.60%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Válečnický sex-appeal tedy zhusta přebírá na svá mladá bedra dorost z kadetní přípravky, zatímco ti zralejší vedou v obou vůdcovských stanech nudné osudové proslovy. Spirituální prvek jiného světa tvoří pouhý přílepek pro vylepšení pověsti, z efektních severských scenerií dýchá umělost a sbírku žánrových klišé završují jak útržky minulých výjevů, tak pátrání jednoho z hrdinů po tajemství jeho původu. Jestli smrtonoška opravdu přesluhuje, zjistí producenti teprve podle diváckého zájmu. Ale z hlediska filmařského je ve výslužbě už dávno, přinejmenším v hlavní distribuční síti. Další díl si nezaslouží. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Underworld sa síce nikdy nezaradil medzi kultové série, ale ja som k nej mal vždy dobrý vzťah, tématika tajného boja upírov a lykanov vo svete ľudí mi príde určite atraktívna, pričom všetky diely boli dostatočne zaujímavé a hodné opakovaných pozretí, preto som sa tešil aj na Blood wars, ale tentoraz som vlastne prvýkrát výraznejšie sklamaný. Ale ani nie preto, že by sa jednalo o zlý film, pozerať sa na to určite dá a tempo je dostatočne svižné, len mi to jednoducho celé príde poriadne zbytočné. Tu už vidno, že tvorcom došli nápady a nevedia, ako sériu smerovať, ak si odmyslím pár detailov, tak mi to príde ako úplne samostatný film, ktorý po stránke nadväznosti ani do série nezapadá. Hlavne ma sklamalo, že v predchádzajúcom diely bola existencia upírov a lykanov odhalená a tu je všetko zabudnuté, ľudia sa tu absolútne neriešia a tak je to len o upíroch a lykanoch, ktorí si robia opäť problémy, pričom obe skupiny boli posunuté horším smerom. Hlavne tá nová upírska schopnosť mimoriadne rýchleho pohybu bola úplne mimo a len to kazila. A tak to celé pôsobí len tým najpriemernejším dojmom, pozerať sa na to dá, za čo môžu aj celkom zaujímavé lokácie, v tomto film pripomína prvý diel, ale to je asi tak všetko, upútať ma to dokázalo len občas a aj to len na chvíľu. A celkom nesklamú ani postavy, Kate Beckinsale na to stále má, pri nej nemám výhrad a bavili ma aj vysokopostavení upíri, hlavne stále charizmatický Charles Dance alebo Lara Pulver a pár ďalších, len lykani sú opäť obsadení tými najobyčajnejšími tvárami, čo platí aj o ich novom vodcovi. Sklamaním je aj akcia, ktorej je prekvapivo málo a aj tá je len čisto rutinná. Natočená je slušne, ale obsahovo je úplne nevýrazná. za zmienku stojí jedine komorný, ale aj tak aspoň obstojný úvod a finále, ktoré sa mi páčilo zase po vizuálnej stránke a tým to končí, medzi tým sa nenájde absolútne nič aspoň trochu zaujímavé. A režijne nemám väčší problém, vizuálna stránka, efekty a lokácie sú bez najmenších problémov, od filmu tohto typu viac nepotrebujem. Takže keby to bol prvý diel, asi by som bol spokojnejší, ale od série, ktorá má už päť dielov čakám teda určite viac, než len tú najobyčajnejšiu zápletku a rutinnú akciu. Rozhodne najslabší a hlavne najzbytočnejší diel. 54% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama