Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Práve vynikajúco vystihnutá atmosféra je hlavným dôvodom, prečo sa Gombíkovú vojnu oplatí vidieť aj dospelému divákovi. Na niekoho zapôsobí ako nádherný nostalgický návrat do čias detstva, iní možno pocítia osteň znepokojenia z toho, že niečo od tých čias stratili. Na plátne je to "niečo" jasne…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Knoflíková válka však neakcentuje jen klukovské rozmíšky, velkolepé nachystané bitvy i mravní horoucnost, která tak kontrastuje se zlenivělým světem dospělých, kteří se nanjevýš zmůžou na pohoršené výtky, i když lze předpokládat, že kdysi byli stejnými nezbedníky jako jejich kárané děti. Však si…"

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama