Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předurčenost je klec. O tom ví manželka hokejové hvězdy NHL (Jiří Mádl) a bývalá Miss Severní Čechy (Taťána Kuchařová) své. Nemá dokončené ani gymnázium, což ji trápí. Už se ale pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává. Opravdu ale nepatří už nikam jinam než do sektoru manželek hokejistů? Poté, co potká vysokoškolského profesora (Adrian Jastraban) se zaměřením na vzdělávání dospělých zjišťuje, že všechno může být ještě jinak. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (329)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě občas připadá, že na naší televizní i filmovou tvorbu platí mnohem přísnější měřítka, než na zbytek světa. Správnej dres je naprosto pohodová romantická komedie s možná trochu moc přeslazeným koncem, ale to je snad jediný výraznější kaz. Mádl sice svojí postavou nesplňuje parametry hvězdy NHL, ale jinak potrhlého sportovce s fóbií z paparazzi zvládnul výborně a po stránce komediální film táhl. Jastraban roli zamilovaného profesora podal s přehledem a v kabinetu mu skvěle sekundoval Vladyka. No a na Taťáně Kuchařové sice bylo znát, že to není herečka, ale zase je to sakra hezká ženská a navíc postupem času jakoby získávala na jistotě, takže ani jí neni nic moc co vytýkat. To nízké hodnocení vůbec nechápu a film si ho rozhodně nezaslouží. 80% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Až na přeslazený závěr, který se schoval před realitou jak puk před brankářem, to nebyl vůbec špatný filmový počin. Mádl hraje sympaticky paranoidní komickou figurku, ostatně z komediální škatulky se bude ještě nějakou chvilku dostávat. Taťána tu opravdu 'hraje'. Že je film o klasických klišé hokejista+modelka (nebo aspoň misska) vůbec nevadí. Vtipný je závěr, jak tomu neuvěřitelnému romantickému happy endu nasadili na úplný konec tu "očekávanou" korunu. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Film, který se na jednu stranu tváří, jak boří stereotypy, aby je na tu druhou nejen nemilosrdně zneužíval, ale ještě se tvářil, jaká je to vlastně sranda. Na druhou stranu máme ty Vánoce a pánové si zjevně také zaslouží nějakou tu pohádku. Jinak si nedokážu vysvětlit, proč bych jinak měla sledovat docenta andragogiky středního věku, jak balí Kuchařovou na kecy o askriptivním statutu. Očividně je to ten diamant zahrabaný pod kupou hnoje, který si zaslouží skončit s jedinou ženou ze sektoru manželek hokejistů, která má dostačující mozkovou kapacitu na to, aby se s ní nenudil, ale aby nehrozilo, že ho někdy předčí. (A mezitím se s ní může pochlubit všem svým filďáckým kámošům.) Proč by jinak Kuchařová měla bažit po chlapovi, který nedokáže zaplatit alimenty a trpitelsky spí se svými studentkami, si nedokážu vysvětlit. Zjevně je to také součástí mnou nepochopené humorné stránky filmu. Správnej dres je zkrátka špatný. Hodně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pohodičková komedie pro nedělní večer. Sice na víc to nemá, ale pro tyto příležitosti je to dobrá záležitost. Příběh bezproblémový, slušné záběry z hokeje, přijatelná Kuchařová, výborní Jastraban s Mádlem, kouzelný Vladyka. Film, který si na nic nehraje a svého diváka obdarovává hezkou, láskyplnou, i když jednotvárnou dějovou linkou včetně podařené podtitulkové scény. Hudba: Ondřej Brzobohatý ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelné. Přiznám se, že jsem do konce nevydržel. Nechci se filmu posmívat, bylo by to kopání do mrtvoly. Faktem ale je, že když má jednu z hlavních postav hrát někdo, kdo neumí hrát (Kuchařová), a navíc jde o roli, hloupé a otravné modelky, která si chce doplnit maturitu, tak to nemůže dopadnout dobře. Všechny postavy jsou tak nesympatické, že se modlíte, aby Miroslav Vladyka (jediný hrající zajímavou postavu, která by se hodila do jakéhokoliv jiného filmu) řekl do kamery, že to celé byl jen zlý sen. Korunu tomu nasazuje barevné ladění filmu, který zná jen ty nejchladnější a nejstudenější barvy, jaké si lze představit. Celé je to silně depresivní. Povánoční mizérie. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu, při scéně zápasu Slavia vs. Sparta, se v brance Slavie v několika záběrech za sebou vystřídají celkem tři brankáři. Svoboda, Furch a herec Šimůnek. (rybicka11)
  • Na trpělivého diváka čeká po závěrečných titulcích bonusová scéna . (Skarface)
  • V TV spote na posledný Rychtárov zápas je v grafike napísaná Slávia ako domáci tím, avšak zápas sa odohral v Litvínove. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama