Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 3
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (326)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stone hledá dávno ztracenou relevanci komentátora, marně. Velkou devizou Snowdena je, že na rozdíl od jeho posledních filmů nemá otravný manýristický punc a docela odsejpá. Největšího žijícího imitátora Gordona-Levitta dokonce Oliver donutil hrát, což je solidní počin. Bohužel samotný obsah výpovědi je ve srovnání s tím, co nabídl oscarový dokument Citizenfour, spíš jakýmsi přehledným úvodem do problematiky, který podbarvuje Stoneův dobře známý kriticko-patriotický postoj k současné US demokracii. Chybí tam něco provokativního, něco, co by se vpálilo do sítnice. Krotká osobní rovina to nenahradí. Snowden příjemně ubíhá a na závěr zvedne koutky nezvládnutým patosem. Průser se nekoná, subverze taky ne... [70%] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $21,587,519Tržby Celosvetovo $37,279,439Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,128Tržby za predaj DVD v USA $2,305,244║ Tento rok sa zadarilo aspoň starým zručným režisérom (Gibson, Spielberg) a rovnako tak aj Oliver Stone ukázal že kontroverzné príbehy mu sedia. Výborne podané, skvelý herci na čele s Josephom Gordon-Levittom. /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

5 hviezd za skutočný príbeh a samotného Snowdena: je to človek, ktorý urobil pre slobodu občanov jeho vlasti viac, než všetci ostatný agenti a politici dokopy. A ajkeď jeho činy nemohli mať okamžitý efekt, urobil niečo, čo môže zmeniť dianie na tej najvyššej úrovni, a hlavne urobil tak anti-egocentrický čin, čo na svete asi zatial nikto iný. Film za 4: Mohlo to byť kľudne za 5, ale film, kde sa 9 megabajtový súbor kopíruje na počítači najvyššieho výkonu viac než 10 sekúnd, je z hladiska, že sa jedná o kybernetické téma, neodpustiteľné :) ()

applause 

všechny recenze uživatele

Edward Snowden udělal to, co udělal, protože mu to jeho svědomí nedovolilo, tak nechat, i když nemusel a za to ho obdivuji. Takhle mohl mít klidný život a být dávno za vodou, tak ještě, že se mu alespoň dostalo azylu. Myslím si, že ho Joseph Gordon-Levitt hrál skvěle, dokonce mu byl i dost podobný. Podle mě je to povedené zpracovaní života Edwarda Snowdena a události, která se stala. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Neskutečně Levitt předvedl Snowdena, i to jak změnil hlas - smekám. Film jde ruku v ruce v odkazu Snowdena, a to nejen dějepisně přesně fakticky, ale hlavně politicky a filosoficky. Morální hodnoty převyšují vše. To je to, co Snowden chtěl, ale mně osobně to film posunulo příliš do politického pozadí celé té sledovací mašinerie a chvílemi nudilo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2017 v San Diegu. (ČSFD)

Reklama

Reklama