Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (271)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Božská Florence zkrátka zrcadlí život každého uživatele CSFD. Považovala se za geniální operní pěvkyní a přitom jen nesoudně chrochtala v rafinovaných kostýmech za aplausu všech neupřímných oportunistů, které za život poznala. My zase v našich hlavách píšeme geniální recenzní díla, která se zapíší do historie kulturní kritiky, naše slovní zásoba je nevyčerpatelná, obraty rafinované, vypovídající hodnota, že by si komentáře mohli tvůrci mrsknout vedle hvězdiček z festivalů na propagační materiály. Jakmile to ale dáte přečíst komukoliv jinému, z lyrického mistrovského díla se rázem stávají hieroglyfy a geniální myšlenky se rozplývají ve schizofrenním oparu blábolení. Z5 (zaznamenali jste tu uměleckou zkratku?) k filmu. Jedná se o normovanou komedií, která chce chytit za bránici, srdce a koule. Nic, co by vyčnívalo nad rámec instantní zábavy z produkce britských komedií, které zkrátka ve většině případů zaberou, zvláště pokud máte v hlavních rolích vynikající Meryl a prošedivělého, bordely prošukaného Granta, který si jakousi falešnou britskou eleganci a šarm stále ponechal. Představitel teplého klavíristy pak vše příjemně dokoření zábavnou mimikou a totálně nenáročný večer ohromného kulturního kritika z CSFD je rázem naplněn! 75 % ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"People may say I can't sing, but no one can ever say I didn't sing." Božská Florence je film, který těží zejména z úžasného hereckého obsazení a samotného námětu. Meryl Streep je Paní herečka a v roli "nejfalešnější zpěvačky všech dob" pouze potvrzuje svoje kvality - nabíledni je porovnání s muzikálem Mamma Mia!, co se Merylina zpěvu týká. Hugh Grant mě svým výkonem mile překvapil a dokázal, že vedle sukničkáře Daniela z Deníku Bridget Jones umí zahrát i na vážnější notu. Vedle toho musím rovněž zmínit Simona Helberga, který svým připitomnělým šklebením (samozřejmě v dobrém slova smyslu) dodával filmu na humoru. Čímž se dostávám k tomu, že ve filmu fungovala skvěla jako humorná tak i dramatická stránka. Když Florence začala zpívat při pravidelných zkouškách nebo před publikem, tak mi to v momentě vyvolalo úsměv na tváři, čemuž pomáhali i další aktéři (zejména ta blondýna). Naproti tomu stojí dramatická linie, která vyvažuje onu odlehčenost - ať už jde o Florencinu nemoc či její bezbřehou touhu zpívat nebo její alternativní vztah s manželem. Musím se zde přiznat, že před tímto snímkem jsem neměl o někom jako Florence Foster Jenkins vůbec ponětí, což je možná tak trochu ostuda. Zkrátka kvalitně natočený životopisný snímek o jedné neobyčejné ženě, která se do dějin zapsala právě tím, že vynikala z davu svou extravagantností a nezaměnitelným zpěvem - byť byl otřesný. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....pozrite si tento film a potom film Julie a Julie a zistíte,že M.S. tu vlastne "okopčila" svoj predchádzajúci výkon z filmu Julie a Júlie...ako cez kopirák..iste vynikajúca herečka,ale tu to zahrala tak isto - t.j. : -a la Julia s  lahkou mozgovou dysfunkciou....mňa tento výkon-film nezaujal -nuda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o najhorsej spevacke vsetkych cias, ktora spievala v Carnegie Hall. Na mna to pôsobi ako film so zaujimavym napadom, ktory ale nerozpracovali do poriadneho scenara, takze väcsinu filmu som nedockavo cakal, kedy hlavnej extremne netalentovanej hrdinke konecne niekto vyzvoni pravdu. Aj ked mozno bol z casti problem aj v namete. Nevidel som dôvod preco mam lutovat snobsku bohatu zensku bez talentu, ktora sa snazi zaslepene tvarit, ze jej to neskutocne ide. No hej, bola naviac aj chora. To je toho. Je milion dalsich ludi, ktori trpia viac a zasluzia si lutost. Nezachranila to ani Meryl Streep, ktora podava len priemerny vykon a dufam, ze tentokrat z toho nebude oscarova nominacia. Zaujme len tym extremne neznesitelnym spevom. Hugh Grant je na tom lepsie ako jej manzel. Akurat som si uvedomil, jas strasne zostarol. No a posledny, kto tu ma moznost nieco predviest je Simon Helberg ako klavirista, ktory sprevadza Streepovu pri speve. Cely cas sa predvadza strojene grimasy. Takze vysledok je jednohubka, ktoru si viackrat nepustim, ale vdaka originalnemu nametu sa to raz s miernym pretacanim dalo prezit. 5/10. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Životopisný film jedné velmi bohaté dámy, jejímž jediným snem bylo zpívat a tak se to tak nějak zařídilo. Bohužel takové věci nemohou trvat věčně a jak jistě čekáte, všechno se provalilo. Meryl Streep a Hugh Grant v hlavních rolích této pohodové dobové komedie, která mě rozhodně nikterak neuhranula, ale na druhou stranu nemůžu říct, že by to bylo nějak příšerné. Jenom mi proboha vysvětlete proč prostě Meryl Streep dostane nominace na Oscara naprosto za všechno. Na tomto filmu není vůbec nic světoborného a rozhodně to není ani výkon hlavní představitelky. Pohodový film, ale nejsem si jistý, že si zaslouží takovou pozornost. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Jednu z originálních nahrávek Florence Foster Jenkins vlastnil i samotný David Bowie. (jezurka42)
  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama