Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jarda „tančící drak“ Soukup žije – regulérním bijákům se po ukradených Dagmarách, upírských svatbách a opět zasahujících Majsnerech zatím zaplaťpánbůh úspěšně vyhýbá, ale televizní šumavská kriminálka mu celkem sluší. Sluší, ale…………. Modrava by se ještě lépe vyjímala jako seriál, kterým původně měla být (televizní film Policie Modrava měl být pilotním dílem šestnáctidílného seriálu, který Nova začala natáčet v roce 2008, ale kvůli ekonomické krizi nepokračovala a odvysílána je jeho zkrácená podoba z důvodu nevzbuzení dojmu následovného pokračování). ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi v první čvtrthodince jsem napočítal nejmíň pět deliktů, kterých se s klidem a bohorovným přehledem dopouštějí soudruzi od policejního tělesa: opilství, řízení vozidla pod vlivem návykové látky, domácí násilí, smilstvo, přijímání úplatků - tak to je vždy, když se nám snaží vykreslit fízly jako "taky lidi". Až do poloviny vydržel tenhle dojem, že vlastně největší zločinci v Kašperských horách a okolí jsou jednoznačně policajti (že by náhoda?) V druhé půlce se už snažili tam nastrkat i nějaké poklesky obyčejných lidí, aby se existence těchto vyžírků přece jen nějak zargumentovala. Ale to už mě tolik nebavilo. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Dobře, možná se to vhledem k mému hodnocení nebude tak úplně zdát, ale vážně mě mrzí, že z tohohle televizního filmu nakonec nevznikl seriál (jak totiž původně měl). Více než kde jinde je totiž cítit doslova na každém kroku, že všechny tyhle spletité vztahy a otázky nelze vyřešit za 66 minut, ale minimálně za "několikrát 66 minut". Vážně mě mrzí, že Nova nakonec od tohohle projektu z důvodu vysoké ceny upustila, protože po dlouhé době tu mohl vzniknout kriminální seriál v příjemném prostředí, se sympatickou hrdinkou a co je na kriminálky posledních let neobvyklé, krom hlavního případu (vražda) se řeší i několik dalších věcí (třeba se hledá otec). ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady obyčejných kriminálek které v našich končinách působí hodně zvláštně. V USA by to asi zapadlo do běžné praxe jakéhokoliv oddělení v největší prdeli uprostřed pouště ale v naší malé a ničím zajímavé zemičce je dost zvláštní řešit takové případy. No dost jsem odbočil od toho co jsem chtěl napsat. Je to nudná věc které mizí v zapomění v okamžiku co dojedou titulky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Reklama

Reklama