Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Recenze (449)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je výběr hudby a občas se podařil opravdu hodně dobrý vtípek, takže se člověk docela nasmál. Ale mimo to jsem i kroutila hlavou nad snahou nacpat do 2 hodin snad všechno co se dá - pohřeb, porod, gayové, láska z dětství, boj o živnost, atd. Kámenem úrazu je prostě scénář. Kdepak česká Bridget Jonesová, to by byla pro Bridget urážka. Z traileru mám lepší pocit než z celého filmu, protože tam vypíchli to nejlepší a omáčka kolem zůstala na diváka až do kina. Ti polští mužští hrdinové sice byli sympaťáci, ale dabing byl v jistém smyslu katastrofální. Nechápu, proč nemohli vybrat nějaké české fešné chlapy, jako bychom jich měli málo. Aspoň by se nestalo, že při mluveném projevu těch polských maníků si stejně představuju majitele jejich českých hlasů. Dát jim jedny z nejprofláklejších českých dabérů/herců je fatální chyba, prostě jako pěst na oko. Táňa Pauhofová je v obličeji nádherná ženská, ale pohled na její holá záda mě zarazil a to tak, že jsem nevěřila, že to je ona, protože ani nebylo poznat, jestli je to žena nebo muž. Vyzáblá na kost, žádné ženské křivky, žádný pas, všechno jinak zakryté do obřích volných halenek. Většinu času jsem se divila, co ta její postava vyváděla, respektive jak se sebou nechala vláčet, jak se nechala sexuálně využít ... přičemž narážím na další hrůzu filmu - postelové scény byly vážně vtipné, umělé, zbytečně natahované a nehezky natočené, jako náplast, kterou by chtěli diváka zaujmout, protože ví, že zbytek stojí tak jako tak za houby. Jediné co mě mile překvapilo, byla Klára Issová, takovou správně šílenou ji neznám a moc se mi v téhle komediální poloze líbila. Stejně tak Ondra Sokol, ale od toho jsem propadák nečekala. ()

tykadelko 

všechny recenze uživatele

Bože.. jak něco takového můžeš dopustit, aby vzniklo?! TO jsem si říkala od začátku do konce.. vstup 15+, nicméně film dějově něco jako deník princezny pro 14ti leté naivní pipenky, které buď bulí nebo se smějí a stále ještě věří v lásku která hory přenáší.. chvílemi jsem netušila, zda jsme si nezaplatili spíše porno místo celovečerního filmu.ato nejsem puritánka..ale ty lidi se tam na sebe neustále vrhali jak zvířata.. a pak světe div se, hlavní hrdinka opět těhotná :-o konec světa.. ()

kamals 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal, šel jsem se pobavit a přesně to jsem dostal. Rozebírat stereotyp příběhu a osob nemá cenu, snad jen mne mrzí ta bratislavská Praha (viděno v Blavě), Martinus jako malé knihkupectví )) a slovinská Itálie ))). ()

monalisa69 

všechny recenze uživatele

Konečne jeden super česko-slovenský film, ktorý ma zaujal , pretože bol romantický, zábavný a oddychový zároveň. Herecké obsadenie vydarené, zbytočné bolo síce podľa mňa dabovanie českých hercov do slovenčiny a opačne. Veľkou výhrou bolo obsadenie hlavných mužských rolí až dvomi poľskými hercami. Škoda, že v ČR a SK nemáme v ponuke takýchto sympatických hercov. Scenár filmu sa trochu odklonil od knihy, kde sa celý dej odohráva v Bratislave, natočený je však celý v Prahe. Napriek tomu film hodnotím veľmi dobre. Dokonca lepšie ako očakávaných 50 odtieňov temnoty. ()

Tribe 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná romantická komedie na vypnutí mozku a snad první film, ve kterém mě bavili bukvice (Vaněk to válel jak hovado). Nicméně to bylo hrozně překombinované a zbytečně natahované (je vidět, že se o předlohu, scénář a režii starali ženské, hehe). Dávám lepší 2*, zdar. ()

makuk1 

všechny recenze uživatele

Dabing to posílá strašně ke dnu. Nemyslím, dabing jako, že je, spíš nevhodné hlasy. Jinak je to klasická romantika okořeněněná trochou vtipu. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Film není nijak hlubokomyslný a ani na to neaspiruje, je to taková příjemná, milá a romantická oddychovka. Souhlasím s tím, že Sokola tam mohlo být víc, ale i další mužští hrdinové (Jakub a doktor, jehož jméno si nepamatuji) jsou příjemní na pohled. Páreček gayů dodává některé komediální prvky, zejména Petr Vaněk mě velmi bavil (jeho nákup knihy pro maminku byl výborný). Klára Issová překvapila netradiční polohou, která byla po všech rolích princezen, zasněných krásek či retardovaných dívek toužících po miminku velmi uvěřitelná, čímž mě přesvědčuje, že za pěknou tvářičkou je opravdu herečka. Děj byl sice předvídatelný, ale hrdince jsme to po tom všem přály. A pokud pan doktor po večerech neskotačí se sestřičkami na lékařáku (viděla jsem příliš mnoho dílů Doktůrků a Chirurgů), tak o takovém chlapovi si může zdát každá z nás. ()

Thailon 

všechny recenze uživatele

Klise, ktoreho predloha (a teda aj scenar) je kompletne ukradnuta z Ameriky. Navyse je cloveku trochu viac trapne vidiac hrat nasincov. * navyse za Tanu. ()

lusenda 

všechny recenze uživatele

O čom to bolo? Stále som čakala, že sa to nejako vyvrbí, že film dostane spád, alebo aspoň niečo. Je to zlátanina podľa amerických krávovin, ktoré chrlí dnešná doba. Chýba tomu poriadny šmrnc. Český dabing strašný! Jedna hviezda je za výkon Luboša Kostelného, ktorý napriek zlátanine podal fakt veselý výkon :) ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Je z toho hodně cítit snaha udělat americký romantický bullshit typu Bridget Jones nebo všechny filmy, kde hraje Jennifer Aniston. Bohužel to u té snahy končí a máme tak film o dvou single třicítkách, což je samo o sobě klišé jak prase, které nemohou najít toho pravého, a o trochu tajemném "panu Božském" z nějž se SPOILER vyklube kretén SPOILER END. Postavy nejsou postavy, ale jejich karikatury a herci (především herečky) přehrávají o sto šest. Přišlo mi, že film netrval hodinu a tři čtvrtě, ale nejmíň šest hodin, během kterých jsem se ani jednou nezasmál, a klidně mohl skončit už někde v půlce. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vzdušné, vtipné, s nadhledem. Má to švih. Komedie o životě. S hvězdným obsazením. A pro mě velké překvapení. Od prvních záběrů jsem se skvěle bavil, i když v druhé polovině to trochu ztrácelo na dechu. Jen škoda toho dabingu. Ale třeba podobný Román pro ženy se mi líbil víc. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Vtipné, ze života. Herecké obsazení se povedlo a člověk se krásně odreagoval, takže za mě plný počet. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Šíleně zkratkovité, obsahující umělý humor pro posluchačky Frekvence 1. Dabing Poláků se nepovedl. Další romanťárna na objednávku, tohle prý ženy chtějí. Pokud jste žena, asi vás to neurazí. Chlapům doporučit nelze, snad jen fanatickým příznivcům Pauhofové.. ()

linger 

všechny recenze uživatele

Knizna predloha je priserna, to je asi najvystiznejsie, co k nej mozem napisat. Prevedenie do filmovej podoby prjemne prekvapilo - ved je aj dej v niektorych zasadnych veciach zmeneny (dikybohu). Zaroven titulny milovnik mi nepripadal az tak ocarujuci, ze by stal za vsetku tu dramu... Ale inak mile, zabavne, pocta zenskym priatelstvam a dobrym muzom :) ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Tak - väčšiu hrôzu som dlho nevidel, Issová hrá ako slabomyselná, Pauhofová je veľmi neprirodzená vo všetkých, aj sexuálnych scénach a ten teplouš...škoda reči. Najsympatickejšie vystupoval práve záporák Žebrowski. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Opravdu to je komedie? Nezasmála jsem se ani jednou a neshledala jsem na ději nic vtipného. Plné nevěrohodných situací (takhle že se chovají dospělí lidé?), nepřesvědčivě vykreslené povahové typy, jedno klišé za druhým, nepochopitelné kličky a odbočky v ději... A zjišťuji čím dál častěji, že filmové soulože se podezřele často podobají filmovým porodům: jsou neuvěřitelné a jako vytažené ze sci-fi (nebo ze Sedmilháře). Jeden bod dávám za to, že pořád ještě mám ráda české (i česko-slovenské) filmy. Jen doufám, že se tyhle kýčovité frázovité děje bez nápadu a vtipu nestanou novou módou v české filmové produkci. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem úplně cílová skupina romantických komedií, hodnotím ještě milosrdně. Dokážu pochopit, že romanticky založené divačky čekající na svého prince v Mercedesu ukáply nejednu slzičku, zasmály se stokrát omletým vtipům na téma vztahu muže se ženou i muže s mužem a ocenily nepřekvapivou pointu, protože přeci vše dopadlo tak, jak mělo. ()

Monos 

všechny recenze uživatele

Na sociálnej sieti som sa dostala ku komentárom typu : "Bola som na tom už 3x v kine, je to skvelý film"! To musí byť riadna šleha (napadlo mi)! Tak som na to skočila s frajerom do kina (áno, prežil to). Nenudila som sa, nezívala som, obsedela som. Viac krát by som si to ale určite nepozrela. Knihu som nečítala, ale dej bol predvídateľný a trošku (viac) otrepaný. Veľké plus dávam za Táničku Pauhofovú, ktorá je vždy úžasná (áno, asi len vďaka nej to frajer prežil). 2*(film) +1*(Tánička)= 3* ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je zápletka klasická, tak jsem se u filmu fakt nasmál. Obsazení parádní až dokonalý. Táňa skvělá v hlavní roli. Celej film nejde nemít rád. Hnedka po shlédnutí jsem měl tendenci si ho pustit znova. Zatím dávám 4*, ale možná zvýším. Takže za mě parádní 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

Reklama

Reklama