Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

Marze 

všechny recenze uživatele

Matka samoživitelka s kamarádkou zamilovanou do jejího nešťastně ženatého bratra plus veselý gay hladovějící kvůli vegetariánskému partnerovi vedou společně malé knihkupectví, kam jednou vstoupí muž snů – bohužel také zrádný podnikatel, jenž má s krámkem jiné plány.Přehnaná mondénní stylizace ani sponzorské odkazy by tolik nevadily, kdyby Táňa Pauhofová a Klára Issová v hlavních rolích měly povolený třicátnický nadhled, nikoli seriálový režijní diktát uhihňaných puberťaček, které se neustále objímají a poplácávají.Snaha najít „pořádné chlapy“ mezi polskými herci se zase vymstí v dabingu, který z nich dělá duté panáky: „Jsem jiný, zničil bych tě.“ Hlavní zábavu tak vedle pár slovních přestřelek obstarává homosexuální dvojice, paradoxně nejpřirozenější, protože Ľuboš Kostelný a Petr Vaněk drží své postavy co nejdál od hysterické karikatury.Naopak nejstrašnější jsou okamžiky vážné, bolestínské, až melodramatické, včetně milostných scén provozovaných od luxusu po kumbály, kdy se zdání vášně navozuje bouráním nábytku. A okamžik, kdy se zlomená hrdinka vypláče na rameni neznámé chápavé stařenky, posouvá komedii k parodii. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Znal jsem dva knihkupce, oba byli nedbalého vzhledu a bylo jim úplně buřt, jak působí na okolí. A protože knihkupectví není zlatej důl, musí se to dělat s láskou. A kdo má lásku ke knihám, má jich doma hromady, ale fakt hromady. To jenom poznámka k autorům, až budou zas příště psát hlavní postavu jako majitelku knihkupectví. A taky mi strašně vadí, že ještě v dnešní době je nutný dělat z homosexuálů tak debilní směšný karikatury. Jo, a taky mě od Lídy Baarové sere Pauhofová. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní příběh ... Ale čekala jsem ten film celkově horší než ve skutečnosti byl, takže je to pro mě takový průměr. Ale myslím, že víckrát na to už asi koukat nebudu. Hlavní herec mi moc sympatický nebyl a to mi dost kazilo dojem z celého filmu. Nejvíc mě potěšil výhled na zasněžené Tatry. 55%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá romantická hovadina, jako by ji napsal sám Viewegh. Bohužel to byla jiná kráva, která zřejmě potkala v životě podobného debila, jenž si ji omotal kolem prstíku, a když ji pak kopl do tlusté prdele, potřebovala tu ukrutně negativní zkušenost nutně sdělit světu. A jelikož takového tupého dobytka po naší zemičce kráčí obrovské stádo, stala se kniha jistě bestsellerem, neboť se v ní každá druhá našla, a jedna z nich ji potřebovala ihned zfilmovat. Tu se nám vyloupla další dehonestace české kinematografie a ani odpudivé hodnocení opravdu myslících diváků nepostrádajícím vkus nedokáže přesvědčit scénáristy a spisovatele, aby si ty své hořko sladké bonbónky, které zřejmě obdrželi od prababičky k svátku před sedmi lety, strčili do prdele a začali psát trochu jinou sortu smysluplných a uvěřitelných příběhů. Mnohdy to není ani tak těžké, když člověk koupí nějakého toho severského autora. Trochu opisujte, sakra! Tahle laciná červená knihovna je výsměch každému, kdo si odváží koupit lístek do kina. 10% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Hlavní kostrou a postavami je to strašná vyžíračka Bridget Jonesové. Příliš dlouhé, moc zakomponovaných zbytečných příběhů, klidně mohli natočit víc dílů, takhle jsem jen znuděně čekal, co tam ještě udělají za zvrat, který byl ke všemu silně předvídatelný. Ta blonďatá píča, myslím tu herečku nebo postavu (ten vtip byl super), kterou hrála tam byla naprosto zbytečná a už mě dosazovaní takových postav začíná v českých filmech srát, protože jinde to nemají. Dabing nebyl zvládnutý na jedničku. Ale hlavně je to bohužel důkazem toho, že Češi neumí vymyslet vlastní dobrou zápletku a tak vyžírají ostatní osvědčené. Přes všechny tyto negativa, jsem se dlouho takhle v kině nenasmál. Bylo to nesmírně kvalitně zahrané, Táňa je neuvěřitelná! Petr Vaněk sekunduje s buzikem a kazí to jen na lyžích, kde se to asi hraje hodně těžce, ostatní o nic horší. Každopádně pro pátou hvězdu jsem se rozhodl po posledním záběru na Michala Žebrowského, to byla paní Ferencová třešnička na dortu i včetně toho náramku. ... GA Cinema ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Na tabuliach, ktoré viseli pred kníhupectvom Lindy (Tatiana Pauhofová) a Vandy (Klára Issová), sa pravidelne menili nápisy a texty. Vymýšľala ich autorka knihy Eva Urbaníková spolu s architektkou Luciou Fejkovou a často sú tam "srandičky", ktoré si mali všimnúť ostatní členovia štábu. To, že si ich niekedy nevšimli, znamená, že sa dostali do filmu. (monalisa69)
  • Keď bolo treba obsadiť tie najmenšie role, pomohli kamaráti. Pôrodníka Lindy (Tatiana Pauhofová) hral pán Roman Polák, riaditeľ činohry SND, teda herečkin kolega a šéf z divadla. Sestričku pri bábätkách si zahrala sestra režisérky Marty Ferencovej, ktorá sa prišla pozrieť na nakrúcanie. Chlapa vo vírivke v saunovom svete hral asistent réžie. V kníhkupectve si zákazníčku, ktorú Vanda (Klára Issová) vyhadzuje, keď tam vtrhne Jakub (Michal Zebrowski), zahrala režisérkina ekonómka. A zahral si aj veľmi obľúbený, vždy veselý člen štábu, Andrzej, osobný kaderník Michala Zebrowského. V zábere z Talianska pri fontáne, začína kamera na ňom, ako si nesie kávu. Tiež je známe, že v Tatrách na recepcii si zahrala aj samotná režisérka so svojim partnerom Pawlom, ale táto scéna bola z finálneho strihu nakoniec odstránená. (monalisa69)
  • V scéne, kde skáče Edo z okna, Ľuboš Kostelný naozaj visí z parapety. Ale samotný pád už filmári absolvovali s kaskadérom. (monalisa69)

Reklama

Reklama