Reklama

Reklama

Ztracená archa

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 7 h 21 min (Minutáž: 41–65 min)

Hudba:

Mateo Messina

Hrají:

Jason Isaacs, Anne Heche, Ori Pfeffer, Alison Sudol, David Costabile, Angela Bettis, Zen McGrath, Richard E. Grant, Regina Taylor, Omar Metwally (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Agent FBI Peter pracuje v Jeruzalémě na případu hledaného uprchlíka. Podezřelého mu vyfoukne před nosem místní policie, ale on najde něco mnohem cennějšího... (TV Prima)

Recenze (34)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Překombinované (žánrově), dějově (příliš oddělených linek, které se možná někdy střetnou), unylé tempo, přestřelená stopáž a chudák Jason Isaacs (po Awake pravděpodobně další zrušení). Béčkový námět obalený atraktivním vizuálem a zasazením do Izraele bohužel nedělá celý seriál. Styl Tim Kringa mi zkrátka nikdy neseděl a s největší pravděpodobností ani nebude (po ultranudných, potenciálem promrhaných Heroes a podprůměrně průměrném Touch). 20% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nakoniec vôbec nie zlé. Škoda, že skutočne niečo sa začne diať až od polovice a aj to sa dej občas utápa v logických lapsoch. Keď už nič, aspoň je možné doceniť postupné prepojenie často nie až tak zaujímavých a naťahovaných vedľajších línií (Avram, Debbie) s hlavným dejom a záverečné diely sú aj vďaka tomu vynikajúce. Kladom je aj uzavretý dej, lenže rozohraté bolo na viac. Dig je nakoniec iba pomerne zaujímavý béčkový thriller s vhodne zvoleným predstaviteľom ústrednej postavy. Ale bavil ma predsa len o niečo viac ako Kringov Touch. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Dig rozhodně není seriálem, u kterého si člověk odpočine a oddechne. Na diváka jsou kladeny poměrně vysoké nároky. Ať už jde o znalost náboženské tématiky, tak o pozorné sledování i zdánlivě nedůležitých detailů. Spletitost příběhu a pomalejší rozjezd mohou někoho odradit, ale kdo u seriálu vydrží, určitě si ho užije. Je napínavý, příjemně obsazený a atmosférický. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na spojení slov "konspirační minisérie" rozhodně slyším a na Dig jsem se fakt těšil, jelikož se na seriálu velkou měrou podílí můj oblíbenec Gideon Raff, tvůrce takových skvostů, jako je izraelský Hatufim, či jeho americký remake Homeland. A možná i právě proto jsem od Dig až přehnaná očekávání. Dig především není tak konspirační, jak se po celou dobu tváří a zatímco první díly svým pomalým tempem budují atmosféru, ty závěrečné to trochu převrací naruby. Na jednu stranu jsem fakt rád, že je Dig opravdu uzavřený a veškeré zásadní otázky jsou v finální epizodě objasněny, po stránce scénáře jsem čekal o dost více. Ve výsledku tomu ta správná mysteriozní atmosféra dost chyběla. Pokud ale budu Dig brát jako oddychový thriller (i když docela komplexní a tedy na pozornost ne úplně jednoduchý), tak z boje nevychází vůbec špatně. Herecké obsazení je sympatické - dokonce se zde objevují mnohé izraelské seriálové tváře známé z již zmiňovaného Raffovo seriálu Hatufim. Prostředí Jeruzaléma je pro americký seriál pořád dost atypické a pro diváka rozhodně atraktivní, byť ani v tomto ohledu Dig nejde zas tolik do hloubky. Abych pravdu řekl, asi mu trochu škodí onen US původ. Kdyby se kamery a režie chopili sami Izraelci, mohl by Dig působit více neotřele. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se snaží vézt jednak na brownovské vlně Da Vinciho kódu a druhak na blízkovýchodní politické tématice, ale moc se mu to nevede. Je to dáno především tím, že chce obsáhnout až moc široké spektrum různých mytologicko-špionážních teorií a vytváří tím jeden velký zmatek. Obsazení s Jasonem Isaacsem a Anne Heche hodně lákalo a tihle dva mě určitě nezklamali, ale téma, na které jsem se těšil především, tady tvůrci seriálu totálně zazdili. Na víc než čtyři díly nemám sil. 30% ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama