Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 1

(série)
USA, 2015, 8 h 5 min (Minutáž: 45–62 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve dne klaďas, v noci padouch. Kancelářského IT bezpečáka naverbuje tajemná hackerská skupina, která chce srazit na kolena globální korporaci. (Netflix)

Recenze (36)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery.  Parádní masakr. Nevím, co komentovat dřív. Postavy, hudbu, myšlenky, téma? Elliot je hodně sympatický kluk. Nechci se tady nějak moc chlubit, ale hned v prvním díle jsem poznala, že je schizofrenik, takže konečné uvědomění nebylo zas takové překvápko. Líbilo se mi ale, jak to bylo provedeno. Scénu, kdy se Elliot vidí v zrcadle pokaždé jinak, jsem si přehrávala několikrát. Ta byla epesní. Mráz po zádech mi běhal při scénách Tyrell a jeho žena. Ti se fakt hledali, až se našli. Nakonec se ale ukázalo, že ten pravej psychopat není Tyrell (jeho chování po vraždě mě dost překvapilo), ale jeho žena. Jestli se tenhle robot dá nazvat ženou. Z těch dvou na scéně jsem měla fakt husinu. Nechtěla bych mít tyhle lidi poblíž. Ale dívat se, jak spolu kooperují a jdou za svým cílem bylo vzrušující. Angela by tam být asi ani nemusela. Moc mě nebavilo, když se objevila na scéně. Ale asi každý schizofrenik potřebuje někoho, kdo se ho bude snažit dostat zpět. Hodně sympatický byl Gideon. Tuhle postavu mám ráda. Dále tedy hudba, která byla skvostná. A to hlavně u Elliotových bludů a následného uvědomování. Měli jste sami pocit, že nevíte, která bije a hudba to jen podtrhovala. Stejně tak všechny scény plné napětí, které hudba jen povyšovala. Myšlenka je samozřejmě taky úchvatná. Spousta lidí zřejmě souhlasit nebude, ale tak je to se vším. Ať si každý myslí, co chce, ale já jsem Elliotovi maximálně fandila. Ve všech jeho geniálních rozhodnutích, přemýšlení, pohnutkách. Jediné, co mě fakt mrzí je, že jsem nerozuměla skoro ničemu, co se počítačů a hackování týče. Podle komentářů jde asi o dost přesnou simulaci všech věcí, ale moc bych si přála to sledovat s někým, kdo tomu rozumí a vysvětlit by mi pár věcí. Takže pro ajťáky a různé nadšence do PC muselo mít tohle dílo ještě větší náboj a přesah než pro nás obyčejné, nechápavé smrtelníky. Co dodat? Zkrátka nabušený, skvělý, chytrý, atraktivní seriál plný perfektních témat, postav, hudby a hereckých výkonů. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot ma vážne chytil, bolo to presne čo som od hackera čakal, odborné výrazy, žiadne pípanie príkazoveho riadka ako v kokotskom CSi a potom tu bola dobrá zápletka. Škoda tých buzerantských scén čo sa v poslednom čase dostavaju do seriálov, možno ešte jednu hviezdu za to stiahnem a budu 3. ..jj dal len 3 buzerantstvo v telke nieje prípustné proste je to chyba v softe človeka, chyby sa netolerujú ale naprávajú. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl nastínil velmi zajímavou premisu, kde Elliot hackuje obyčejné lidi, ale dělá to jen s dobrými účely. Vydalo se to ale směrem, kde je Elliot z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu středem světového dění a nic ani nikdo se bez něj neobejde, a vedlejší postavy, které tu jsou více méně jen do počtu, k němu vzhlíží, aniž by k tomu měli nějaký důvod. Zvraty jsou skoro jako z jihoamerické telenovely, každý díl má úplně jiný feeling, a atmosféra je umělá. Chybí tomu napětí, i když tam jde o život. Z těch pozitiv asi jen Raimi Malek, který je opravdu alfa a omega celé show, postava Tyrella Wellicka byla zajímavá a občas i hudba. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý pilot, který mě nalákal...a zbytek, který mě postupně odrazoval čím dál víc. Série se začala po pilotu ubírat směrem, který se mi moc nelíbí. Těch mindfucků a "záhad" je čím dál víc a začíná mě to už celkem odrazovat. Doufám, že dvojka uhne trochu jinam. ()

sethi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jinde to začíná a jinde končí. První dva díly par exellence a udržet si tuhle rovinu, dám zfleku 100%. Pak ale jsem si v mnoha věcech připomněla Klub rváčů. Anarchie, psychózy.... Nevadí mi to, ten film miluju, ale tím pádem série nedosáhla toho šokantního efektu, jak asi chtěla. Protože už to tady, ehm....bylo. Místo rvaček tu máme kompy. Jenže co už vymýšlet? Docela to chápu a tak nejsem ani naštvaná, ale ani v extázi. Možná časem všechno dozraje. Ale Rami Malek je výborná volba ( jak se to píše? Muck?! :* ) Edit: Po dokoukání všech čtyř sérií musím konstatovat, že se jedná o absolutní scénaristický skvost a neokoukané téma, navzdory počátečním rozpakům! Kompaktnost seriálu je neuvěřitelná. Emocionální dopad neskutečný. Celek si zaslouží 200%, nádhera. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem do 6. dílu a zjišťuju, že mě vůbec nezajímá, jak to bude pokračovat. Rami Malek už není po Bohemian Rhapsody přece jenom takové zjevení a má to hrozně řídký a naivní děj... ()

jfaba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál naruby. Skvělé, výborné, dobré a nudné díly..., tak nějak to šlo se seriálem od začátku. Zkrátka šlo to z kopce. Ten konec, už jsem vůbec nechápal. Dám šanci druhé sérii. Uvidím co a jak. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Az moc prekombinovane, kde jeden polovicaty zvrat staci na 120 minut filmu, zde je temer v kazdem dile jeden zasadni. Musel bych to videt ihned znovu a divat se na to se znalostmi z konce abych dokazal zhodnotit zda to vubec dava smysl, nicmene v prubehu jsem se v nekterych momentech zcela ztracel co se tyka motivace postav. A zas az tak dobre abych se na to dival znovu to nebylo: 3.5 ()

rinnovka 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky patří Ramimu Malikovi, aby bylo jasno hned z kraje. Totiž, ze začátku mě to fakt bavilo, konec mě ale neskutečně štval. Celý to na mě působí dojmem, že se teprve během natáčení rozhodovalo co je vlastně pointa a jaká diagnóza bude asi pro Elliota nejcool. Tak to splácali a ze zajímavýho hackera udělali týpka, co jede v morfinu, asi má "trochu" aspergera, schizofrenii, toxickou psychózu, sociální fobii a že by plochý nohy? Konec měl bejt asi rádoby "tývole" pointa, ale to, že začnu někde a skončim jinde, by mělo snad být promyšlený, Mr. Robot by chtěl, ale mě teda nepřekvapil a nakonec fakt zklamal. Škoda, druhou sérii mažu. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukal jsem první sérii a nejsem z toho tak na větvi jako většina hodnotitelů. Zřejmě proto, že mi není blízký anarchismus a levičáctví. A na rozdíl od hlavního "hrdiny" to mám v hlavě relativně v pořádku ()

Honza.Hlavac 

všechny recenze uživatele

Po opakovaném zhlednuti musím říct ze první serie je jedna ze serialovych raket . Začal bych kamerou která je velice moderní na svou dobu ať už kvalitou či stylem natáčení . Příběh je velice dobře zpracovány aby člověk do poslední chvíle si nebyl jistý jak to vlastně všechno je . Všechny herecké role včetně těch nejmenších sou skvěle zahrané a podtrhuje to skvělý vykon Rami Maleka . 95% ()

Reklama

Reklama