Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 3
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Aj vám sa zdalo, že skladby hrali zbytočne potichu? Na dvoch-troch miestach sa to žiadalo priadne vyhúliť.

na příspěvěk reagoval Sylviiii, DJ_bart

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

donobonolomo

Použiješ starý prověřený song do nového filmu a máš jistotu, že bude částečně nadčasový. Nebije tak do očí pop-kulturnost. Tarantino to tak taky dělá a ví proč. Je to retard bez fantazie? Není nic horšího, než když koukáš na deset let starý film a hned víš, že je to film z roku XXXX, protože je mládež oblečená jako Linkink Park a hraje do toho Linkink Park.

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jj, RPO je pěkně nostalgické. Ty easter-eggy, které si obyčejný divák neuvědomí, mě fakt velmi potěšily, ale čekal jsem lepší soundtrack. Myslím si, že na takovou osmdesátkovou poctu je songů nějak málo. Kniha je o něco lepší, ale i tak je filmová adaptace RPO naprosto dokonalým zážitkem...

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

DJ_bart

potěšilo mně na tom, to že Spielberg myslel na všechny lidi, kterým se líbí hry, komiksy, anime, retro hudba a oblečení,  staré filmy a je to film pro "nerdy" pro lidi, kteří mají něco nebo všechno, to rádi a sou si v těch světech jistý, sebevědomí, že sou v nich víc doma, než ve skutečném světě, je to film, ve kterém sou všichni hezcí. 

na příspěvěk reagoval DJ_bart

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

"Holly shit, it's Chucky!" ... A co vás ve filmu překvapilo/dostalo/potěšilo nejvic? Za mě je to určitě Zemeckisova kostka, Iron Giant thumb up (T2), Alien převlek, a samozřejmě pasáž s The Shinning. A to je jen velmi minimální výčet toho, co mě uhranulo... 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Sylviiii

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sylviiii

 a ve srovnání s jinými věci, tak ty písničky snad nelze považovat za zlo, sou horší věci, které sou ve filmu. 

Uživatel DJ_bart smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sylviiii

ano třetí Thor je sice situován do retro stylu, ale Immigrant Song od Zeppelinu, pochází z roku 1970 takže to neni osmdesátkový song, navíc je to klasický metal. 

na příspěvěk reagoval Sylviiii

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sylviiii

navíc se k té hudbě váže tolik vzpomínek, první pusa, první pěstí, první cigáro a ta hudba, u toho byla, vždycky je u toho hudba. 

na příspěvěk reagoval Sylviiii

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sylviiii

tak ono to hlavně záleží na tom, kdo ten film tvoří, když to tvoří lidé jako Spielberg, James Gunn kteří fakt milují takovou hudbu, tak si ji tam dají, protože jim pomůže lépe vytvořit příběh, který oni režírují. A ta hudba neni ve všech filmech, ale když děláš film, který se odehrává v osmdesátých letech a nebo má ten nádech, tak ta hudba tam hezky pasuje a filmu pomáhá. 

na příspěvěk reagoval Sylviiii

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama