Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá atmosféra, opravdu povedená kamera, povedené lokace,napětí a velice zajímavé obsazení v čele s pořádným drsňákem. Od Jana Pachla jsem čekal povedenou kriminálku a dostalo se mi jí. První díl mě vtáhl do děje a až do konce držel v napětí. Případ byl sice odvyprávěn trochu zkratkovitě, ale když byli rozehráno více dějových linií, není se snad ani čemu divit. Jen pachatel udělal takovou chybu, že se jí dá těžko uvěřit. Ve srovnání s pilotem téměř současně vysílané Mordparty jasný vítěz. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — První díl nového seriálu se jmenuje Nástřel. I já si vytvořím takový prvotní nástřel hodnocení, abych s tím mohl posouvat na obě strany. Uvidíme, jestli se budou další zásahy posouvat směrem k absolutnímu středu (v což doufám), nebo naopak (což bych považoval za zklamání). Ukazuje se, že postava majora Kuneše je životaschopná a může fungovat v samostatném seriálu bez vazby na Nestora Bukowskýho (což mi nijak nevadí). Natočeno zajímavě a způsobem, že tomu nečouhá česká sláma z bot, což jsem ale očekával. K rozluštění případu sice dopomohl tak trochu deus ex machina (Kuneše osvítilo při pohledu na fotku jeho dcery, Lupínkovi zapálilo po zmínce jeho snoubenky o předávkované spolužačce), ale vzhledem ke všemu ostatnímu jsem ochoten to odpustit. Těším se na další díly, jen houšť a větší kapky. (Trochu mi neseděla úvodní píseň, na konci mi nevadila, ale to se asi poddá.) ()

Reklama

verlit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé úvodní a závěrečné titulky, dobrá atmosféra, zoufalý scénář a slabé herecké výkony, v některých případech hraničící s ochotnickým divadelním představením. Škoda, těšila jsem se, ale kriminálka prostě potřebuje děj, potřebuje zápletku, stopy, napětí a vyvrcholení a nic z toho se prostě nekonalo. Dvě hvězdy, zatím. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachl prostě vládne český detektivní scéně, Čermák začíná bejt českou megastar(konečně drsnej ksicht, kterej funguje!!!) a ČT? Tý děkujem za fakt čím dál kvalitnější seriály, kde se ty zoufalý nesmysly komerčních beden můžou jen trapně krčet v koutě...80% za první díl. P.S. výtečná hudba severskýho kalibru, bravooooooo. P.S.2 uživatel bajonet musí bejt evidentně MEGAůleťák na hnusech typu výměna manželek, jinak si ten jeho "odpad" vážně neumim vysvětlit!!!!!!! ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl dobrej, zápletka a vyřešení. Nějaké nelogické věci tam jsou. Jsem zvyklá z případů 1. oddělení že to zapadá. Působí až jednoduše. Každopádně se zatím sžívám s vyšetřovateli. To hraní mi přijde poněkud prkené. Hudba v samotným dílu je fajn ale ta úvodní znělka je taková podivná kopie. Nakonec si češka zazpívá anglicky jako z bondovky. Jako když někdo veme nějakou krimi, kterou viděl a udělá to stejně akorát že je to česky a u nás. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)
  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno