Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Recenze (394)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ač mě první díl nebavil, na jsem druhý vyrazil do kina… co bych pro svoji milou dcerku neudělal. Jí se to líbilo hodně, jen je to asi napínavější a temnější (z pohledu dítěte) než jednička. Od půlky mi seděla na klíně. Jinak žádná změna a můj názor se taky moc nemění. Příběh je stále to samé, animace (pro děti) okouzlující, fůra písniček, klasické „vtipné“ hlášky a scény. Na druhou stranu je to milá a nenásilná pohádka. Co víc si pro děti přát. Za mě dvě hvězdy a i tentokrát přihodím tu třetí za dcerku. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi lepší než první díl. Tenhle díl byl trochu víc dospělejší a hlavně musím uznat, že animátoři se zde fakta vyřádili konkrétně na vodním koni. Potěšila nová postavička mloka nebo co to bylo a příběh měl nápad i sílu. A klidně bych to takhle už nechal u ledu a nedělal falší díly protože jsem hodně v oklandu s tím jak to zakončili. 80% ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Pokračování, na které jsem se opravdu dost těšila a které se ale neobejde bez důkladného srovnávání s velmi povedeným prvním dílem. Klady: Animáky mám opravdu ráda a tenhle se může chlubit animací opravdu skvělou. Druhý díl také nabízí spoustu výborných melodií i když kvalitou o trochu slabší než v předchozím filmu. Příběh také ušel, a i když Andersena moc nemusím tak Ledové království celkově mám moc ráda. Postavy jsou stále stejné i humor je pořád docela fajn. Myslím, že je to taková pohodová pohádka pro děti i dospělé. Zápory: Námět příběhu byl ze začátku dobrý ale pak jsem se nějak v celé té spoustě postav, písniček a všeho možného docela ztratila. Byla mi jasná akorát hlavní myšlenka ale přišlo mi to celé tak nějak na pohádku pro děti dost složitě překombinované. I když se mi pár písniček vážně líbilo tak mi stejně připadá, že dvojka vsadila spíš na kvantitu než na kvalitu a takového trháku jako "Let it go" jsme se tu bohužel nedočkali. I když jak jsem řekla rozvedení příběhu Anny a Elsy mi přišlo zajímavé, jedná se o další zbytečné pokračování, které se všemi směry prvnímu dílu nemohlo vyrovnat. Hodnocení: (3*) za povedené melodie a skvělou animaci ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nebýt Olafa, tak to vypnu mnohem dřív a upřímně...ty uječené písně , které zabraly jako vata skoro polovinu filmu, trhaly uši. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

[sledovano v anglictine] Oblibenost Frozen u malych holcicek asi plne chapu. V klasickych disneyovkach je sice divek a princezen spousta, ale vzdy jsou doplnenim muzske postavy, aby vynikla romance. Frozen uz v prvnim dile predvedlo pomerne netradicni twist, kdy tuto ocekavatelnou romantiku odstavilo na druhou kolej a do popredi dalo nezavislost hlavni postavy Elsy doplnenou o lasku sesterskou. A bylo to moc fajn. Druhy dil primo navazuje na jednicku (samozrejme doporucuji i bonusove minianimaky "Oslava v Ledovem kralovstvi" a "Vanoce s Olafem") a vice se zameruje prave na Elsu a hledani jejiho "ja". Story mi zezacatku prisla nejen zahadna, ze jsem chtel vedet, co se z toho vyvrbi, ale mozna i trochu komplikovana a lehce pritazena za vlasy. Jak se pribeh ale ubira dale a autori na vas vali jednu hezkou pisen za druhou, odpustite jim trochu te scenaristicke (a zemepisne) fantasmagorie, ktera s Andersenovou predlohou uz nema nic spolecneho a do deje zapojuje jakousi obdobu Laponska i lehce ekologicky motiv. Skladby jsou totiz opet bezva a poustel jsem si je jeste znovu na YT. Holcicky budou druhy dil Frozen milovat jako ten prvni, protoze je zde leitmotivem ta samostatnost a sila zeny - feminni (nikoliv feministicky) prvek je tu opet silny. Animaci nemam co vytknout, snad jen ze jsem nejak nepochopil, proc je zde ohen ruzovy :) taky ten obligatni velitel-cernoch (aby dostali dnesnim trapnym multikulti pozadavkum) ve "stredoveke Skandinavii" pusobi jako pest na voko, ale cert to vem, je to pohadka :) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Příběhově to je slabší, písničky nejsou tak dobré (ale u jedničky mi taky dlouho trvalo než jsem je vzal na milost) a Olaf je spíš otravný než zábavný... fakt jsem doufal v něco trochu jiného a odvážnějšího, ale od Disneyho dojné krávy tohle asi nehrozí. Na druhou stranu mi připadalo, že se tam pořád něco děje, takže přímo nuda to rozhodně nebyla. Slabší 3. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Pátý element je můj oblíbený film, takže když udělají graficky pěknou pohádku s prvky pátého elementu, není co řešit. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jednička mě moc nebavila, ale aspoň Olaf to zachraňoval. Tady to je prakticky to samé. Příběhově mi to příjde ještě horší. Spíše jsem se nudil, písničky otravné a jediné světlé místo byl opět Olaf. Zbytečné pokračování. 60% ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je to muzikál, ale opravdu musí být písnička každých pět minut? Kdyby aspoň byly nějak chytlavé, ale ono se to kolikrát ani nerýmovalo, a popravdě od půlky filmu jsem u nich vypínal zvuk. Co se týče příběhu, tak to bylo předvídatelné půl hodiny dopředu a ničím to nepřekvapilo. Sněhulák je vyloženě dement a pokud nejste dítě do 10ti let, tak vám film nepřinese vůbec nic nového. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Druhé Frozen není vyloženě špatným filmem, ale lze hovořit minimálně o rozporuplném filmu. Film nemá žádnou šťávu ani zápornou postavu, pokud nepočítám jednu (už dost dlouho mrtvou postavu), což filmu vpodstatě hazí šutry pod nohy, protože jak jinak se mám bát o hrdiny , jak mám být napnutý , když tu není žádná postava, která by mohla hrdiny aspoň malilinkatým způsobem ohrozit? Asi mým nejočekávanějším aspektem byla mytologie , která nenaplnila ani zdaleka mé očekávání . Olaf , který slouží jako chodící komedie mě vyloženě neprovokoval jako v prvním díle , ale furt bych přece jenom toho hloupého humoru ubral. Písničky nebyly špatné (viděl jsem v českém dabingu), ale přece jenom to nebudou hity typu Let it go. Elsa a Anna mají mezi sebou fajn chemii, která se ale od prvního dílu přece jenom moc neposunula , ale i přesto jsou jejich dialogy nejlepší z celého filmu. Ostatní postavy neštvou, animace je perfektní a Kristoff celkem baví, ale přeci to mohlo být výrazně lepší. Zklamání roku, páč jsem prostě očekával (zvlášť po trailerech) vyspělejší , lepší a emocionánější animák. /45%/ ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 150 miliónov dolárov // Tržby_ 1.450 miliardy dolárov // Tržby v ČR_ 123 196 100 Kč // Diváci v ČR_ 867 163 // Tržby v USA_ 477.3 milióna dolárov ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

pekne bavilo ma to ako 1 dufam ze to niekedy sfilmuju a taktiez dufam ze bude aj 3 vidim podla zarobku to bude iste Elsa presla velkym upgradom k lepsie to bolo dobre hudba tiez prijemna ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť výborné, žiaľ zhadzujú to hlavne "pitomé" pesničky, a to je pri muzikáli dosť zásadné. Je tu ale jedna obrovská výnimka a tou je fantastická pieseň "All is found" od skladateľky Kristen Anderson Lopez (piesne "Let it go" vo Frozen a "Remember me" v Coco). Ešte počúvateľná je titulná "Into the unknown", ale ostatné sú skoro zúfalé. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Asi je blbý, když tě u muzikálu nebaví muzika. Řemeslně skvěle zvládnutý ale stejně to nějak nefungovalo na plno. Myslím, že jednička nastavila laťku hodně vysoko, ale i tak důstojné pokračování. Spousta dobrý nápadů, některé ale bohužel nevyslovené nebo nedořečené. Škoda. I tak musím dát o něco víc než tři. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné pokračování Frozen, holky jsou velmi milé a samozřejmě krásné (a Elsa měla hlasy, z toho jsem byl nadšen), jak se sluší na princezny a královny.. Trošku problém vidím v tom, že je to pro opravdu malé děti (hlavně Olaf, a ten hořící chameleonek, nebo co to bylo, byl doslova k sežrání, jak říká Olaf), a přitom je to poměrně komplikované se spoustou cizích slov (názvů). Nejvíc z celého filmu se mi líbila replika "Čtu pohádky od nějakého Dána". Zase naopak pokusů o požádání o ruku Anny, bylo na můj vkus až moc.... Ale jako, na to, že je to pokračování to lehce předčilo očekávání. Uvidímě, jestli z toho bude stejný hit jako z jedničky (asi bude, protože je to vlastně přes kopírák totéž - Disney prostě letos válí a je to jeho nejlepší rok v historii, podle mého soudu), takže to budu i stejně hodnotit...viděl v kině 2D (cze)...80% ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Elza s Annou tentokrát zachraňují kouzelný les. Elza konečně přestane být taková konzerva a zkusí i rozpuštěné vlasy. Příběh byl napínavý, bavil mě víc než první díl. Myslím, že je pro děti i dospělé. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Příběh o ničem - psychicky narušená Elsa má opět pocit, že vše pokazí... bla bla bla... poprvé to bylo roztomilé a zaměřeno skoro na celé spektrum diváků. Dvojka postrádá logický děj, logické chování postav, vtipné dialogy a scénky. Čeho je naopak dostatek? Nudy a holčičkovské zábavy. Jediné plus je skvělé grafické zpracování, ale to nic nezachrání :-( 20% ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Nijak extra se to od jedničky neposouvá, ale laťku to drží dobře, je to dynamický, pěkně provedený, muzika slušná, takže proč ne. ()

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama