Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinsona znám hlavně ve spojení s komediální tvorbou, ale to, že dokáže takto skvěle zahrát detektiva jsem opravdu nečekal. Ačkoliv se jedná o televizní film, tak zpracování je skutečně skvělé. Paříž 50. let a její atmosféra je vážně krásná. Po rozuzlení začátku, tj. jakmile jsme se o mrtvém něco dozvěděli, případ nabral jasný směr. Čeština "Čechů" byla místy trochu lámaná, což mě mrzelo. A nechápu, proč je hráli Maďaři a ne Češi... ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je možné, aby ma anglický Maigret bavil viac než francúzsky..?? Zdá sa, že je, lebo toto bola famózna detektívka! Rowan Atkinson možno typologicky do úlohy charizmatického detektíva celkom nesedí, ale herecky ho zvláda s prehľadom. (Treba vidieť v pôvodnom znení.. predabované je to minimálne o hviezdičku nižšie.) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfinspektore, musím vás upozornit, že ta žena není Češka, ale Slovenka. Tito lidé z vesnic z východu jsou nevzdělaní. Někteří na tom nejsou o nic lépe než středověcí rolníci. O nic lépe než zvířata." Haha, Slováci to tady pěkně schytali. A český gang jako záporáci, paráda. Celkově o něco lepší než předchozí díl. Maigret tu víc mluví, emocionálně je to o něco funkčnější a i prostředí působí trochu věrohodněji. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bola tam trošku obava, že to kvalitatívne pôjde nižšie. Predsa len, ak máte prvý diel o sériovom vrahovi, ťažko si môžete želať silnejší ťahúň. Tvorcovia Maigreta idú na to ale rozumne. East režíruje inak, ako to bolo v prípade jeho predchodkyne a dostávame spletitejší, ale emočne výraznejší snímok. Motívy a náznaky Maigretovho osobného života prenikajú v niektorých scénach aj do tejto časti a samotný príbeh, hoci nie je až taký silný, ako ten predchádzajúci, sa dokáže konceptom a postupným vyšetrovaním stať pomerne zábavným. Čo je okorenené o nenásilný humor, emočnú vyzretosť a v rámci exotiky aj o zapojenie Československa. Atkinson sa pre túto úlohu narodil. Jeho finálne zamyslenie a citlivý prístup k postavám čo prežili rezonuje aj po dopozeraní. Veľmi podarená séria. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý případ Atkinsonova Maigreta byl vynikající podívanou. Geniální herectví Rowana Atkinsona opět nechává zapomenout na to, že kdy měl nějakou komediální minulost a je naprosto strhující a fascinující. I ostatní herci jsou samozřejmě perfektní. Stejně tak jako pomalé tempo vyprávění, výborný scénář, režie a kamera, perfektní atmosféra a skvěle zobrazená Paříž 50. let a hudba, která je o něco lepší, než v prvním filmu. První film byl sice o něco lepší, ale tohle je prostě tak nádherně britsky natočené (prostě je to perfektní), že bych ani na nižší hodnocení jít nemohl. Navíc se povedl i dabing, Karel Heřmánek na Rowana v téhle vážné, zadumané, civilně podané a prožité roli skvěle sedí. Doufám, že se tvůrci k Maigretovi ještě vrátí, protože by byla opravdu věčná škoda, kdyby zůstalo jenom u těchto dvou povedených filmů. Poctivé Simenonovské drama, které i tentokrát získalo tu nejlepší možnou péči. 90%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama