Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (393)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Volovina na úrovni Andersonových Troch Mušketierov, ktorá s legendou o Robinovi Hoodovi tiež nemá veľa spoločného. Postavy sú napísané dosť blbo a tak príliš nefungujú. Dej je zhovadilosť, pri ktorej treba vypnúť mozog. Ale od začiatku ma bavila akcia. Je to do veľkej miery digibordel, ale celkom originálny. Naháňačky na koňoch alebo kušomet sú cool. Až som si pri akcii od spokojnosti cucal palec. Ten môj na rozdiel od verbalovho nemá príchuť hovna. Raz za čas mi nejaký blbý výplach sadne. No tak tentoraz sa usmialo šťastie na tento. Len škoda toho otvoreného záveru pre pokračovanie, ktorého sa vzhľadom na tragické tržby nedočkáme. 5/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pánečku, to som si zas narazil pysk, ale riadne. Nemám nič proti modernému spracovaniu, ale čo je moc je moc. Šípy tu lietali guľometnou kadenciou a trhali betón, vojenské akcie zo začiatku mi prišli ako z nejakého amerického filmu o vojne v Iraku - len automatické zbrane tu herci zamenili za luky (meče sa tu vôbec nepoužívajú), šerif z Nothinghamu chodil oblečený ako riaditeľ gestapa, do toho to nudné básničkarenie.... A dej? Bez hĺbky a nudné. Len pár výňatkov a vytrhnutých textov z kontextu predchádzajúcich lepších spracovaní. Na druhú stranu ale napríklad kráľ sa tu vôbec nespomína, zaujímavé. Na hranici odpadu, pár bodov za peknú herečku. 15/100 ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Já tyhle zmodernizované verze klasiky moc nedávám. Naposledy jsem myslím takhle nevydýchal Tři mušketýry s Bloomem. To zasazení do industriální revoluce, nebo jestli je to steampunk... a jám mám rád historické filmy, které se tváří jako historické. Navíc Taron Egerton, kterého mám jinak normálně rád je tady fakt "meh". Guye Ritchieho může dělat jenom Guy Ritchie, nikoli Otto Bathurst. A po celou dobu jsem měl chuť si raději pustit Krále zbojníků s Costnerem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do nového Robina jsem šel s tím, že se mi prostě bude líbit, ale přes veškerou snahu to nešlo. Úvodní akční scéna sice nebyla vůbec špatná a ta stylizace do současného konfliktu na Blízkém východě mě docela bavila, ale s návratem do Anglie to šlo tak trochu do kopru. Předně mi neseděly kostýmy. Samozřejmě už z trailerů bylo jasné, že nepůjde o nějakou historickou přesnost, ale Ritchiemu v Artušovi nebo třeba Helgelandovi v Příběhu rytíře se podařilo šikovně naroubovat moderní prvky na obecnou představu o středověku, což tady vůbec nevyšlo. Spíš to celé působilo jako nepovedený náhled do budoucnosti. Co se akce týče, tak ta celkem ušla, ale jenom ušla. Navíc tohle všechno už nabídl Arrow a po hříchu i Zorro. A nelíbil se mi ani sociální nádech, ke kterému film přistupuje až příliš vážně. Chyběl i vtip. Jediné, co mi vyloženě sedělo, bylo obsazení, ale zase nemůžu říct, že by všichni přítomní jeli naplno, což platí především pro Mendelsohna. První letošní velké zklamání. 35% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatický, no po všetkých stránkach nedotiahnutý pokus o ďalšieho ritchieovského Kráľa Artuša - a to pritom ani spomínaný film nepovažujem za žiadne veľdielo. Herecky je to, až na nie veľmi dobre obsadenú Marian, v poriadku a moderná štylizácia pôsobí patrične osviežujúco, no nenápaditá réžia a chvíľami až bizarný scenár, v ktorom veľmi nefunguje ani romantická línia, tiahnu výsledok zbytočne nadol. O vyloženú prehru každopádne nejde, no niečo mi hovorí, že v konečnom dôsledku nebude na nového Robina Hooda pozitívne spomínať väčšina jeho aktérov. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Taron Egerton se učil efektní a rychlé střelbě z luku u dánského umělce a lukostřelce Larse Andersena, který drží světový rekord v rychlostní střelbě. Jeho rekord je vystřelených 10 šípů za 4,9 sekundy i 3 šípy za 0,6 sekund. (Prochy38)
  • Natáčení probíhalo od 20. února 2017 do 20. května 2017 v Dubrovníku (Chorvatsko), Ture a Budapěšti (Maďarsko). (ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama