Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

gumolit 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nezabudnuteľný seriál z detstva vtedy to hádam každý žral!!Skvelá hudba a album LEGEND od skupiny Clannad,herci na dobrej úrovni no a tie ponižovania a robenia si srandy šerifa z Nottunghamu na Gisbourna to sa nedá zabudnúť:-)A príbeh??samí čarodejníci a čarodejnice,pán lesa lovec Hernne, trochu fantasy a hlavne Michael Praed ako Robin.Škoda tej dalšej série kde ho vystrieda Jason Connery to už pomaly upadalo ale i napriek tomu je a bude to stále najlepšie spracovanie príbehov Robina Hooda aké vzniklo! ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Robin Hood - legenda z Sherwoodu a legenda mého dětství. Mám takový pocit, že seriál byl vysílán v rámci nedělního Studia kamarád. Asi nejlepší z Robinů - popravdě se mi vždy vybaví jako první toto zpracování. Krásná úvodní znělka, tajemná atmosféra a dodnes si vybavuji cosi "o démonech" z lesa v jednom z dílů... ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pamätáte sa? Bežalo te ešte na spoločnej československej televízii (i keď iba série s Miachelom Praedom ako Robinom Hoodom, v poslednej sérii ho nahradil Jason Connery - syn slávneho Seana v ulohe Robina z Hauntingtonu). Kam sa hrabu dnes fantasy seriály typu Xena, Hercules a podobne. Robin of Sherwood bolo spojenie výnimočnej atmosféry (samotný les bol vskutku ponurým miestom), šikovného skĺbenia histórie, fantasy a mysticizmu a nezabuduteľnej, takmer ezoterickej hudby od írskych Clannad. Tento seriál je zároveň jednou z najlepších adaptácii o dobdrodružstvách sherwoodského bojovníka na televíznej obrazovke, pričom strčí do vačku aj viaceré filmové variácie. Robin a Lady Marion, nech vás duch Sherwoodu navždy ochraňuje! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je typický príklad toho, ako neobjektívne len zo spomienok po rokoch hodnotíme niečo, čo sme v detstve milovali. Keď to išlo začiatkom deväťdesiatych rokov v TV, stal sa z toho takmer kult. Podobne ako na Winnetoua, hrávali sme sa aj na Robina Hooda. Dokonca, keď som o niečo neskôr videl Costnerov film, ten ani zďaleka neohrozil pozíciu najlepšie sfilmovaných osudov sherwoodskeho zbojníka, ktorá patrila práve tomuto seriálu. Keď som si však tento seriál pozrel znovu po zhruba 15 rokoch, nemohol som prísť na to, ako sa mi to mohlo páčiť viac ako film, dokonca, čo sa mi vôbec na tom páčilo. Fajn, postavy Robinovej družiny sú sympatické, hudba je príjemná, ale to je asi tak všetko. Príbehy sú veľmi nudné, správanie niektorých postáv je detinské a keď náhodou dôjde k stretu zbojníkov a šerifových "vojakov", tak si pripadám, ako na školskom divadelnom predstavení. Náš filmový vkus sa časom mení a vyvíja a mám veľké obavy, ako by dopadli ďalšie klasiky môjho detstva, keď by som si ich dnes pozrel znovu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě dodnes srdeční záležitost mého dětství. Strašně jsem ten seriál žral a dodnes je to pro mě nejpovedenějším, nejzajímavějším a nejlepším ztvárněním legendy Robina Hooda. Už pro to zapojení mytologie a nadpřirozena. To spojení fantasy legend a horrorových prvků prostě funguje. Dodnes mám v živé paměti, jak jsem se třásl strachy při dvojdílu s názvem Waylandovy meče. Skvělé herecké obsazení a vykreslení postav (Philip Davis dal Krále Johna naprosto grandiozně). Pravda, blonďatý Robin je trošku slabší, hlavně mi vadilo, že Connery byl na tu roli podle mě moc mladý a díly s ním jsou už spíše komediální, ale i tak jsou fajn. A jedna zásadní věc - Marion může hrát klidně Cate Blanchet, Mary Elizabeth Mastrantonio nebo třeba Uma Thurman, ale nejlepší (a pro mě jedinou pravou) Marion vždy byla a bude Judi Trott. Ta v nás, pučících puberťácích, dokázala zažehnout zápal pro pihovaté zrzky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Tento díl Československá televize nenadabovala ani neodvysílala kvůli komunistům, protože se tam objevili Židé. (Marpe)
  • Vesnice s názvem Elsdon v hrabství Nottinghamshire ve skutečnosti neexistuje, reálně je vesnice Elsdon v hrabství Northumberland v severní Anglii. Autoři dílu se nejspíše inspirovali vesnicí a farností Elston, která skutečně v oblasti Nottinghamu existuje a to na východ od Sherwoodských lesů. V této vesnici skutečně bývala středověká nemocnice a také léčebna pro malomocné. Na jejím místě byla později postavena kaple. (ajaxx)
  • V epizodě The Swords of Wayland se objevil v jedné z vedlejších rolí Nick Brimble. Ten samý herec si potom zahrál postavu Malého Johna ve filmu Robin Hood: Král zbojníků. (Gwilwen)

Reklama

Reklama