Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, legrační, originální, zábavné skeče a hlášky. Naprosto unikatní komedie, parodie. Trefné hlášky, ujetý král Jan a jeho cestující piha, slizský šerif a bláznivě zamilovaná čarodejnice. K tomu všemu doplňky typu nafukovacích bot, velmi odolný pás cudnosti a aparát ve tvaru gilotiny k vykonávání obřízky. Spousta vtipných drobností, slov, gest, frází parodující věci ze skutečnosti a z jiných filmových děl. Skvělá kombinace spolu s velmi sympatickým představitelem Robina Hooda. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pár výtečných a nezapomenutelných gagů, které jsou po většinu času utopeny v komediálním průměru, který bohužel povážlivě často sklouzává až na samou hranu trapnosti. Celkově ovšem i slabší chvilky dost zachraňuje naprosto odzbrojující "muž v punčocháčích" Carry Elwes, který poprvé naplno od dob Pricezny Nevěsty potvrzuje svůj komediální talent. Od Brookse prostě žádám poněkud více než pouze tuctovou parodii. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Cary si po "Princezně Nevěstě" zahrál dalšího megasympaťáka, Marianna je konečně přijatelně hezká, v dětství jsem tuhle parodii vážně zbožňovala. S dlouholetým odstupem sice musím uznat, že film není až tolik vtipný, stačilo by mu klidně o 15 minut méně, ale čtvrtou hvězdičku nechávám i tak trochu z nostalgie. A taky kvůli těm kaťatům cudnosti ;). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Klasická parodie, jedna z těch nejlepších, která kdy spatřila světlo světa. Cožpak se ale nedá natočit parodie bez infantilních prvků? Vždyť já přeci nepotřebuji být ke smíchu násilně tlačen přiteplenými hlasy či lacinými fóry. Rád si na ně v klidu pár minut počkám, kouzlo zábavy netkví v jejím neustávajícím gejzíru. I ten nejlepší plavec se totiž může utopit. Snad mne někdy nějaký rejža vyslyší... :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)
  • Natáčení probíhalo v USA na Rancho Maria na 25933 Sand Canyon Road v Santa Claritě v Kalifornii a ve studiu West Hollywood na 1041 N. Formosa Avenue v Kalifornii. Natáčelo se od 5. ledna do 25. března 1993. (noelcoward73)
  • Když v lese napadnou vojáci Hepčíka a Robina, tak Hepčík řekne: Doufám, že to někdo natáčí!" To je odkaz na incident, který se stal Rodneymu Kingovi, když ho v roce 1990 několik členů policejního oddělení Los Angeles brutálně napadlo. Jednomu přihlížejícímu se to podařilo natočit na kameru. (viperblade)

Reklama

Reklama