Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Fujin 

všechny recenze uživatele

Jej to se nepovedlo. Robinovo charisma nulové, šerif z Nottinghamu mocný, jako malá holka, většina postav je v podstatě jen komparz, rekvizity chabé, Mariana na odstřel, Guy Gisborne nosí make-up ... Kdo by rád sledoval připosraného R. Hooda, který se bojí konfrontovat 5v4 v Sherwoodu s nepřáteli a proto se vydá zajatého zachránit až vždy přímo do Nottinghamského žaláře, aby se tam nakonec utkal v mnohem nevýhodnějším počtu s šerifovými plechouny. Dívat se na to dá jen v polospánku. +1* za ač velmi prostoduchého, ale alespoň sympatického Johna Malého. Hodnotím po shlédnutí 1. řady. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašný seriál. Dosť dobre nerozumiem tomu, ako je možné, že sa dočkal až troch sérií a niekoľko desiatok epizód, pretože na rok 2006 šlo o poriadnu seriálovú spiatočku a ukážkového pohrobka 90-tych rokov. Fakt nechápačka, sorry. Taký ten typ nízkorozpočtového a jemne povedané TOTÁLNE NENÁROČNÉHO seriálu, kde sa akčné scény pohybujú na úrovni unudenej obedňajšej prestávky na základke, exotická výprava pozostáva z jedného donekonečna sa opakujúceho hnusného pseudolesa, kam po večeroch chodia miestni feťáci, podávajúci si kľučku s bezdomovcami a masová scéna rovná sa "postavíme tam 18 týpkov, to bude divákovi stačiť". Prirátajte si k tomu obdivuhodne nesympatický kasting v čele s extra protivným hlavným hrdinom, ktorý je príjemný asi ako bolesť krížov (napriek tomu treba priznať, že sa v seriáli objavilo aj pár tvárí, ktoré mali neskôr šťastie na dobré úlohy, napr. Richard Armitage sa stal Thorinom v trilógii Hobit alebo Sam Troughton si zahral vo vydarenom lesnom horore z dielne Andyho Serkisa The Ritual). Videl som z nudy (napr. v robote, keď práve náhodou nebolo čo robiť) veľa dielov a musím úprimne a bez výčitiek svedomia povedať, že jeden horší, ako druhý. Raimiovské projekty Herkules a Xena boli oproti tomu podvyživenému televíznemu bastardovi bomba. Ozaj som bol prekvapený zistením rokom výroby 2006. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle odpad. - Tak já nevím, na jednu stranu si uvědomuju, že je to kapitulální blbost, ale zase to vydržím sledovat pravidelně, ač si říkám, že jen proto, abych potom mohla zasvěceně pomlouvat. Takže to přece jenom nějaké kouzlo má. A v epizodě "Tetování? Jaké tetování?" měl Robin asi nějaké jiné vlasy a fousy, protože jak se tam povaloval u toho stromu a depčil, začal už konečně vypadat i trochu sympaticky. Takže za jednu. - Po začátku druhé série - no vážení, jdu zase o hvězdičku nahoru. Je to sice pořád ta kapitulální blbost, ale baví mě to. - Po konci druhé série - jdu o hvězdičku dolů, protože jednotlivé díly jsou jako vzaté přes kopírák a nelogičnosti se v nich objevující začínají pokoušet mou trpělivost. - Po třetí sérii: Toby, Toby, Toby! ()

cure 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie pre veľké očakávania. Ak by to dávali cez víkend doobeda v neškodnom čase a náhodou to človek zapne tak si poviem, že celkom príjemná americká haluška na Robina. Ale tie očakávania z toho, že sa jedná o anglickú produkciu a naviac z dielne BBC boli obrovské a o to väčšie je aj sklamanie. Ono nevie čo to chce poriadne byť. Keby to natočili ako paródiu s čiernym anglickým humorom, tak by som sa určite bavil a nevadili by mi ani tie kostými ala Lacoste zo štrnásteho storočia, nevadili by mi ani tie nepriestrelné telá, ani príšerný kasting (predstaviteľ hlavnej postavy Robina v podaní Jonasa Armstronga by sa viac hodil do pokračovania Trainspotingu), ani............Takto keď to pozerám neviem či sa smiať alebo plakať. Ambície samotných tvorcov boli určite väčšie, ale nejak sami nevedeli čo chcú natočiť. Za Sherifa a snahu, ktorá tam určite bola dávam nateraz dve hviezdy za 40%. Uvidím ako to pôjde ďalej a prípadne neskôr prehodnotím. Kde je koniec tomu zábavnému a mystickému Robinovi zo Sherwoodu? ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Uznávám - je to hovadina jak Brno. Unylý holobrádský spratek Robin Hood se svou bandou životních ztroskotanců permanentně a s naprostým přehledem válcuje šerifa z Nottinghamu (v sadisticko-humorném cimrmanovském podání Keitha Allena) a charismaticky mužného Guye z Gisbornu (ultimátně neodolatelný Richard Armitage, který udělá událost i ze sundání rukavice)...- ha, ha. Pokud však přenesete přes srdce znevážení anglické legendy a její transfer do vod parodických, může se naskytnout příležitost k docela slušné zábavě. Ano, ano - námitky byly, jsou a budou: komparz, masky a výprava jak z Pána rohlíků, partička sotva odrostlých teenagerů potřebující evidentně upustit páru, anšto se však na komplu dalo zapařit až o nějaké to milénium později a na sličné děvy jsou tito bobánci ještě poněkud nevyzrálí, odnáší to chudák šerif se svou družinou, který ani po sto padesáté první stále ne a ne přijít na to, jak se této pakáži bez plánu alespoň jednou dostat na kobylku... Karty jsou tedy rozdány zcela jasně: diváctvo fandí záporákům (ono to s prominutím ani jinak nejde, protože větší pako s minimem herectví a charismatu už pro titulního "hrdinu" ve Spojeném království snad ani sehnat nešlo), pro mužstvo tu máme sličnou Marianne, jež nosí korzet i v lese a přes značnou topornost projevu (btw copak to s tímdle scénářem šlo?) má stále nějakou šťávu. Pro ženstvo je tu Guy Gisborne, který si zcela bezskrupulózně krade veškeré scény, v nichž se objeví, pro sebe. Suma sumárum: pokud nedumáte nad logičností děje a postav, potřebujete relax, z příliš sofistikovaných scénářů už vás poněkud bolí hlava a máte slabost pro Lucy Griffiths či Richieho Armitagea, připouštím, že jako popcorn zábava tento seriál fungovat může. 60 % ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)

Reklama

Reklama