Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem myslel, že je jako blbost, nechat ho pohřbívat cigánama. Víš? Přece si nemůžeme naše lidi nechávat pohřbívat takhle pod nosem." Most skončil vážněji, než jsem chtěl, ale přesto jsem se dokázal pobavit. Samozřejmě při krádeži Čočkina z krematoria, při Žanetiných přesvědčovacích metodách a hlavně přitom, jak cigánská kapela originálně zahrála Outsider waltz. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásnej závěr, v pravdě již asi kultovního seriálu. Myslím, že by rozhodně další série být neměla, neboť tady se to jasně uzavřelo, a ani nepotřebuju vědět jak to bude dál. Jinak samozřejmě tu bylo zase plno hlášek a vtipných situací, ale zároveň to bylo takové více lidské, třeba když si Luďan lehnul k ségře a byl na ni hodný. Takže jednoznačně za 5 hvězd. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl je na tom v podstatě stejně jako celý seriál - asi ne úplně dokonalý, občas možná trochu neohrabaný, ale pořád neuvěřitelně svůj, plný významů, nápadů, vražedných hlášek (už jen ta o zarámovaných puzzlích mě málem zabila) a hlavně s tak VELKÝM srdcem, že se mi jen těžko hledá nějaké příhodné srovnání... Honza Prušinovský je definitivně naprostej král! V jeho případě se obávám snad jen toho, že po téhle novodobé klasice už možná ani nemá v rámci svého stylu kam dál růst. Ale on mě určitě zanedlouho vyvede z omylu - a já mu za to budu moc vděčný. ()

verbalek 

všechny recenze uživatele

Konečné rozuzlení celé zápletky, kde po sedmi dílech byste nečekali. Děkuji Petru Kolečkovi za výborný scénář ( ikdyž je tvořen z více nežli poloviny samotnými herci ) Již se teším na dokončení druhé série na konci roku 2020. Víc takovýchto seriálů z měst a života lidí v ČR jako je Lajna, Vyšehrad aj. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Výborný závěr seriálu. Výborný v tom ohledu, že ukazuje naši realitu, která je takřka stoprocentním protikladem k americkým happyendům. Ano, Čočkin umřel, ano všichni se vzepnou k výkonu a udělají mu pohřeb. Jinak ale Eda stále zůstává rasistou, který v Severce vidí menšiny jen nerad a kdyby si mohl pomoct, tak s Dášou nechodí. Farář stále zůstává ochlastou. Mládežnická dvojice je stále stejně plná ideálů, ale na co sáhne, to podělá. Luďan je stále cynický běžný maloměstský buran bez jakýchokoliv ideálů. Jen se všichni sejdou na pohřbu bývalého vrátného České televize, po něm se ožerou a další den bude Most fungovat tak, jako dycky. Lépe tenhle seriál skončit nemohl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)

Reklama

Reklama