Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Shit 

všechny recenze uživatele

O Stepforských paničkách sem měl zdaleka jiný mínění než se z toho nakonec vyklubalo. Nicméně to tomu stejně moc nepomohlo. Ze začátku sem ani nechtěl uvěřit, do jaký kraviny se to Nicol Kidman, Broderick nebo Walken nechali naverbovat, protože mi to přišlo jako docela stupidní film, naštěstí postupem času to celkem nabralo dech a i když se z toho nakonec stala taková sci-fi komedie, tak sem z toho měl rozhodně lepší pocit, než co na mě vysokočilo na začátku, ale i tak se mi to zdálo takový dost mdlý a o ničem ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že by šlo o nějaký přehmat, který jsem dneska udělal, tak to říct nemohu. Prvotní plán byl Stepford Wives 1975 a nějakou chybou v Matrixu jsem sáhl trošku vedle. No nevadí, zhruba v polovině jsem zjistil, že vlastně koukám na něco jiného. Na druhou stranu je lepší nejdříve pustit hůř hodnocenou verzi a po sléze lépe. Musím přiznat, že nejsem tolik zklamán, jde o stravitelnou záležitost, která se jednou zvládnout dá. Nicole Kidman nevadila a do role se hodila, ale že bych jí musel v blonďaté vidět znovu, tak to ne. Doufám, že starší verze bude s lepší atmosférou a trošku hororovější, protože tohle byla spíše pohádka a vše moc barevně vykreslené na můj vkus. Takhle dokonalost v mých očích každopádně nevypadá .. 4/10 = 46% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +zajímavý námět -zpracování ale není moc zábavné/// Měl jsem za to že to bude další romantická komedie. Knihu ani předešlí film jsem neznal. A tak jsem byl překvapen, že se vlastně jedná o sci-fi. Po téhle stránce to bylo zajímavé a fakt jsem rád, že s předešlou tvorbou nemám co dočinění, protože pak bych byl jistě zklamán, tak jako nejeden z vás. Jenže problém tohoto filmu je, že se více prosazuje jako komedie a tady pardon: zábavné to opravdu není, ničemu jsem se tady nesmál. Spíš jsem se trošku nudil. Navíc se mi nelíbil ten pestrobarevný kolorit městečka. Být tam jen týden bych se zbláznil. Takže tahlé krátká exkurze mě bohatě stačila./// Celkem 54%/// ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Podivný film. Asi tak podivný, jako celé městečko Stepford. Nevím, jak moc se film liší od knižní předlohy, ale na komedii to zrovna dvakrát nejvtipnější nebylo (ačkoliv občas jsem se některým scénám a hláškám zasmál, jiné byly zase až moc ujeté), ale jako satira na dokonalé manželství dejme tomu, a jako sci-fi to sice mělo zajímavý nápad, ale téma se dalo zpracovat mnohem lépe. Proto se mi více líbila ta část filmu, která byla uvolněnější, a ne ta, která se snažila jít tou vážnější sci-fi cestou, protože tam to bylo hodně zmatené a jestli chtěl někdo udělat odlehčenější sci-fi, tak si mohl některé ty opravdu ujeté robotické momenty odpustit. Herecké obsazení bylo příjemné, Nicole Kidman to před proměnou svým způsobem slušelo a Christopher Walken byl jako vždy dobrý "záporák". Naopak Glenn Close se zde moc nepředvedla, strašně přehrávala a svým projevem mi spíše lezla na nervy. A škoda, že Jon Lovitz neměl mnoho prostoru. V první scéně to vypadalo, že bude hrát "přitroublého balíka", svou typickou menší komickou postavu, která se k němu tak hodí, ale nestalo se tak. Když byl na scéně, moc toho nenamluvil a žádná komická postava to nebyla, ačkoliv k němu asi tak mělo být přistupováno. Hudba Davida Arnolda byla celkem povedená, stylem mi hodně připomínala Johna Williamse. No, film nebyl špatný, ale nic světoborného to také nebylo. Na jedno zhlédnutí dobré, když nemáte večer co dělat. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic proti, ale udělat ze satirického hororu romantickou komedii nebude fungovat tak na 90% a milé paničky, ať sebenačančanější, to mezi těch 10% nedovlečou. Nicole a ostatní dámy musím za kreaci dam tak sladkých, že z nich člověka chytají křeče do moudráků, pochválit, ale jejich mužské protějšky to dost flákají. Fajn, co si žena nezařídí sama, to nemá, to je té části lidstva, nosící sukně, známo už od dob, kdy se nenosily sukně, nýbrž stylové kostýmky z kůže šavlozubých tygrů. Ale ten konec, panstvo, u toho se rozpláče i nejotrlejší cynik. Vzteky. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)
  • 90-ti milionový remake filmu z roku 1975 skončil během úvodního víkendu (11.-13.6. 2004) na páté příčce amerického žebříčku s 21,4 miliony. I když filmy Nicole Kidman normálně vydělávají čtyřnásobek openingu, Stepfordské paničky na severoamerickém kontinentě vydělali jen 60 milionů. (imro)
  • Walter (Matthew Broderick) ve filmu odkáže na píseň „The Wind Beneath My Wings“. Tou se proslavila Bette Midler, která taktéž účinkuje ve filmu. (imro)

Reklama

Reklama