Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (621)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nejhorší film s Jimem, co jsem kdy viděl. Přišel mi strašně dětinský až trapný. Ono možná tomu je proto, že takovým je hlavní hrdina, ale ten film se na něj koncentruje natolik, že všechno je jen o něm a ostatní postavy tam jsou jen jaksi do počtu jako kompars. Anistone (nemám ji rád) nepředvádí naprosto nic. Ale nemůže za to, protože jen "hraje" něco, co ji napsal scénář. Stejně blbě, jako jí to napsal. Nuda k uzoufání. Bylo mi líto každé další minuty, kterou jsem se prokousal. Brrrr. Ještě teď mi z toho jde mráz po zádech. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Moralizující komedie je opak stupidního krváku, ovšem s tím rozdílem, že stupidní krvák má svoje fandy. Tak proč lidem vadí moralizující obsah, který sice opakuje obecná moudra (ale stejně jim moc lidí nerozumí, když se tak rozhlédnete), ale opakuje je hezky. Hudba Johna Debneyho je výborná, herecké výkony vcelku ujdou, až na J. Aniston. Sice si Boha nepředstavuju jako černocha, ale Morgan Freeman působí dobře. Komediální jednohubka s hlubším poselstvím, pokud jej chcete vidět a objevit. Když ne, ruce pryč. ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnormálnějších a nejlepších filmů Jima Carreyho... Hraje svou roli normálně a né s nějakejma zbytečnejma úchýlejma výrazama... Role Bruce mu sedla i Jennifer Aniston nezahrála špatně.:) Docela dobrá komedie, která neurazí... Rozhodně se najdou i horší a to o hodně horší!.. Na to, že je to komedie, to je vážně dobrý..:) ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Neviem si pomôcť,ale sú filmy,v ktorých mi typická Carreyho komická poza vrátane jeho mimiky a ,,reči tela"pripadá byť viac než nepatričná.Bolo to fajn v Maske alebo Zvieracom detektívovi,ale toto je fakt film,ktorý by si od svojho hlavného protagonistu zaslúžil trochu viac hereckej úcty a vážnosti.Námet výborný,príjemná a nevtieravá romantická zápletka,Morgan Freeman ako Boh naprosto skvelý,Jennier Aniston ako vždy krásna a rozkošná,no...milučké.Dala by som vyššie hodnotenie,nebyť toho neodpustiteľného a povedzme si,že aj dosť opozeraného Carreyho predvádzania.Dosť sa čudujem režisérovi,mohol z neho vytlcť oveľa hodnotnejší výkon,Jim Carey predsa disponuje obrovským hereckým talentom a stačí ho len využiť.Tri hviezdy,hoci film ako taký by si zaslúžil viac. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že Jim Carrey svoje role postupně umírňuje směrem k serióznosti :) Na to je ale moc velký "šílenec". Tohle je spíš návrat k typu "Lhář, lhář", než pokračování "Majestic" :) ... Na několika místech lze sice (jako já) chytit záchvat nekontrolovatelného smíchu, na mnoha se budete lehce nudit. Prostě průměrná komedie, která svůj účel tak na 50% splní .... Apropó: Ačkoli mám "Rachel" rád, tak Aniston je fakt příšerná herečka :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Jim Carrey (Bruce) v jedné scéně velmi dobře imituje slavného Harryho Callahana (Clint Eastwood) z filmu Drsný Harry (1971) a jeho pokračování. Jedna z prvních rolí Jima Carreyho (tehdy v titulcích uvedeného ještě jako James Carrey) byla v pokračování nazvaném Sázka na smrt (1988). (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama